Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzmenin skolyoza ve kifoza etkileri..?

zeynep012

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
iyi günler .

arkadaşlar skolyoz ve kifozu olup yüzme kursuna giden fayda gören varmı??

önerisi olan cevap yazsın lütfen ..

skolyoz zor bir hastalık fakat yüzmeyle skolyoz sayesinde tanıştım o yüzden çok mutluyum :) , daha önce hiç yüzmeyi bilmezken 4 ay kadar kurs aldım ve 1 seneyi aşkın süredir haftada 3 gün düzenli olarak yüzüyorum. Aldığım kurs geneldi teknik yüzüyorum, skolyoz hastalarına özel değil, belki öyle olması durumda daha faydalı olabilir. Benim yüzmeye başlamadan önce çok fazla boyun ve bel ağrılarım oluyordu, fakat şuan oldukça azalmış durumda, eskisi gibi problem değil benim için. Tabi ki her hastanın yaşı, eğrilik derecesi vb. faktörleri değişiklik gösterir, dolayısıyla alacağın sonuçlarda farklı olabilir, ama benim söyleyeceğim elinde ne imkan varsa kullan, elinden geleni yap, dereceni bilmiyorum, yüzmenin gerçekten skolyozun derecesini artmasını engelleyip engellemediğini de, ama ben egzersizlerimi yapıyorum, yüzmeye gidiyorum, araştırıyorum, elimden ne geliyorsa.. ve geçmişe dönüp baktığımda en azından keşkelerle yaşamayacağım bunu yapsaydım demeyeceğim, pişman olmayacağım. ha yine olmazsa olmaz, skolyozum ilerlerse yine ilerler, yaradanın takdiri ne diyelim :)

Üst Alt