Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli araç satışı sonrası hakimin parayı bloke etmesi..?

mavi27

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Konu : Zihinsel engelli ablamın üzerine alınan araç ve hakim tarafından araç parasına el konulma mağduriyeti

2012 yılında babam ve kardeşlerim ile beraber yaşadığım hanede 1981 doğumlu ( rabbim şifa versin inşallah )zihinsel engeli bulunan ablamızın üzerine sosyal ve yaşam hayatını kolaylaştırmak için devletin vermiş olduğu imkandan faydalanıp babam ile istişare edip evlendiğimde kendime ev almak için biriktirdiğim kazancıma araç almaya karar verdik 5 yıl sonunda satıp hem kendime toplu birikim hemde 5 yıl boyunca engelli ablamın ve ailemin ulaşım ve sosyal yaşamını kolaylaştırmak için araç aldık.

Aracın beş yılı dolmasına rağmen araç satışını yapmak istiyoruz babam vasi olarak görünüyor yalnız çevremizde ve bu durumları yaşayan ve mağdur olan arkadaşlardan bizzat kendimiz öğrendik avukata sorduk önümüze çıkan engel şudur.

Aracı babamla beraber bekar iken aldım ve parasını kendim ödedim şimdi ise aracı satıp kendi tasarrufum için kullanmak istiyorum ama aracı hakim onayı ile satıp parasını engelli kişi adına hesap açılıp oraya yatırılıp ve o para sadece engelli kişinin tasarrufu için kullanılacakmış burada hakim engellinin hakkını korumak için bu karar alıyormuş ama benim mağduriyetim ne olacak şahit aranıyorsa engellinin öz babası var aynı zamanda vasisi oluyor engelli o parayı nasıl ne amaçla kullanacak zaten babam bakıyor onunla yaşıyor öz baba diyoruz neden hakimler bunları göz önünde bulundurmuyor şuan çok zor durumdayım bütün birikimim araçtı evlendim ev almak istiyorum şuan bu olayları duyduğum için aracı bile satmaktan korkuyoruz birileri yardım etsin haksızlık var ortada bir tarafı korurken diğer tarafı mağdur ediyor babam bile bu duruma hayretler içinde bakıyor eğer bu durum çözülecek ise aracımızı satmak istiyoruz hemen.Şimdiden bana ayırdığınız zaman için teşekkür ederim.

Yapacak bir şey yok...Kanun bu şekilde! 1 ay sonra aracı satmak için mahkemeye başvuru yapacağım. Bahsettiğiniz tüm prosedürü bizzat sordum ve onaylattım. Para bankada engelli kişi adına açılacak hesapta bloke olacak.

Selam belki işinize yarar.. Türk Medeni Kanunun (TMK354) maddesi ve (TMK355) maddesi gereği çoğu ilde hakim bu kanun maddesine göre işlem yapıyor ve mahkemeden izin alınmasına gerek olmadığına karar veriyorlar. anne veya baba olacak vasi şartı bu. annane, babanne kardeş olursa mahkemeden izin alınıyor. Siz birde avukatınıza bunu sorun...iyi günler...

2015 Ağustos ayında zihinsel engelli kardeşim adına araç aldım

mavi27

Merhaba 2015 Ağustos ayında zihinsel engelli kardeşim adına araç aldım şuan aracı bir başkasına satmak istiyorum ama sizin yazdıklarınızı okudum ve sürecin teferruatlı olduğunu idrak ettim ve merak ettiğim bir şey oldu 5 yıl önce ücretini benim ödediğim ücreti şuan sattığım takdirde alınan meblağ zihinsel engelli kardeşimin hesabında bloke ediliyor peki daha sonrasında çekebilirmiyiz?

Mek6
Mahkeme izni olmadan ve neye harcadığınızı faturalandırmadan çekemezsiniz. Bunun çok basit bir yolu var fakat devleti dolandırmaya ve engellinin hakkını kendi çıkarlarınız için kullandığınızdan dolayı yardımcı olamayacağım.

Engelli olan kardeşim zaten doğuştan zihinsel engelli ben onu diğer bireyler gibi dışarı çıkması ve hastane işlemleri ve sosyal faliyetlerde taşıya bilmek adına kendi birikimim ile aldığım aracın ücretini nasıl alabilirim diye soruyorum yoksa ben kardeşimin hakkını almak ve yahutta düzenbazlık gibi niyetim yok

birkan01

Ya hocam bu konuda gerçekten çok mağduruz bizim devleti dolandırma gibi bir niyetimiz olamaz asla bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim

Merhabalar,
bende engelli kardeşim üzerine kendi birikimim ile aldığım arabayı satıp ev alacağım.
Fakat prosedurun yeni farkına vardım.
Çözüm önerinizi paylaşabilirseniz mutlu olurum.
Gerçekten arapsaçına döndük şu an.

birkan01 kardeşim ben de mağdurum. Bu konuda çıkar yol neyse Allah aşkına bana da söyle. Bütün birikimimi verdim ve lu an geri alamıyorum

valla benımde basıma geldı arabayı sattık ama nasıl sattık bana sor dıcem bende sana zor anlatırım zor alırsın ben 7 ayda aldım parayı banada hakım vermedı avukat tutsan bıle alamıyorsun bıde bayan hakımdı benım kı sana anlatırdımda uzun yazamıcam uykum var

Hocam bu konu ile ilgili aydınlandı iseniz bizleri de bilgilendirir misiniz? Bu işin çıkar yolu var mı acaba? Teşekkürler

[FONT=sans-serif]Merhaba, bu durum 18 yaş altı çocukların velisi için de geçerli mi? Yani, velisi bulunduğum 18 yaş altı çocuk üzerine alınan aracın satışında da mahkeme bloke ediyor mu?[/FONT]

bu konu araç konusu çok istismar edildiği için ben almadım kısaca anlatayım kendim ms hastasıyım engelli raporum var ben kendim için araç hakkım yok daha sonra eşim bir kaza sonucu %100 ağır engelli oldu onun hakkı vardı alabilirdim çoğu kişide al dedi hatta araba bayindeki satıcı arkadaş bile ne engelliler alıyor senin zaten hakkın al demesine rağmen almadım. bir kere eşim hiç bir faydası olmayacaktı sonrasında bunların hepsini biliyorsunuzdur sizde aracı alırken nasıl hakim kararıyla alıyorsanız satarken de hakim kararıyla satıp onun hesabına bloke yapılıp sadece onun için harcanması ve belgelenmesi gerekiyor. bence çokta güzel yapılıyor insanlar o kadar suistimal ediyorlar ki kardeşim eşim annem babam yatsın biz onların hakkından ötv siz araç alalı hem ucuza alalım hem 5 yıl sonra paramıza para katalım. en son olarakta tabi VİCDAN meselesi benim vicdanım elvermedi.

Ya hocam sizden ricam bizede yardımcı olmanız,mek6 kardeşimizin yazdığı gibi biz engellinin hakkını gasp etmek veya devletimizi dolandırmak değil inancınız olsun 4 yıldır bir fiil engelliyi hastaneye olsun fizik tedaviye goturuyorum bu aracla millet gibi alıp 5 yıl sonra kar amacı gütmedik bu aracta sizden ricam bi yol gösterin

Ya hocam sizden ricam bizede yardımcı olmanız,mek6 kardeşimizin yazdığı gibi biz engellinin hakkını gasp etmek veya devletimizi dolandırmak değil inancınız olsun 4 yıldır bir fiil engelliyi hastaneye olsun fizik tedaviye goturuyorum bu aracla millet gibi alıp 5 yıl sonra kar amacı gütmedik bu aracta sizden ricam bi yol gösterin

Devleti dolandırmaktan bahsetmiş birkan01 diye bir arkadaş. Normal araç aldığında devlet senden 3 katı vergi alırken devlette seni dolandırıyor. Arabayı almak için bankadan kredi çekiyorsun oradan da gol yiyorsun. 3 liralık araba saba 12 liraya geliyor sen de diyorsun ki devleti dolandırdığınız için yardımcı olmayacağım.

Önce insanlar neden bu yollara sapıyor onu soracaksın. O adam istemez mi gitsin normal gönlünce arabasını alsın binsin gezsin. Önce devlete sorun 3 katı vergiyi neden alıyor diye.

Son düzenleme:
Sonucda o bloke konulan para devletemi kaliyor.ben anlamadim

birkan01 birkan bey beş yılı dolan zihinsel engelli aracı için yenileme yapmak istiyoruz engellinin lehine bi durum araç satışını yapıp yeni almak istiyoruz bürakrasi çok zorlu yardımcı olursanız sevinirim demirdogen.41@hotmail.com

Son düzenleme:
merhaba kardeşim buradaki konu devleti dolandırmak degil bende aynı şekilde madurum yardım ederseniz gerçekten müteşekkir oluruz

Merhaba birkan01 kardeşim. Bizde aynı durumdayiz bu paranın bloke olması hususunda. Allah rızası için selcuk85 e attığın mesaj neyse bana da yaz. Burdan anlatsam derdimi anlatması uzun sürer. Lütfen kardeşim bizede bı yardımcı ol🙏

Kemal7140

tamamen hakimin insiyatifine kalmış bir önceki hakim bana blokeden bahsediyordu o hakim tayini çıktı gitti başka bir hakim geldi onada alırkenki dilekçede parasını ben karşılayarak alacağımı beyan etmiştim dedim ,hakim katiplere dönerek böyle saçmalıkmı olur vatandaşı neden bukadar uğraştırıyorlarki dedi ve 5 dk da kararı yazdı verdi
odcp4Y

burda almış olduğum mahkeme kararın resmi : https://imgyukle.com/i/odcp4Y
odcp4Y

Hocam Allah'ını seversen 05370195857 bi ulaşabilirsiniz bana lütfen

Herkese selamlar,
14 yaşında yüzde 93 engelli raporlu kızım için araba almayı düşünüyorum. Çocuğa alınan araç satılınca mahkemenin parayı bloke etme ihtimali var mı acaba? Teşekkürler.

Kelin merhemi olsa kendi başına saç eker bu forumda atan tutan çok avukatının yapamadığı şeyi ben yaptım oldu diyenden yardım istiyorsunuz zaten yapabilseydi ortaya anlatırdı hakimlerin kararı nettir para bloke olmuşsa bunu sadece Engelli adına harcayabilirsiniz oda fatura ile belgelemeniz şarttır ben size söyleyeyim arkadaşın anlatmak istediğini kardeşinizin üstüne daire alın onun adına harcama yapmış gibi mirasçı ların dan yazı alın kardeşim Vefat edince hak talebi olmayacak diye Allah geçinden versin vefat edince kendi üstüne geçir olay budur

@birkan01 lütfen mesaj bize atarmısınız durumu açıklamaya çalıştım

birkan01 merhaba aynı dertten bizde muzdarip olacağız ama devleti yada herhangi bir kurum dolandırıcılık veya art niyetimiz yok 30 yıldır benimle yaşayan kardeşim var engelli bir hata yaptık araba aldım şimdi işin içerisinden çıkamıyoruz vasi benim yardımcı olursanız çok sevinirim/halim0269@gmail.com

Son düzenleme:
@birkan01

birkan01 güzel insan bana mesaj yazmıştın ama fakat lakinki vatandaş yüzde 90 engelli olduğundan mahkame engelliyi borçlandırmaya izin vermiyor öyle bir durum söz konusu
birkan01 güzel insan o dediğin şekilde malesef olmuyor engelliyi borçlandıramıyoruz kanunen farklı bir yolu varmıdır yapan eden

Üst Alt