Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli abim adına annem evde bakım aylığı alabilir mi?

asiyeayyildiz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
abim V zihinsel engelli annem sskdan emekli dul ve yetim aylığı alıyor 800-900(bazen hastane ve ilaç payı kesiliyor) abimde maaştan 300 tl alıyor (annem 600+abimde 300 tl dul ve yetim aylığı alıyor) annemin sadece oturduğu evi var maaş ve ev dışında da başka birşeyleri yok ..abim tek başına yumurta bile haşlayıp yiyemez,çay bile demleyip içemez,bilmediği bir yerde ise yanında kimse yokken evi bulamaz yani annem olmadan asla kendine bakamaz..Annem bakım aylığını alabilir mi?Gerekli şartları taşıyor mu?

Abinizin rapor oranı çıkmamış, ve raporunda 'ağır özürlü' ibaresi var mı acaba?

Varsa başvurularını yapsınlar, hanede kişi başına 510,45 TL'yi aşan gelir olmadığı sürece kabul edilir başvuruları.

Daha sonrada bakıma muhtaçlık kriterlerine uygunup olmadığına eve gelecek olan heyet bakar ve bağlanıp bağlanmayacağının kararını verir...

raporda ağır özürlü yazmıyor artık doktorumuzun ağır özürlü kriteri ne bilemiyorum.%53 zihinsel engelli ilginiz için teşekkür ederim KELEBEKK

Bakıma muhteçlık kriterklerinin hepsine uygun tek sorun ağır özürlü ibaresinin olmaması

Yeniden rapor almayı deneyin...

alabilirsiniz... ama kelebek bacımızın dediği gibi oran var % delik oran tutarsa alabilir. ki başvurduğunuzda zaten heyet evinize gelicek onay verirse alabilir...

rapor oranı %53 (uygun)bakıma muhtaçlık kriterlerinin hepsi (uygun) ama el insaf doktorumuza göre ağır özürlü değilmiş..rapor için tekrar başvurduk ama çok umutlu değilim allahım bunların hepsini bildiği gibi yapsın.ilginiz için teşekkürler KKELEBEKK ve SEDATGEDİK.

Üst Alt