Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli abime yoklama kağıdı vermişler?

xxguvenxx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim %50 zihinsel engelli abim var bugün kimlik kontrolü sırasında abime askerlık yoklama kağıdı gibi birşey vermişler dediğim gibi kendisi askerlik yapabilirmi bilmiyoruz çünkü ihtiyaçlarını kendisi karşılayamıyor (traş,duş,vb)
Askere alınırmı endişeliyiz lütfen cevap verin

Çok teşekkür ederim fakat aklımda bi soru var abimin engeli fiziksel değil zihinsel hani sadece fiziksel engelliler gitmiyor diye duymuştum ve bikaç haberde %70 engelli birinün askere alındığını gördüm

Abinizin engeli fizikselde olsa zihinselde olsa mutlaka elinizde engelli olduğuna dair raporu vardır. Yoklamaya gittiğinizde yanınıza raporlarını da alın. Zaten sizi en yakın askeri hastaneye sevk ederler orada gerekli görürlerse tahlil vb işlemleri yaparlar sonrasında askerliğe uygun olmadığına dair onayı verirler.Yani sizin işiniz şubeden sonra sevk edildiğiniz askeri hastanede hallolacaktır. Bu arada abinizin üniversite hastanesinden raporu varsa onu da götürmenizde yarar var.

Aynı durum biz de yaşadık. İlkinde gördüler 2.sinde anı olsun diye foto çekindi sonra daha da çağırmadılar çağırmazlarda zaten muhtmelen böyle olur sonra irtibatı keseler merak etme.

askerlik

Arkadaşlar merhaba kuzenimin de %50 zihinsel engelli askerlik şubesine annesiyle gittik raporu verdik müdüre hanım bize 1 ay içerisinde ankara dan bilgi gelicekve sizinle paylasicaz dedi . Aceba sonuç ne olur muaf olur mu

Üst Alt