Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzde 80 rapor ile 2022 maaşım artar mı?

Konular
30
Reaksiyonlar
0
yüzde 80 raporum var fakat bunu ben azımsıyorum yetişmiyor aktivetilerime göre bu rapor ile nasıl yüksek para almamız için ne gibi yöntemlere gidecez bide nasıl başvurucaz daha önceden yazılı göndermiştim fakat gelmedi 1 seneyi geçti bunu nasıl degerlendiriiz .....teşekürler

Orhan yazdıklarından ablam bir şey anlayamadım. detaylıca sorularıma cevap ver lütfen.

1. şu anda herhangi bir aylık alıyor musun? Ne aylığı alıyorsun (2022 engelli aylığı, evde bakım aylığı)

2. hiç aylık almıyorsan aylıklara başvuru mu yaptın?
3. hiçbir aylığa başvuru yapmadınsa hanede kaç kişi yaşıyor? Hanede kalan kişilerin gelirleri ne kadar?
sen çalışıyor musun bir gelirin var mı?

sen yazınca devam ederiz...

Kalem;

2022 yüzde 80 maaşı alıyorum fakat yetişmiyor evde 5 kişiyiz sadece benle babamın 2022 maaşla geçiniyoruz .ben tek çare devlet özürlü personel sınavına kaldı başka sosyal güvencimiz yok yeşilkartla saglıgımıza dayanıyor evde çalışan yok babamda benim gibi pskolojik tedavi kullanıyor .böyle işte .yüzde seksen ile maaşımız çogalırmı bunu ögrenmek istiyorum . bir sorum daha olacak eger türkiye sakatlar dernegine kayıt olursam özürlü kontejanında işe girermiyim tedavi yarım kalmadan bu kadar..... saygılar melek abla

Orhan 2022 aylığına başvurduğunda raporunda özür oranın yine % 80 miydi?

Ya da şöyle sorayım Aralık döneminde sen kaç lira 2022 maaşı aldın?

Orhan, ablam sen Aralık dnem aylığını 1175,59 lira almışsın. Yani % 70 ve üstü özür oranına göre. Bundan başka yüksek maaş yok 2022 aylığında. Zaten Yüzde seksen oranlı raporuna gre en yuksek maaşı alıyorsun. 2022 aylığını arttıramazsın artık. en yuksek 2022 maaşı bu.

Baban kaç yaşında?
Onun raporu kaç?
baban kaç lira 2022 maaşı aldı peki?
İkinizin de raporunda "ağır özürlü" kısmı evet mi hayır mı işaretli?
İkinizin de rahatsızlıgı nedir?
Evde bakım aylığı açısından uygun musunuz ona bakacağım. bir de babanın maaşında yükseltme imkanı var mı ona bakmalıyım. o yüzden sorularımı cevapla ablam?

onu alma evde bakım aylığı al 80 raporun varsa

Yok, 2022 aylığı alması evde bakım aylığına engel değil. 2022 aylığını almaya devam edecekler. hele bir sorularımı cevaplasın bakacagız bakalım evde bakım aylıgı alabilecekler mi? yoksa gelir açısından evde bakım için uygunlar.

babam 61 yaşında benim hastalıgım atipik psikoz babamda şizofren babam bide igne kullanıyor toz olcak şekilde ve babamla benim maaş oranıda aynı rapor oranıda aynı ve babamın agırlı özürlü evet yazıyor benim hayır yazıyor benim rapor arkasında sakatlık indirimi ve 2022 maaş alabilir yazıyor diger uygulamalar degerlendirilmedi yazıyor babamın ise 2022 maaş alabilir evet diyor bakım maaşı olarak aklımda yok bakmam lazım benim sakatlık indirim derken vergi indirim mi oluyor ikisi aynı mı yani bide babam bakım maaşı alırsa hem 2022 hemde bakım maaşı alacaksa kimin üzerinde olacak ve kaç para alacaz ayda bu kadar ...ben midemde astım da ve kalbte sorun var hap kullanıyorum bide psikoz hastalıgı var işte hepsi bu

Orhan, ablam baban için hemen aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne gidin ve evde bakım aylığı için başvurun.
oradakiler size yardımcı olur. Babanın raporunu da yanında götürün.
evde bakım aylığı baglanırsa ayda 765 lira alacaksınız. Annen varsa onu da bakıcı gosterin.
çalışmaya başlarsan 2022 aylığın kesilir. Bunu bil.

Aylıkların Üç Aylıktan Bir Aylığa Alınması İçin Talep Dilekçesi ?

üç aylık almaktayım fakat ben bu talep dilekçeyi ankaraya gönderecem adres vereblirimsiniz bide bu gönderelinen dilekçe ne kadar sürer ve daha önceden dilekçe verilen olumlu sonuçlar alındımı onu bilmek istiyorum arkadaşlar bu konuda yardımcı olurmusunuz lütfen acil bir durum melek ablaya bırakıyorum yorumu

Ama talep dilekçeyi neden koymuşlar ozaman ben anlamış degilim .nedeni söle paranoya

Orhan,
ablam maaşlarının arttırılmasıyla ilgili açtığın şu başlıkta sana cevap yazmıştım:http://www.engelliler.biz/forum/202...-yuzde-80-rapor-ile-2022-maasim-artar-mi.html

2022 aylığına başvururken yüzde seksen oranlı raporla başvurduğunu söylemiştin orada. Ben de sana zaten rapor oranın % 70 ve üstü bundan dolayı 2022 aylığının arttırılamayacağını zaten en yüksek seviyede aldığını yazmıştım.

diğer soruna gelince, 2022 aylıkları 3 aylık ödenir. Aylık alman mümkün değil.
Sen şu linkten bahsediyorsun:http://www.engelliler.biz/forum/202...emeler-icin-dilekce-ornekleri-ve-formlar.html
O linkteki şu Aylıkların Üç Aylıktan Bir Aylığa Alınması İçin Talep Dilekçesi dilekçeden bahsediyorsun. BU dilekçede bahsedilen 5434 sayılı yasa kapsamında emekliler içindir. 2022 aylıkları için değil.
peki bu dilekçe burada ne arıyor diye sormuşsun?
Ablam daha önce 2022 aylıklarına SGK primsiz ödemeler genel müdürlüğü bakıyordu. Yönetici de oradaki form ve dilekçe örneklerini buraya aynen almış.
o senin bahsettiğin dilekçenin 2022 aylıklarıyla alakası yok.

hiç ugraşma boşuna. 2022 aylıkları 3 aylık ödeniyor. yeni düzenleme olmadıkça aylık alman mümkün değil.

Dilekçeler başlığını tamamen kaldırdım kafa karıştırmaması için.

Üst Alt