Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Zaten engelli olarak atanan memur "Ağır engelli" raporu alırsa?
Merhaba arkadaşlar ben görme engelliyim ve memurum.Eşimin benim yaşadığım şehre gelebilmesi için benim engelli raporum da " ağır engelli " ibaresi olması gerekiyormuş.
Ben de ağır engelli raporu alabilir miyim diye başvuru yapmak istiyorum fakat çevreden bana söylenen, eğer ağır engelli raporu alırsam işten çıkartılabileceğim ya da istemim dışında malulen emekli edileceğim
Bu konu da bilgisi olan arkadaşımız var mıdır? Raporun da ağır engelli yazan memur arkadaşlarımız ya da ağır engelli raporu olmasına rağmen memurluğa atanan arkadaşlarımız var mıdır? Bana bu konu da bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler..
işten çıkarma, zorla emeklilik yok... zaten işinizi yapamazsanız sizi hastaneye sevk ederler, çalışabileceğiniz başka alana kaydırırlar vs. ... Ağır engelli raporu ise doktorların vereceği karara bağlı..
Cevap için teşekkürler Çok şükür işimi yapmama engel bir durumum yok dediğiniz gibi ağır engelli raporu alıp alamayacağımı da bilmiyorum doktorların görüşlerine bağlı ama şayet alırsam isteğim dışında malulen emrkli edileceğim söylendi çevreden ve şimdi rapor için başvuru yapmaya korkuyorum açıkcası.. Ağır engelli raporu olup da memur olan arkadaşlar yok mu acaba?
[FONT='inherit']Sağlık Kurulu raporunda çalışanlarla ilgili değerlendirme Çalışabilir, çalışamaz ve şu işlerde çalışabilir olarak belirtilir.Sağlık Kurulu raporunuzda çalışamaz ibaresi yazılı değilse çalışmaya devam edersiniz.Malulen emekliliğe gelince malulen emekliliğin şartları vardır.5510 Sayılı Kanunun 25.Maddesi[/FONT] [FONT='inherit']Malûl sayılma[/FONT][FONT='inherit'] MADDE 25-[/FONT][FONT='inherit'] (Değişik: 17/4/2008-5754/13 md.) [/FONT] [FONT='inherit']Sigortalının veya işverenin talebi üzerine Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60'ını, (c) bendi kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün en az % 60’ını veya vazifelerini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalı, malûl sayılır.
[/FONT] [FONT='inherit']––––––––––[/FONT] [FONT='inherit'](1) 17/4/2008 tarihli ve 5754 sayılı Kanunun 65 inci maddesiyle bu fıkrada yer alan “dördüncü fıkrasında” ibaresi “üçüncü fıkrasında”, “hastalık ve analık” ibaresi “analık” şeklinde değiştirilmiş ve metne işlenmiştir.[/FONT] [FONT='inherit'] Malûllük sigortasından sağlanan haklar ve yararlanma şartları[/FONT][FONT='inherit'] MADDE 26-[/FONT][FONT='inherit'] Malûllük sigortasından sigortalılara sağlanan hak, malûllük aylığı bağlanmasıdır.[/FONT] [FONT='inherit'] Sigortalıya malûllük aylığı bağlanabilmesi için sigortalının;[/FONT] [FONT='inherit'] a) 25 inci maddeye göre malûl sayılması,[/FONT]
[FONT='inherit'] b) (Değişik: 17/4/2008-5754/14 md.) En az on yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak 1800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malûl olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması,
Malulen emeklilik için yukardaki şartları taşıyıp yazılı istekte bulunmanız gerekli olup en son kararı Sosyal Güvenlik Kurumu verecektir.[/FONT]
Raman size çok teşekkür ederim çok net bir bilgi verdiniz.benim zaten bir Çalışabilir raporum var işe girerken almıştım ve sürekli bir rapor o halde şuan da ağır engelli raporu alsam bile beni isteğim dışında malulen emekli yapamazlar zaten istemiyorum, istesem de şartları
da taşımıyorum. Çok çok teşekkür ederim
Canacan Cevap içinteşekkürler ama benim kafamı kurcalayan soru eğer alırsam isteğim dışında malulen emekli yapılıp yapılmayacağımya da işten çıkarma durumu olup olamayacağı çünkü %90 görme engelliyim ağır engelli raporu alabilirim diye düşünüyorum
Öyle mi Ufukalp ben bunu bilmiyodum ama eşimin yanıma tayin olabilmesi için bu ibare isteniyor benden mecburen heyete girip şansımı deneyecektim ama verilmediğini ilk kez duydun çünkü görme engelli olup ağır engelli raporu olan bir arkadaşım var belki artık sistem değişmiştir bilmiyorum tabi bilgi için teşekkürler
Esra7142
Çevrenizde varsa heyete girip şansınızı deneyin derim.
Ben forumda %100 görme engelli olup ağır engelli sayılmadığı için evde bakım aylığı alamadığından şikayetçi arkadaşlar görmüştüm o yüzden dedim, şansınızı deneyin isterseniz.
tanıdığım birisi %100 görme engelli psikiyatri den de bipolar gibi bi rahatsızlıktan oran almış raporu 96 ağır engelli ekpss ile atandı çalışıyor.Raporunu gözümle görmedim kendi söylediği bu şekilde
Çok teşekkürler merak ettiğimde buydu ağır engelli raporla çalışan birileri var mı diye eğer doğruysa ki inşallah doğrudur içim çok rahatladı sağolun..