Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzyılın matematik problemini çözdü!

Gothica

Aktif Üye
Konular
87
Reaksiyonlar
26
Yüzyılın problemini çözdü

1 milyon dolarlık ödülü reddetti
[FONT=Verdana][/FONT]
502679_detay.jpg

44 yaşındaki Doktor Grigory Perelman St. Petersburg'da imkansız problemi çözdü. 100 yıldır matematikçilerin çözemediği "Poincare Conjecture" adı verilen matematik problemini çözen Perelman, çözümü de internet üzerinden gönderdi.

ABD'deki 'Clay Matematik Enstitüsü'nün koyduğu 1 milyon dolarlık ödülü vermek için kendisine dün ulaşılan Perelman, ödülü istemediğini, meşhur olmak istemediğini belirtti.

Perelman "Matematiğin kahramanı falan değilim. O kadar başarılı bile değilim, herkesin bana bakmasını istemiyorum, tanınmak istemiyorum." şeklinde konuştu.

Salaş ve bakımsız bir evde inzivaya çekilmiş durumda yaşıyor. Kendisiyle konuşmak için gelenlere "ihtiyacım olan her şeyim var" diyor.

Apartman sakinlerinin apartmanda yaşayan hamamböceklerinden kurtulmaya çalıştığını ancak Perelman'in dairesindekilerden kurtulamadıklarını da ekliyor.

Yüzyılın problemini çözdü - Habertürk

Zeki adamın duruşu bile farklı..Tebrik ediyorum...
O ünlü olmak istemese de biz onu zorla ünlü yaparız merak etmesin:):)

Matematik dehası olan Doktor Grigory Perelman'ı azmi ve başarısından dolayı tebrik ediyorum.

Zaten buluş ve başarıları bu tür değişik, farklı insanlar yapıyorlar.

Büyük bir başarı, kendisini tebrik ediyorum.

Hem zeki, hem karizmatik,hem onurlu çok sevdim ben bu Doktor amcamı:) ödülü alsaydı düşerdi gözümden..Mütevazi bir yaşantısı varmış..Tok gözlü olmasıda çok güzel..Hayran olunmayacak gibi değil valla:)

Zeki adamın duruşu bile farklı..Tebrik ediyorum...
O ünlü olmak istemese de biz onu zorla ünlü yaparız merak etmesin:):)

Zaten buluş ve başarıları bu tür değişik, farklı insanlar yapıyorlar.

Hem zeki, hem karizmatik,hem onurlu çok sevdim ben bu Doktor amcamı:) ödülü alsaydı düşerdi gözümden..Mütevazi bir yaşantısı varmış..Tok gözlü olmasıda çok güzel..Hayran olunmayacak gibi değil valla:)

Üçünüzün de yazdıklarınıza katılıyorum. Tebrikler.

Amca aradaki o ince çizginin diğer tarafına geçmiş ..:) helal olsun ne diyelim..:)

Amca aradaki o ince çizginin diğer tarafına geçmiş ..:) helal olsun ne diyelim..:)
İnce çizgi olayına girmeden haberi bir araştır önce...
stinkeyereaction.gif

[SIZE=4]1 milyon dolarlık ödülden vazgeçmemiş:D[/SIZE]
Dünyanın en zor matematik problemlerinden birini çözen 44 yaşındaki Rus matematikçi Dr. Grigory Perelman’ın, bu başarısı nedeniyle kendisine sunulan 1 milyon dolarlık ödülden vazgeçmediği bildirildi.
“Dünyanın en zeki adamı” olarak kabul edilen ve Rusya’nın ikinci büyük kenti St. Petersburg’da, bakımsız bir evde yaşayan Perelman’ın ödülü reddettiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.
Rus internet haber portalı “Lifenews”, “Perelman ödülü yavaş yavaş düşünmeye başladı” başlığıyla verilen haberde, daha önce ödülü almak istemediğini açıklayan Perelman’ın bu konuda henüz son kararını vermediğini söylediği ifade edildi.
Perelman’ın, kendisini arayan gazetecilere, ödül konusunda son kararını vermediğini belirterek, “Bu konudaki nihai kararı verdiğimde bunu ilk olarak Clay Matematik Enstitüsüne bildireceğim” dediği kaydedildi.
Rusya Matematik Enstitüsünden 2005 yılında ayrıldıktan sonra bilim insanı annesiyle kaldığı evinden pek çıkmayan Perelman, hayatını annesinin emeklilik maaşı ve özel derslerden elde ettiği gelirle sürdürüyor.
100 yıldır matematikçilerin çözemediği Poincare Varsayımı problemini çözen Perelman, çözümü de internette yayımlamıştı.
ABD’deki Clay Matematik Enstitüsünün koyduğu 1 milyon dolarlık ödülü önce reddeden Perelman, “Meşhur olmak istemiyorum. Kahraman falan değilim” demişti.
Perelman’ın komşusu Vera Petrovna da gazetecilere daha önce yaptığı açıklamada, “Bir kere dairesine girdim ve şoke oldum. Sadece bir masası, bir klozeti ve daha önceki oturanlar tarafından bırakılmış kirli bir yatağı vardı. Apartmandaki hamam böceklerinden kurtulmaya çalışıyoruz, ama onun dairesinde saklanıyorlar” diye konuşmuştu.
Perelman’ın yaptığı çözümün, evrenin şeklinin belirlenmesine yardımcı olabileceği kaydediliyor.
[SIZE=3]Ödülden vazgeçmemiş[/SIZE]

İyiymiş :D

“Bir kere dairesine girdim ve şoke oldum. Sadece bir masası, bir klozeti ve daha önceki oturanlar tarafından bırakılmış kirli bir yatağı vardı. Apartmandaki hamam böceklerinden kurtulmaya çalışıyoruz, ama onun dairesinde saklanıyorlar”

İnce çizgi olayına girmeden haberi bir araştır önce...

İşin açık kısmı benim ince çizgiyi geçmesini düşünmemi sağlayan kısmı, almak istediği yada istemediği ödül değildi..:) Çözdüğü problem ve yaşadığı ortam yeterli..;) ya senin umut..???

Zeki olduğu kadar onurluda bir insanmış bu bence daha güzeldir.

ben çözüp gönderdim o problemi doktora :D dedim ödülü de önce red et, sonra kabul et, daha bi kahraman olursun diye, yakında ödülü de paylaşacağız :p

Dahinin ödülü fakirin çenesini yorar boşverin:D

Dahi olması yetmezmiş gibi bide hayvansevermiş.Helal olsun.:D

Onlar hayvan değilmi Ensar.Ayrımcılık yapmam ben:D

Dünyanın en temiz hayvanları olduğunu biliyormusun onların Ensar.

bır yanlışlık olmasın almayacağını soylemedım demiş duşunuyormuş galiba bir şey var zeki

Üst Alt