Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzde 95 engelli biri ev alır-satarken sorun yaşar mı?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
218
Reaksiyonlar
0
Yüzde 95 engelli abimin evini diğer büyük abimin üstüne alacak yani engelli abim diger abime satacak yüzde 95 raporu olan satabilir mi evini..

sonbahar.44
Yaptığı eylem veya işlemin sebep sonucunu kuracak zihinsel fonksiyonları yerinde ise bir sorun olacağını sanmıyorum. Daha önce vesayet altına alınmadı değil mi?

sonbahar.44

Merhaba , Hakan Bey hozgul durumu çok güzel izah etmiş.Bende Hakan Bey'in sorduğu sorunun cevabı sizin aradığınız cevapla birebir örtüşdüğünü düşünüyorum.

Mahkeme kararı ile abinize daha önce vasi ataması yapıldı mı? Abiniz daha önce vesayet altına alındı mı?

Saygılar.

sonbahar.44

Burada eğer vasi ataması olmuş yani vesayet altında ise abiniz satışı konusunda yasa gereği öncelikle vasi tarafından resmi onayı gerekecektir.Burada vasinin yasal izni ve onayı gerekiyor.

Bunların dışında karşılaşmanız muhtemel bir hukuk terimi vardır.Bu terim muvazaalı satış dır.

Muvazaalı satış ,akrabalar veya 1.,2.,3. derece akrabalık bağında bulunan vatandaşların kendi aralarında maddi çıkarları (miras,kazanım,hak kaybı v.b.) doğrultusunda menkul yada gayrimenkul satışları karşı taraf olarak belirtilen olaydan olumsuz etkilenen 3. kişilerin davası ile iptal edilebilir.

Sizin bahsettiğiniz gayrımenkul satışının asıl amacı alan kişinin evi kendi ihtiyaçları doğrultusunda kullanmaması durumunda diğer tüm mirasçılar başta olmak üzere ,3. şahıslar tarafından hak arama yolu olarak muvazaalı satış işlemi itirazı kullanılabilir.Bilginiz olsun diyerek paylaşıyorum.

hozgul Hakan Bey'in bu konularda bilgisi olduğunu düşünüyorum.Hakan Bey'in de yazacaklarını okumakta fayda olduğu kanaatindeyim.

Saygılar.

Üst Alt