Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zeka testinde donuk zeka çıkması çok mu kötü bir durum?

hakanyildiz

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
0
Bana yapılan zeka testinde donuk zeka teşhisi kondu. Bu tam olarak ne demekk oluyor? Bilen varmı

@hakanyildiz Zihinsel kavrama yani zekanın hafif kayıp ile normal derece arasında ki kayıplara donuk zeka deniliyor . 75 - 100 derecesinde olan konuşmayı ve günlük hayatı etkilemeyen kayıptır . Rahatlıkla becerilerini geliştirebilen , kavramalarını yapabilen çok düşük orandadır .

Normal zeka derecesi 100- 115 arasındadır . Hafif kayıp oranı ise 65- 75 arasındadır . Donuk zeka da ise bu oran 75 den yüksek 100 den azdır .

Normal süper zeka ise 115 -125 arasındadır ,

125 den sonrası konuşma bozukluğuna yol açar ve düşünce akış hızı çok yüksek olmaktadır .

125 den sonrası konuşma bozukluğuna yol açar ve düşünce akış hızı çok yüksek olmaktadır .

Yok öyle bir şey... kendimden biliyorum. :)

Donuk zeka 80-89 IQ arasıdır. Normalin biraz altıdır. Normal zeka 90-109 arasıdır.

ben de hızlı konuşma , düşünceler de hızlı akış ve cümleler de çok çağrışım olduğu için ifade bozukluğu oluyor .

O başka bişey... Ona fikir uçuşması diyebiliriz.. İleri seviyede disleksi deriz. :) IQ ile ilgisi yok.

hakanyıldız ben skor puanına çok takılmıyorum çünkü yapılan araştırmalarda, makalelerde bile farklı sayılar telaffuz edilmekte. Donuk zeka, diğer kişilere göre biraz daha zor öğrendiğiniz ve unutmanın biraz daha hızlı olduğu zeka bölümüdür. Toplum içinde donuk zekalı olduğunu bilmeyen birçok insan vardır. Tavrınız, hareketlerinin vb. özelliklerinizle dışardan anlaşılması zordur. Normale yakın üst veya alt grupları zaten bizim ayırt etmemiz mümkün değil. Ayrıca anadiliniz şu an konuştuğunuz dilden farklıysa, fazla uyarıcı olmayan bir çevrede büyüdüyseniz bu şekilde çıkabilir. Telaş edilecek bir durum yok.

İleri seviyede olursa disleksi dedim. Hafif düzeyde herkeste olabilir.

Düşünce hızının artması maniklerde de görülür. :)

Üst Alt