Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzde 59 engeli raporum var. Askerlikten muaf olur muyum?

İsmail teke

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yüzde 60 1 senelik engelli raporum varken askerlik muayenesi oldum 1 sene tecil ettiler raporum süreli olduğu için bu tecil süresinde raporum bitti tekrardan rapor aldım şimdi yüzde 59 engelli raporum var süresiz tecilim bittiğinde askerlikten muaf olurmuyum yoksa tekrardan heyete girip rapor almam gerekirmi raporum devlet hastanesinden alınmış bi rapor şimdiden teşekkür ederim

Raporun içeriğinin ne olduğuna bağlı.

Tecilin bittiğinde muafiyete doktor karar veriyor.

Sağ elimi kullanamamdan dolayı verdiler parmaklar hareket etmiyor eğer muafiyet vermezlerse askere alınma durumu olursa baya sıkıntı çekerim diye korkuyorum

Yönetmeliğe bakmak lazım ama normalde muafiyet alman gerekir diyorum.

Son düzenleme:
hastalığınızda iyileşme yoksa bile tecil bittiğinde tekrar heyete girmeniz gerekebilir ve bu sefer muafiyet alırsınız diye düşünüyorum. 1 sene tecil etmeleri sendeki durumun değişip değişmediğini görmek için. değişmediyse muaf olursun. sanırım heyete girmeden hemen önce yine muayene isteyebilirler raporunu götürürsün yanında

o/o59 süresiz engelli raporun var ise askere alınabileceğini zannetmiyorum. Evet bazı sakatlar üniformalı ve rütbeli olarak askerde görev yapıyor ancak benim bildiğim kadarı ile bunlar savaşta/çatışmada yaralanıp ufak bir uzuv hasarı bulunan gaziler. Mesela çatışmada gelen bir kurşun sebebiyle bir parmağının yarısını veya üçte birini kaybetmiş kimseler gibi. Askeriye sert kuralları olan bir kurum ve her şey kitaba uygun yapılmakta. Kimlerin askere gidip gidemeyeceği hususu da talimatlarında net olarak belirlenmiş. Bizlerin yaptığı burada fikir beyan etmek. En doğrusu askeriyenin sağlık talimatnamesini okuman. Selametle..

Üst Alt