Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zeka geriliği akıl hastalığı mıdır?

esmeradamm

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Arkadaş sordu cevap veremedim.
İnternetten de bulamadım. Sanırım bu alandaki arkadaşlar bu konuya vakıftır diye düşünüyorum.
Mental retardasyon (Zeka Geriliği IQ 70-75) olan biri akıl hastası mıdır?
Ayrıca mühendis olmaya engel mi?

70' den aşağısı zeka geriliğidir.Ve Zeka Geriliği akıl hastalığıdır. Ajdar mühendistir.Nane nane diye şarkı söyler ve güzel söylediğini sanır.Herkes ona güler.alay eder ama o farkında değildir ve rahatsız olmaz.Zeka geriliği olanlar ezberleyerek öğrenebilirler.Ama akıl yürütemezler.Yani sosyal zekaları yoktur.

LORA
Cevabınız için teşekkürler. Raporuna baktığımda Sınır zeka geriliği(IQ 70-75) engelli oranı %25 şeklinde yazıyor. Şimdi bu kişi düşük puanlı mühendisliği kazanıp mezun olursa ekpss den atanırsa zihinsel engelinden dolayı ataması iptal olur mu?

Zihinsel engelliler de mühendis olabilir, ataması İptal olmaz,daha kolay resmi daireye girer.Ama benim anlamadığım IQ 70 den aşağısı engelli kabul edilir.Hem % 25 engelli raporu olan ekpss ye giremez.En az %40 olmalı rapor oranı.Özel sektörde de işe giremez.Kimse zihinsel engelli bir mühendisle çalışmak istemez.Bu raporu iptal ettirmesi gerekir...

LORA

Yorumunuza hayran kaldım :D Türkiye'de neden ezberci sistem ile eğitim yapıldığının en büyük nedenini de yazmış oldunuz. :) Devlete memuru ezber yapıp sınavla aldıkları ve liyakata bakılmadığı sürecede bu devam edecek.

Zeka geriliği olan biri nasıl mühendis olacak !? Çelişki değil mi ?

Alman

Düşük puanlı mühendislikler varmış. Çevre ve gıda mühendisliği gibi... Üniversiteye yerleştirmede de ek puan veriliyormuş. Onunla bir yerler gelir diye tahmin ediyormuş. Bende öyle birşeyler duydum ek puan falan... Şimdi arkadaş mühendislik okusa ki yıllarca okur diye tahmin ediyorum. Mezun olduğunda engelinden dolayı yerleşememekten korkuyor. Netten baktım cevap bulamadım. A- Zekâ İşlev bozuklukları Özür Oranı
1-Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80) 25
2-Hafif (IQ: 50-69) 50
3-Orta (IQ: 35-49) _____________________________________ 70
4-Ağır (IQ: 20-34) 90
5-Çok ağır (IQ: 20’nin altında) 100

Üst Alt