Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli halam aile bireyleri arasında sayılıyor mu?

Fenerli-13

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Benim bir zihinsel engelli halam var 2022 maaşı alıyor ben ağır engelliyim evde bakım parasına başvuracağım şimdi halamın adresi bizimle aynı evde , halam aileden sayılıyormu ? aldığı 2022 maaşı benim evde bakım parası almama engel mi ?

Fenerli-13

evet resmi adresi sizde ise ve sizle kalıyorsa haneden sayılır ve sizin bakım maaşı için yapılacak gelır hesabına halanızn aldıgı 2022 maaşı dahıl edılır.eğer halanızın aldıgı 2022 maaşını ekelyınce evde bakım için gerekli olan 967,27 lirayı geçmesıne sebep oluyorsa engel olur yok geçmıyorsa sıkıntı yoktur.kısaca evde bakım maaşı bağlanırken alınan 2022 maaşı gelriden sayılır ve hane gelri hesaplamasına dahıl edılır

Teşekkür ederim -mka anladığım kadarıyla hala haneden sayılıyor
Kalem ablacım seninde bilgilerini almak isterim zihinsel engelli hala haneden sayılırmı

Fenerli-13
resmi ikameti sizde olduk kerri halanızın engellı olmasıda önemlı değil. gene haneden sayılır ve ona ait gelirde hane gelirinden sayılır.

Üst Alt