Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zeka geriliği, davranış bozukluğu vs. ile askerlik durumum ne olur?

Megomen58

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle kendimi tanıtayım, merhaba abilerim kardeşlerim. Ben 21 yaşındayım adım hüseyin yaklaşık 1 haftadır forumu uzaktan takip ediyordum aradığım sorunun cevabını bulamayınca, üyelik açmaya karar verdim. Benim bir sorunum var umarım bana yardımcı olabilirsiniz..

Yaklaşık 3 sene önce büyük bir depresyon geçirdim ve hastahanede yatmam gerekti polis zoruyla götürüldüm bakırköy ruh ve sinir hastalıkları bölümünde 12 gün yattım ve taburcu oldum ilaclarımı bi süre kullandıktan sonra kaldırıp atmıştım beni sersem gibi yapıyordu diye. Neyse gelelim asıl konuya bundan yaklasık 2 hafta kadar önce ankarada jandarma çevirmesine takıldık ve asker kaçağı olduğum ortaya çıktı 15 gün içerisinde işlemleri halletmediğim takdirde, askere alacaklarını söylediler. Sanıyorum 15 günü geçti ve bugün gittim şubeye beni askeri hastahaneye sevk etmeleri için telkinde bulundum kağıt filan doldurdum daha sonra komutana imzalattım komutan ise, aile hekiminin izin vereceği taktirde bakırköy psikolojik hastalık bölümüne sevk edeceğimi söyledi, izini aldım yarın gideceğim randevu alıp oradanda askeri hastahaneye sevk edeceklermiş sanırım elimde 3 yıl önceki hastahanede yattığım epikriz raporu var raporda ise inceliklerde şunlar yer alıyor ben okudum fakat pek birşey anlayamadım siz daha iyi bilirsiniz diye düşündüm..

Zeka geriliği,diğer/ (f78.1) Zeka geriliği,diğer davranışta ilgi veya tedaviyi gerektirecek derecede anlamlı bozulma davranış bozuklukları / (F91.8) Davranış bozuklukları diğer. Vs. yazıyor benim amacım askerlikten muaf olmak çünkü psikolojim bu son zamanlarda acayip bozuk 3 sene önce intihar teşebbüsünde bulunmuştum bundan 1 hafta önce tekrar aynı teşebbüste bulundum ve kuzenlerim tarafından durduruldum. Askeri hastahane bana muaf raporu verirmi muayenede ne gibi şeylerle karşılaşırım neler yaparlar lütfen abilerim kardeşlerim birileri bana yardımcı olsun bu konuda sabah askeriyeye gideceğim tekrar elimdeki kağıtları verip askeri hastahanesine ve psikolog bölümüne sevk edilmem için tekrar gideceğim sabah allah için bilenler yardımcı olsun çok tedirginim kapalı ortamlara gelemiyorum sıkıntı ter stres basıyor beni lütfen sizden rica ediyorum beni anlamanız konusunda şimdiden teşekkür ederim..

slm kardeşim büyük ihtimalle heyete bırakırlar heyetçe karar verilir şu an daimi kullandığın bi ilaç varmı varsa buda etkili olur ve orda yattığın rapor bunlar ve sana soracakları bi kaç soru olacaktır. büyük ihtimalle muaf olursun allah yardımcın olsun

A.s evet heyete çıkacağım sanırım yeni ilaclarıma baslıyalı 2 gün oldu anti depreson ilacı muayene olurmuyum olursa nasıl oluyor bilgilendirin lütfen çok takıyorum kafama bu arada cevap icin cok tesekkur ederim, allah hepimizin yardımcısı olsun

kullanmış olduğun ilaç ve raporlar yeterli bide bi kaç soru sorarlar heyet sırasında tahminimce hareketlerini gözlemlerler ve numaradan sakın bişey yapma anlarlar doğal ol ;)

Hayır zaten rol yapmaktan hic hoslanmam. Biraz olsun rahatlattın beni tesekkur ederim umarim bekledigim sonucu alırım

Bu zamana kadar kullanma ilacı askerlik deyince hemen başla ilaca :) ne desin bursa millet sana almazlar senin gibi adamın kendine faydası yok millete ne fayda olur mu desin ?

Ahmedkilicc

Askerlikten dolayı değil hocam, psikolojim son derecede bozuk neden ön yargı yapıyorsun ki empati kurmayı denemelisin ailemin zoruyla başladım ilaca kendi keyfimden değil.

Siz olumsuz eleştiri yapanlara aldırmayın bende de şizofreni rahatsızlığı vardı ama askerliğimi zorda olsa yaptım.Sebebi de toplumun askere gitmezsem bana ön yargıyla yaklaşacağı düşüncesiydi.Epikriz raporunuzu eğer varsa intihara teşebbüs raporunuzu da alınız.İntihara teşebbüs edeni normalde askere almazlar.Nitekim bu tür bir durumda polis ifade almaya gelir.Sizden de büyük olasılıkla ifade almışlardır.Eğer emniyetten rica ederseniz ifadenin bir nüshasını da yanınıza alınız ki durumunuz kolaylaşsın.Benim de geçmişte intihar vakam var ama ben tüm zorluklara rağmen yaptım askerliğimi orada da sinir krizleri geçirdim çünkü birisi size bir şey dese vurup kıramazsınız bir şey diyemezsiniz.Bu yüzden eğer düşünceniz yapamayacağınıza eminseniz muaf raporu almanızdan yanadır.Eğer ki yukarıda bahsedildiği gibi rol yaparsanız ki nitekim yapmayacağınızı söylemişsiniz bu sizin açınızdan daha hayırlı olur çünkü doktorlar bunu sizin gözlerinizi kaçırmanızdan jest ve mimiklerinizden rahatlıkla anlarlar.Sonuç olarak jandarmanın bu tür bir şey demesi bile sizin gibi hassas birisini etkileyip hastalığınızın nüksetmesine neden olmuş olabilir.Çok büyük olasılıkla muaf olursunuz çünkü intihar teşebbüsü bile başlı başına devletin kayıtları arasına girer ki bu da sizi elverişsiz yapar ama sizin bu durumunuzu uygun bir dille ve kanıtlarla aktarmanız gerekir.Allah kolaylıklar versin.

Megomen58 forumda o kadar çok güzel yazmışsın ki yani zihinsel engelli biri bu noktalama işaretlerini doğru düzgün kullanamaz cümleleri doğru düzgün kuramaz mutlaka anlatım bozukluğu vardır ama sen çok güzel cümleler kurabiliyosun şahsi düşüncem senin zihinsel engellin yok büyük ihitmallede geçmiş bi zamanda kısa süreli depresyona girmişsin ve bununla ilgilide bi teşhis konulmuş eğer hastalığın ağır olsaydı ilaçları kullanırdın psikiyatır hastası bi insan ilaçsız yaşıyamaz Şimdi gelelim soruna orta derecede zihinsel engelli olan birini askere almışlar muhtemelen senide askere alırlar en fazla silah vermezler geri hizmette bulunursun ve bol bol koğuş nöbeti tutarsın şimdiden hayırlı teskereler

3 yıldır bir kere tekrar hastaneye ilaca ihtiyaç duymamışsin askerliği niye yapmıyosun arkadaşlarla gezip evleniyorsun dediği gibi klavyende iyi okuma yazması olmayan öğrenme güçlüğü olqn birini alıyorlardı askere kilosu olmasaydı sen ne diyosun muaf raporu al sonra da engelli raporu verirler mi muaf oldum diye tekrar gireceksin eminim :) geçmiş olsun

Üst Alt