Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli kardeşim üzerindeki aracı satıp yeni araç almak istiyorum!?

rambo4

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Zihinsel engelli %90 raporu olan kardeşimin üzerine vasisi olarak ben 2008 yılında ötv muafiyetli araç aldım.

Şimdi bu aracı satmak ve üzerine bir miktar daha para koyarak yeni bir araç almak istiyorum.

Kardeşinin vasisi ve bu durumda olan dostlarımız tecrübelerini bizimle paylaşabilir mi .?

Teşekkürler

merhaba,
elinizdeki aracı satabilmek için Sulh hukuk mahkemesinden aracın satışı için izin almanız gerekiyor.
yeni araç alabilmeniz içinde yine mahkemeden izin almanız gerekiyor.
Ben aracı sattım noter işlemi yapmadı mahkemeden satış için ek karar alınması gerektiğini söyledi. 2 aydır mahkemenin karar vermesini bekliyorum.

merhaba
mahkeme uzun sürüyor ama bana sonucu verdi.
1)mevcut aracımı satıp parasını kardeşim adına 3 ay vadeli hesaba yatırmama karar verdi.
2)kendi imkanlarımla (zaten başka ne olabilir ki canım kardeşim zihinsel engelli ve para kazanma harcama bilmez) yeni araç alımıma izin verdi.
Benim sorum mevcut arabamı satıp (çünkü 11 yıl oldu ) üzerine koyup yenilemek.
Bu ilk madde mevcut arabayı satıp parayı 3 ay vadeli bankaya koymamı söylüyor.
Acaba o parayı ben nasıl kullanırım.?

merhaba,
Sanırsam parayı kullanmanızda sıkıntı çıkmayacaktır. Zaten kardeşiniz adına hesap açmanız gerekiyor arabanın parasının yatırılması için sizden vadeli açmanızı mahkeme istemiş. Yalnız hesap açarken banka ile hesaba yatan parayı araba alımında kullanacağınızı görüşün ki parayı havale veya çekerken sıkıntı yaşamayasınız. (mahkeme kararını, söylemeden belki karada yazan 3 ay için sıkıntı yapabilirler) çünkü vasi kararıyla para çekilebiliyor. (daha önceden vasi kararıyla para çektim)

@rambo4
merhaba aldığınız kararı bana da gönderebilir misiniz?
emsal olması için mahkemeye verecem.
algunes302@gmail.com

Kardeşimin vasisi benim. siz hangi bankaya para yatırıp vasisi olarak çektiniz.?Para çekerken tekrar mahkemeden izin alacakmıyım.?

Vasilik yoluyla sattığımız aracı yenileme ve bankaya yatan parayı çekme süreci!?

[FONT=sans-serif]Selamlar :[/FONT]
[FONT=sans-serif]Kardeşimin üzerine 5 yılı dolan aracımızı satıp parasını kardeşimin üzerine yatırdık o paraya dokunmadan yine kardeşimin üzerine yeni muafiyetli aracımız aldık.Mahkeme kararına uyduk.(Mahkeme aracı şu paraya satıp parayı engelli kardeşim üzerine 3 ay vadeli bankaya yatırmamızı karar vermişti.)(mahkeme kısıtlının vasisi olarak benim tüm masraflarını karşılayarak yeni muafiyetli araç alabilir dedi.)[/FONT]
[FONT=sans-serif]Kardeşimin vasisi benim abisi olarak.Bu parayı yatırdım 3 ay vadeli vadesi dolunca çekebilir miyim?[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bunun için ne gibi kanuni işlemler gerekiyor.?[/FONT]

[FONT=sans-serif]teşekkürler.[/FONT]

rambo4

Bankadan çekilecek her kuruş için, harcanacak her kuruş için hakimden izin almak gerek.

Araç satışı

İyi günler Zihinsel engelli kardeşim üzerine araba almıştık 2013 yılında kia rio..Şimdi bunu satmak istiyoruz ama vasi olduğu için mahkeme işi çok uzatıyor...Kasım ayında gittik satış işlemleri için; sulh kalemine oradan 800 lira harç yatırdık ve işlemleri başlattık. Kasım 19 da mahkeme oldu hakim izin verdi satışa.Sulh deki kaleme gidince bize bakanlıktan dosyalar gelecek gibi bir şeyler dedi, imza falan atılacakmış galiba tamam dedik ne kadar sürer diye sorduk; 1 ay sürer dedi.Peki dedik gittik. 2 hafta sonra aradılar bizi satış işi tamam diye gittik oradan satış işleri ile igili müdüre yönlendirdiler. 5 Aralıktı(perşembe günü) yanılmıyorsam bize önümüzdeki hafta sizi aracayağız işleminiz tamam dedi. Arabayı satışa cıkaralım mı deyince çıkarabilirsiniz dedi ama alıcı gelmeden 3-4 gün önce haber verin dedi tamam dedik...Aradan 10 gün geçti arayan eden yok.Gittik adliyeye 18 aralıkta. Sulh kalemindeki kadın bize; müdür izne çıktı diğer müdürde değişti gibi bişey dedi.( bişey dedi diyorum cünkü kalemdeki kadın ile hiç bir türlü diyalog kurulmuyor, sorularımıza cevap vermiyor.Sanki devletin kanunen verdiği bir hak değilde sulh kaleminin bize lütuf ettiği bir şeymiş gibi davranıyor). Bugün(08.01.2020) tekrar gittik bize müdürün gelmediğini hala izinde olduğunu söyledi.Ne zaman gelir dedik bilmiyorum dedi(nasıl bilmiyor merak ediyorum). Ne zaman gelelim dedik cevap yok , bizi arar mısınız dedik hayır dedi. Tekrar ne zaman gelelim dedik rastgele 27 ocakta gelin dedi.Eminim 27 ocakta gittiğimizde tekrar 20 gün sonraya gelin diyecek. Bunun için yasal hak kullanabilir miyiz? Cimere yazacagımı söyledim bir işe yarar mı?... Bize 6 aralıkta sizin satış işiniz tamam deyince bizde engelli indirimli 2019 qashqai boş paket için anlaşmıştık.13 bin tl ödeme yaptık. O da bekliyor öyle.

sinan118

Bence adalet bakanlığı'na dilekçe ile başvurun ve şikayet edin oradaki işleyişi.

Üst Alt