Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzde 63 engelli raporu ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Tanju5454

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba
Benim yüzde 63 engelli raporum var. 1 sene önce bu raporu aldım. Onkoloji hastasıyım. Solunum yoluyla ilgili..Araç almak istiyorum. Bu raporla araç alabilirmiyim. Raporun en alt kısmında tüm özürlülük haklarından faydalanmak gibi bir ibare var. Kime sorsam yüzde 90 ve üstü olmalıdır diyor. Fakat ben aracı kullanabilirim. Bu oranla nasıl araç alabilirim. Raporumda herhangi bir şey başka yazmalımıdır? Çok bilgi kirliliği var kimi yerde 40 ve üzeri alınabilir diyor kimi yerde yüzde 90 olması gerek diyor. Tam olarak açıklayıcı bir bilgisi olan varmı ?
Ortapedik engelim yok.

Tanju5454

Ne yazık ki %90 veya üzeri olmadığı sürece ÖTV indriminden yararlanarak araba alamazsınız.

Peki kendi üstümede mi olmuyor. Hiç bir şekilde alamıyormuyum? Bazı sitelerde 40 ve üzeri olanlarda H ehliyeti alınıp ötv muhafiyetide var ise raporda alınabilir diye yazıyorduda ondan bir şekilde ümitlendim

Engel durumunuz ortopedik değil ise %90 şartı var. %90 altı olanların alması içim rapor da ortopedik engelli yazma şartı var.

Tskler verdiğiniz bilgiler için hiç bir şeyden faydalanamıyoruz anlaşıldı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hayır %40 üzeri tüm engelli haklarında yararlanırsınız. engellinin tek hakkı ötv indirimi değilki o olmayınca hiç bir şey olmamış olsun.

Üst Alt