Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzde kırk (%40) altında rapor ile iş yerinde neler yapılabilir?

muzzo22

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Şu anda bir kamu kurumda 657 sayılının Kanunun B maddesi uyarınca sözleşmeli pozisyonda görev yapmaktayım. Skolyoz, hafif kalp yetmezliği ve solunum fonksiyon kaybı sebebiyle geçtiğimiz günlerde sağlık kuruluna çıktım. Anladığım kadarıyla tarafıma balthazard yöntemi neticesinde %30 civarında bir engel raporu verilecek. Şu anda sağlam kadrosunda çalışmaktayım ve alacağım bu raporun iş yerinde bana ne gibi faydası olabilir? Yada ne gibi bir zararı olabilir?

%40 altındaki raporlar engel olarak sayılmıyor mu? yoksa bir insanda %1 oranında engel olsa dahi engelli sayılmaktamıdır?

Değerli görüşlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum.

Evet engel sayılmıyor ne yazık

Pluvia

Nasıl engel sayılmıyor ki. Kamuda bi ayrıcalık için kullanılamaz mı? Sonuçta %1 dahi engel oranı olsa o kişi engelli olmuyor mu?

% 40 altı raporların hiç bir hükmü yoktur,Engelli Statüsünde çalışmanız için raporunuzun % 40 ve üzerinde olması gerekiyor. eğer Ortopedik Engelli iseniz rapor oranı fark etmeksizin Tertibatlı veya Otomatik Vites araç kullanır Raporu aldığınız taktirde ÖTV indirimli Araç alabilirsiniz.

Devlet'in sunduğu imkanlardan faydalanmak için en %40 engelli raporu olacak, %39 olsa sağlam olunuyor kısaca 1 fark bizi ayırıyor

Esasen benim amacım engelli kadrosunda işe girmek vs. değil. Mevcut olarak görev yapmış olduğum kurumda engel durumama göre uygun olacak bir iş verilmesini vs. talep edemezmiyim. Bu sağlık kurulu raporu bu noktada dikkate alınmaz mı?

Onu işveren veya müdürle konusakcaksın

Durumunu bildiren bir rapor alırsun verirsin işyerine ona göre iş verir sana

Engel raporu başka bişi

Üst Alt