Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zeka geriliği olan yeğenimi özel alt sınıfı olan başka okula gönderiyorlar..?

guldemet1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba benim 6.sınıfa giden orta derecede mental geriliği olan bir yiğenim var.Ablamın da özel ilgisi sayesinde okuma yazma toplama çıkarma çarpma ve saatleri biliyor.Uyumlu sevecen ve zararsız duygusal bir çocuk.Tüm ailemizin neşe kaynağı. okulda 4.sınıf öğrencisinin pipisine dokunduğu için tacizle suclandı ama şimdiye kadar böyle bir şey yapmamıştı.Sınıf öğretmeni şimdiye kadar arkadaşlarına hiç böyle davranmadığını söylemiş.8. sınıf öğrencisi aynı şeyi yiğenime yapmış. yiğenim bunu oyun zannetmiş yada biri söylediği için yapmış olabilir.Bu olay üzerine 4. sınıf öğrencisinin velisi müdürü şikayet etmiş. Müdür de çözüm olarak yiğenimi özel alt sınıfı olan başka okula göndermektede bulunmuş.biz buna itraz etmek istiyoruz. ne yapabiliriz. yardımcı olabilirmisiniz.

merhaba bana yardımcı olacak kimse yok mu? yiğenim şimdiye kadar kaynaştırma olarak okudu ram şimdi özel alt sınıf diyormuş.Ram ın bu kararına nasıl itiraz edebiliriz.

itiraz hakkınız var ayrıca bahsettiğiniz konu eminim ki gördüğü bir davranışı tekrarlamış bu çocuklarımızın genel özelliği bu zaten ayrıca ram onaylamadıkça alt sınıfa aktarılması söz konusu olamaz bu çocuk ram tarfından kaynaştırmada öncelikle onlar fes etmeli bu olmadıkça okul müdürü bir yaptırımda bulunamaz bence mücadeleye devam itira khakınızı kullanın bağlı olduğunuz rama hemen başvurun ve durumu açıklayın inşallah herşeyyoluna girer mücadeleniz daim olsun ...rabbbim yardımcınız olsun.Saygılar

Ram onayladı diyorsunuz şimdi fark ettim bunun da çözümü değerlendirmeyi tekrarını isteyin ve bu konuyu il meb götürün kesinlikle pes etmeyin ...

teşekkürler...rama itiraz hakkımızı nasıl kullanacağız bu konu da bize fikir verebilirmisiniz. ablam çok üzüldü çok yıprandı benden yardım bekliyor bense ne yapacağımı bilemiyorum. Ablam çok mücadele etti. yigenim için çok uğraştı şimdi gerilemesini istemiyor alt sınıfa giderse gerileyeceğini düşünüyor.

Yeğeninizin tekrar bir alt sınıfa dönüşü birçok problem davranışın ortaya çıkmasına neden olacaktır bu çok üzücü ( evet ablanızın emeklerinin bir anda geriye dönüşüm sarsacaktır bu biz ailelerin en büyük sorunu devlet okullarında ki idareciler ve ailelerin manevi baskısı malesef :( oysa ki çocuklarımızı anlamaya tanımaya çalışmak için biraz çaba çok şey mi? yapacağınız tekşey bu konuyu sürekli takip etmek kolay olmayan bir sürec biran önce bağlı bulunduğunuz il meb e gidin durumu bizzat il meb müdürüne anlatın çocuğun gelişim süreci detayına kadar ramın ve okul idaresinin tutumuna kadar mutlaka yardımcı olacaklardır yasal haklarınızında olduğunu unutmayın gerekirse yasal işlem başlatacağınızı da belirtin. bunun akabin de mutlaka bir çözüm üreteceklerdir.Peşini bırakmayın kaynaştırma bizim ülkemiz de sorun bunu aşmakta biz ailelerin elin de sesisiz kalmayın öncelikle eğitim hakkımızın var olduğunu bilmeleri gerek TC vatandaşı ise bu çocuk eğitim hakkını almalıdır.size diyeceğim tekşey biran önce zaman kaybetmeden bağlı bulunduğunuz il meb e başvurun ..

geçmiş olsun .bunlar ve bu gibi olaylar ilk sizin başınıza gelmedi. gelmeyecekte,inanın.birçoğumuzun başındaveya sizin gibi bizlerde yaşayacağız.ama ne olursa olsun mücadeleyi bırakmamalıyız.anayasanın 10.maddesi pozitif ayrımcılıktan bahseder. işte bu ayrımcılık.burada da söz konusu olmalı.bizim çocuklarımız taklitçi ve inanıyorumki bu çocuk mutlaka bi yerden gördü de yaptı.öğretilmeden bir şey yapmazlar.meb veya ram da bunu çok iyi biliyor.inşalllah sizin için en iyisi ne ise o yönde karar verirler.allah hepimizin yardımcısı olsun..

teşekkürler sizinle yazışmak bile bize moral oluyor. yanlızlığımızı paylaştığınız için teşekkürler..Allah razı olsun.Allah hepimizin yardımcısı olsun

Yukarıda denildiği gibi RAM'da çocuğun resmi tedbir kararı (kaynaştırma kararı) değişmediği sürece nakil yapılamaz. Ayrıca çocuk için alınan kararlarda ailenin görüşü önceliklidir. Sizi yıpratmaya, dediklerini yapmaya devam edebilirler; kararlı ve haklarınızın farkında olun yeter.

Üst Alt