Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zeka geriliği olan kişi için evde bakım aylığı alınabilir mi?

selmano

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar rapor şöyle alıcı ve ifade edici dil becerileri yaşının gerisinde basit talimatları alıyor Iq PORTUGUES %49 tanı:hafif zeka fk:%50 evde bakım maaşı alır mı?
i

ağır özürlü evet yada hayır yazılmamış 2 yıl süreyle yazılmış

Özür oranı kısmında kaç yazıyor?

Selman, oran tutuyor ama agır özürlü ibaresi yokmuş raporda o yuzden evde bakım aylığı başvurunuz reddedilir.

evde bakım aylığında % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibaresinin olması şart.
o yüzden o rapora itiraz edip agır özürlü ibaresinin olmasını sağlayın.
eger bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun oldugunu düşünüyorsanız itiraz edin.
çünkü evde bakımda 3 şart aranır.
1.% 50 ve üstü, agır özürlü rapor
2. kişi başına düşen aylık gelirin 510,45 lira ustunde olmaması
3. bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunması.
bu 3 şarttan birinde uygun bulunmasın aylık baglanmaz.

Bakıma muhtaçlık kriterlerini anlamak için şurayı dikkatle oku:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
Çocuğun yaşından dolayı yapamadıklarını hesaba katmayacaksınız ama. hastalıgından dolayı yapamadıklarını hesaba katacaksınız.

walla çocuk henüz 9 yaşında ama görünüşü 5 yaşında yani boy.108 kilo 22 itiraz ettim ama çocuklarda ağır özürlü ifadesi kulanılmaz dediler abla ne yapıyım sizce?

hayır,yle bir şey yok ablam. 2 yaşında, altı aylık olup evde bakım aylığı baglanmış çocuklar var ve bunların raporlarında ağır özürlü ibaresi var. hastaneden rapor çıkmışsa evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne gidin evde bakım aylığı için başvurun çocuga baksınlar evde bakım aylıgı alabilecekse kurum sizi yine yeni rapor için hastaneye sevk eder.
hastane deneyimlerinizi, yaklaşımlarını, size nasıl davrandıklarını kuruma anlatın ayrıca. il müdürlüğü size rehberlik eder ve ne yapmanız konusunda yardımcı olur. yeniden hastaneye sevk eder diye düşünüyorum.

şu an rapora bakıyorum raporda ağır özürlü evet hayır hiçbiri işaretlenmemiş ablacım sosyal il müdürlüğüne mi bakıyım sadece %51 ve 2 yıl süreli yazıyor.

heyete girecek

arkadaşlar benim ablamın 9 yaşındaki oğlu yarın heyete girecek.çocuk hem ortopedik hemde zihinsel engelli.ortopedik olarak sol doğumsal kalça çıkıklığı 2 cm kısalık incelik ve yürümede sınırlılık var.zihinsel labaratuvar soncunda performans iq 59 alıcı ifade edici dili yaşıtlarının gerisinde yorumu var.çocuk 9 yaşında olmasına rağmen 110 cm 22 kilo çocuk doktorunun ne yorum yaptığını bilemiyoruz.ama 9 yaşında hala bez kullanıyor ve ciddi şekilde konuşma zorluğu çekmesine rağmen kbb doğal yazmış tabi anne doktora götürürken bu sıkıntısını dile getirmemiş.sizce BAKICI ücreti çıkarmı bu çocuğa ailesi muhtaç?????

ablacım yukarıda cevap yazmıştım ya sana okumadın mı? Oncelikle ağır özürlü rapor şart.
siz aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidin durumu anlatın. onlar sizi hastaneye sevk eder, size rehberlik ederler.
en kısa zamanda aile bakanlığı il müdürlüğüne gitmelisin.

abla ben gerçekten bu işten birşey anlamadım çocuğu heyete tekrar sokacaksınız dediler bana çünkü ağır özürlü kısmına birşey yazmamışlardı.tekrar bütün doktorları dolaştırdım.2 doktor eksikti.onlar için yine diyarbakır iline gittim.sonuçları verdim.geçen hafta çarşamba günü heyet vardı ablacım.heyet bana psikoloji labaratuvar sonucu var yalnız doktor kanaati eksik dedi gidin bizim siirtte yeni çocuk psikiyatrisi gelmiş ona okutun ve yetiştirirseniz değerlendirmeye alıcaz dedi abla bende hızlıca koşarak çocuğu çocuk hastahanesine götürdüm durumu bildirdim şu anda heyet dewam ediyor dedim doktor hanıma

diyarbakır ilinde yapılmış olan psikoloji test sonucunu doktor hanıma verdim yalnız doktor hanım bana ben kendim muayene etmeden kanaat bildirmem ve benim muaynem 1 günde bitmez dedi doktorla baya tartıştım heyet beni beklior hocam dedim ama nafile sonra beni dışarı çıkardı.çocukla 20 dk felan kaldı tekrar beni çağırdı.öğretmeninin kanaatini kapalı zarf içinde istedi ve yarın çocuğun annesi gelecek dedi ertesi gün çocuğu annesiyle doktora götürdüm öğretmen kanaatini de götürdüm.daha yeni doktor raparo birşeyler yazdı abla sonradan içeride annesine bu çocuğa bakıcı maaşı çıkarsa tedavi ettirin diye söz almış ama hafif mental mr yazmış rapora yani yüzde 50 vermiş ama özbakım becerileri yerinde değil yorumunu eklemiş sanırım tabi aynı zamanda çocuk çocuk ortopedik engelli sol dkç sol alt ekteremite kısalık incelik mevcut

ablacım raporu aldınız mı? Tekrar heyete gireceğini soylemişsin sonuç ne oldu?
Hastalıkları yazıorsun ama hastalıklardan anlayamam. bana raporun oranı ve agır özürlü kısmının evet yazıor olmasıyla ilgili bilgi lazım.

hastalıkları anlatmadan raporla ilgili detayları yaz lütfen. yeni rapor için mi muracaat ettiniz yoksa onceki rapora itiraz mı ettiniz?

önceki rapora itiraz ettim abla çünkü ağır özürlü kısmı boştu rapor süresi 2 yıl ama ağır özürlü boştu.ben buna itiraz ettim dün heyete koydum ama maalesef heyettten hiçbirşey anlamadım 1 dk içerde kalmadım hafif mental reterdasyon dedi doktor sonra bacakta kısalık var kalça çıkıklığı var dedi çocuğu yürüt dedi yürüyemedi tamam çıkın dediler sonuç hakkında bilgi vermediler pazartesi gelin alın dediler sonucunuzu....kalça çıkıklığını ve 2.5 cm kısalığı sanki hiç takmadılar abla zaten ortopedi doktoruda kısalığı ve kalça çıkılığı belirtmesine rağmen hasta 9 yaşında olması ve bacak gelişimini tamamlayamaması nedeniyle görüş belirtmemişti.çocuk yürüyemiyor abla anlamadım illa sahtekar olmam mı lazım yaaa çocuğu tekerlekli sandalyaye mi kyim yani...

hele bir rapor çıksın bakalım ablam. ona göre devam ederiz.

raporu alınca hemen buraya yaz beni bilgilendir ablası...

abla gerçekten şu an şoktayım rapor oranı %52 çıkmış ağır özürlü hayır.ya zaten psikiyatri doktorundan %50 almıştı.biz asıl olarak hastayı ortopedik engelinden dolayı heyete koymuştuk.bileteral sol kalça çıkıklığı 3 cm kısalık incelik ciddi şekilde yürüme bozukluğu 2 puan mı etki eder %50 ye abla gerçekten şoktayım.

ablacım rapora il sağlık müdürlüğü aracılığıyla itiraz ettiğinizi soylemiştin. bu rapor da farklı çıktı. bu durumda hakem hastaneye yönlendirileceksiniz. hakem hastanenin verdiği rapor kesin rapor olacak ama. yani hakem hastanenin raporu kesinleşecek.

il sağlık müdürlüğüne gidip ne yapacagını sor. hastanenin ikisinin de agır özürlü kısmına evet yazmadığını, çocuklar için agır özürlü kısmının değerlendirilmeyeceğini soylediklerini soyle. oysa evde bakım aylığı için başvurdugunuzu ama raporda ağır özürlü kısmının doldurulmadığını belirt.
hastanelerin ikisi de çocuklar için agır özürlü kısmı doldurulmaz diyor de. oysa aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü çocukların da raporlarında agır özürlü kısmının evet yazıldıgını ve bu şekilde evde bakım aylığı aldıklarını soyluyor de.
ayrıca "özürlülere verilecek sağlık raporları hakkında yönetmelik'te agır özürlü kısmının doldurulması için yaş kısıtlaması yok" de.
bunu özellikle il sağlık müdürlüğündeki müdüre çıkarak soyle. memurlara anlatma.
bu şekilde il sağlık müdürlüğündeki yetkili kişilerden yardım al. en azından bir ust yazıyla hakem hastanesine yönlendirsinler seni.
bu yazdıklarımı yanına not al yaz. ve orada yazdıklarımı aynen anlat. başka detaylara çocuğun hastalığı ile ilgili detaylara girme. benim dediklerimi anlat sadece.
bu dediklerimi harfiyyen uygula.

Üst Alt