Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzde 93 engelle 2022 + Özürlü bakım ücreti alınabilir mi?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
Serebral Palsi nedeniyle yüzde 93 engelliyim.
Annem de yüzde 25 engelli SSK Emeklisi.
Benim herhangi bir gelirim ya da mülküm yok.
Sağlık giderlerim, annemin SSK'sı üzerinden karşılanıyor.
Annem, yaşı ve sağlık sorunları nedeniyle artık bakımımda çok zorlanıyor.
Bu koşullarda:
1. 2022 maaşı alabilir miyim?
2. 2022 maaşı ile birlikte, bakım ücreti de alabilir miyiz?
3. Spastik+atetoid, ağır derecede Serebral Palsili olduğum için, ihtiyaçlarımı karşılayabilecek yeterlilikte bir bakıcı tayininde bana tanınan haklar nelerdir?
Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

ellbette alabilirsiniz elinizdeki raporunuzla baglı bulundugunuz kaymaklıgın mal müdürlügüne gidin orada sizi bilgilendireceklerdir.bakım aylıgı içinde yemek yeme vs bir çok ihtiyacınızı başkasının yardımı olmaksızın yerine getiremiyorsanız ve raporunuzda agır özürlü ibaresi var ise baglı bulundugunuz shçek e baş vurun ve sizi oradanda bilgilendirecekler.

muhasebe servislerinden .malmüdürlüklerinden .basvrunuzu yapın . annenizin raporuda gitsin bunda da fayda var dır . kanunenbakmakla yükümlü anneniztek kalmıssa .bu sıkıntı olabilirama ane de hafif engeli sayılr . dedğim gibi anezinraporuda göz önünde bulundurun . gerekirse dilekçeleyin .

1. 2022 maaşı alabilirsiniz
2. 2022 maaşı ile birlikte, bakım ücreti de alabilir siniz
3. sosyal hizmetlere basvurmanız lazım .orakı imkanlardan da faydanlanmanız mümkün

önemli değil geçmis olsun

Aslı, sağlık güvencen olduğu için 2022 maaşı bağlamazlar büyük ihtimalle. Şu şekilde zorlayabilirsin ama: http://www.engelliler.biz/forum/202...ellinin-sakat-maasi-alma-sansi-var-midir.html

Hanede kişi başına düşen gelir 330,6 tl'den azsa, evet, il/ilçe SHÇEK'na başvurarak bakıcı olarak anneni ya da bir akrabanı atayıp -aylık 496 tl tutarındaki- Evde Bakım Maaşını alabilirsin. Ya da bakıcı sertifikası olan bir bakıcı tutup bu miktarı ona ödeyerek evde bakımını sağlayabilirsin.
Veya bir bakım merkezine yatabilir, Oradaki bakımın için devletin o kuruma -496 x 2 = 992 tl tutarında- ödeme yapmasını sağlayabilirsin.

Hiç kimse evdeki kişi başına düşen maksimum gelir ölçütünden bahsetmemiş.. Oysa 2022 aylığında en önemli kriterlerden biri de bu, bildiğim kadarıyla!

En son rakam kaç oldu Bülentçim?

2022 maaşı bağlanabilmesi için gelir 90,31.TL'den az olmalı.

Teşekkürler:) Hey Allahım yaa.. gıdım gıdım artıyor. :mad: 100 lirayı bile bulmamış daha..:(

Mesajlarınızı yeni gördüm, teşekkürler.
Bülent bey, annemin maaşı ikiye bölününce, maalesef yüksek kalıyor.

Üst Alt