Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzde 45 engelli eşimin özel tertibatlı arabasını ben kullanabilir miyim?

bros

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
eşim yüzde 45 engelli doğuştan çift taraflı kalça çıkığı var eşimin adına ruhsatlı aldığımız özel tertibatlı arabayı ben kullanabilirmiyim ? benim herhangi bir engelim yok.araba otomatik vitestir.ikinci bir sorum daha var özellikle kasko yaparken belirtmem gereken nedir herhangi bir kazada kaskonun ödeme yapması için olumsuz birşeyle karşılaşmamak için ?

Bildiğim kadarıyla aracın orjinalliği bozulmadan ilave tertibat yapılmışsa kullanılır, ancak Bi yerde kaza durumunda kaskonun ödeme yapmadığını görmüştüm forumda

bros

merhabalar, çok benzer durum bende de var, babamın doğuştan iki taraflı kalça çıkığı var yüzde 45 engelli ve kendi adına ötvsiz araç almak istiyor. Haliyle ben de kullanmak istiyorum kullanmadığı zamanlarda ya da yorulduğunda (uzun süren yolculuklardabacakları yoruluyor) yanımda iken ya da yanımda olmadan kullanma şansımız var mı ? öğrenebildiniz mi ? çok teşekkürler.

Ekleme: özel tertibatsız otomatik araç almak istiyoruz

TSE'ye gidip araca takılan özel donanımın aracın sürüşündeki standardı bozmadığına, araçta parça eksiltmeye neden olmadığına dair yazı aldığınızda eşinizin/babanızın aracını B sınıfı sürücü belgenizle siz de sürebilirsiniz.

merhabalar tse den yazı almanız gerekir randevusuz işlem yapılmıyor bu işlem 510 tl dir daha sonra notere gidip ruhsatınızı değiştirmeniz gerekir bu işlemde 170 tl ödeme yapılır bu yazmış olduğum ücretler 31.12.2019 tarihine kadar geçerli olduğu bana iletildi
TSE Randevu alma adresi: tse.org.tr

Rayjon 32 siz yeni araba alacaksanız yukarıda yazdıklarım sizin için geçerli değilmiş bu kanun 2017 yılından önce alınan araçlar geçerli olduğunu TSE de çalışan kişi bana belirtti yeni alınan oromobillerde ENGELLİ ARACI TERTİBATLIDIR SAHİBİ ,EŞİ 3.DERECE KAN/KAYIN HISMI VEYA ÇALIŞANI KULLANABİLİR İBRASİ YAZILI RUHSAT HAZIRLANIYORMUŞ

https://randevu.tse.org.tr/
İSTANBULANADOLUYAKASIARAÇ KONTROL MERKEZİ TELEFONU :(0216) 311 80 80

Üst Alt