Aracı ben sürecem niye ortopedik engelim olması lazım ki ben kullanamıyacaksam ne anladım ötv indiriminden
Yüzde 40, 60, 70 ve 80 Özürlü Raporu ile Araba Almak - ÖTV İndirimi ile Engelli Araç Alımı Şartları 2021
Yüzde 40, 60, 70 ve 80 Özürlü Raporu ile Araba Almak - ÖTV İndirimi ile Engelli Araç Alımı Şartları 2021
Günümüz yaşantısında araç kullanmayan ya da aracı olmayan sayısı giderek azalıyor. Araç alım oranları da geçmiş senelere göre daha da artıyor. Araç alımını tetikleyen nedenlerden biri de araç kampanyaları. Engelli vatandaşlarda unutulmayarak çok cazip kampanyalar yer alıyor. Bunlardan en önemlisi devlet destekli engelli araç alımı. Belirli engelli oranına göre araç kampanyasından faydalanabiliyorsunuz. Engelli araç alımı rapor oranları 2021 ile ilgili detaylı bilgileri hazırladık. Engelli araç alımında rapor oranı kaç olmalı? İşte sorunun yanıtıâ¦
Engelli olan vatandaşlar kanuni standartlara göre araç alımı yaparken ÖTV vermemektedir. ÖTV yani Özel Tüketim Vergisi bir araç satın alınırken ödenmesi gereken bir vergi türü. Ve ÖTV'den muaf olmak alınan aracı ciddi şekilde uygun fiyatlara düşürebiliyor. Bunun için de engelli vatandaşlar unutulmayıp belirli şartları taşıyan engellilere kampanyadan yararlandırılıyor. Engelli araç alımı rapor oranı dikkate alınarak bu değerlendirme yapılıyor. Engelli rapor alımında raporda ne yazmalı? Gibi sorular merak ediliyor. İşte detaylarâ¦
ENGELLİ ARAÇ ALIMINDA RAPOR KAÇ OLMALI?
Engelli araç almak isteyen bireylerin belirli şartlara uyması gerekir. Bunun için gerekli şartlar yasal olarak belirtilmiştir. Engellilerin hayatına kolaylık sağlaması için yüzde 40 üzeri ve yüzde 90 üzeri engelli olan vatandaşlar için iki farklı yöntem uygulanıyor.
YÜZDE 90 ÜSTÜ ENGEL DURUMUNA GÖRE
Engelli oranı yüzde 90 olan bir vatandaş alacağı aracı kendi kullanamayacaksa ÖTV'den tamamen muaf olurken eğer alacağı aracı kullanabilecek durumdaysa da araç engelli bireyin kullanacağı şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Engelli bireyin yakını veya çalışanı aracı alabilme imkânı da vardır.
ÖTV indirimi ile engelli araç alımı şartları: Engel derecesine göre ÖTV indirim oranları ve engelli araç alma şartları
YÜZDE 40 ÜSTÜ ENGEL DURUMUNA GÖRE
Yüzde 80 engelli raporu ile araba almak isteyen bir kişi engelli raporu ile ÖTV indiriminden yararlanabilir. Araç satın alırken raporu göstermeleri yeterlidir. Raporda özel engelli aracını kullanmaya engel bir durumun olmadığını belirten bir yazı olmalıdır. Engelli kişi H sınıfı ehliyete sahip olmalı. Ehliyet alırken de özel donanımlı bir aracı kullanarak sınava girer. Aracı engelli dışında başkasının kullanması yasaktır. Sabah gazetesi şöyle bir haber yapmış mesela