Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli kardeşime babamın emekli maaşını alan annem bakıcı olabilir mi?

karan63

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir sorum olacaktı 25 yaşında zihinsel olan kardeşime bakıcı parasını babam alıyor ve bakıyordu babam vefat etti bende bakıcı olarak annemi gösterdim babamın emekli maaşı anneme kaldı 750 civarı birde özürlü kardeşimin üçaylık maaşı var 1000 tl civarı annem bakıcı parası alabilirmi alamassa ben kendi üstüme alabilirmiyim sigortam yok serbes elektrikciyim belli bir maaşım yok evimiz dublek ben altta annem üstkatta oturuyor 4 çocuk var annem ve özürlü kardeşim tek yukardalar zaten annemde yaşlı biz bakıyoruz yardımcı olursanız seviniriz.

Evde bakım aylığı alınıyordu ve bakıcı olan babanız vefat etti. Bakıcı olan babanızın vefatını bildirdiniz mi evde bakım aylığı aldığınız Kurum'a?
Bakıcı değişikliğinde bulunduk demişsiniz ama ben yine de sormuş olayım yukarıdaki soruyu, önemli olduğu için.
Şu an güncel durum nedir?

Gelir kriterlerinizin uygun olup olmadığı konusunda da şurayı inceleyin lütfen:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Siz güncel durum hakkında bilgi verin, ona göre devam edelim, sorularınız varsa cevaplayalım.

ilginiz için teşekür ederim bugün incelemekiçin eve geldiler annem yaşlı olduğuiçin bakıcı olamaz demişler ben kendi üstüme almak istedim eşin veya sen olabilir dediler annaemin maaş badrosuyla yarın valilige müracat etmemizi istediler sizce hangimizi bakıcı olarak gösterelim adıma ev tapusu var sorun teşkil edermi saygılar.

evli kardeşlerin mal varlığı bakıcılık durumunda dikkate alınmıyor tapun sorun değil.

bakıcı abisi olarak ben olsam annemin emekli maaşı ve özürlü olan kardeşimin maaşı kişi başına nasıl bölünür annem ve kardeşim beraber kalıyoruz ilginiz için teşekür ederim.

yüzde 90 üzerinde özürlü olan kardeşim adına 15 bin tl miktarında ikinci el doblo alabilirmiyim şoförü ben olmak kaydıyla mtv den muaf tutulurmu alınacak aracta herhangibir özellik aranıyormu.cevaplarsanız seviniriz.

Üst Alt