Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzümde kalan iz için özür oranı verilir mi?

kazazede

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
Geçirmiş olduğum trafik kazası sonucunda yüzümde kalıcı dikiş izi oluştu bu durum için özür oranı verirler mi ?
Bilen veya başından bu tarz olaylar geçmiş kişilerden sorum için yanıt bekliyorum.
Teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba, yüzde sabit iz bulunuyorsa ve bu iz tam karşıdan 1 metre mesafeden görülebiliyorsa %5 orana kadar özür oranı verilmesi ihtimali bulunuyor.

Konuyla ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

yüz değil ama açık kalp ameliyatı gibi kaburgam açıldı ve bana oran vermemişlerdi.normal tişört giysem yara izi görünüyor.birçok zımba dışardan belli oluyor yüzüstü bile yatarken ben hissediyorum ama sıfır puan

@hanifeaydin,

Siz büyük ihtimalle meslekte kazanma gücü kaybına göre rapor almışsınızdır. SGK'nın işlemlerindeki bu yönetmelikte skar için puan verilmiyor.

Fakat trafik kazası sebepli özürlülük için uygulanan Erişkinler için Engellilik Değerlendirmesi Hakkında yönetmelikte yara izi vücudun %1-9'unu kaplıyorsa yaranın durumuna göre oran veriliyor. Yüzde oluşan izlerde ise dışarıdan fark edilip edilmemesine göre kıyasen oran veriliyor.

Üst Alt