Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli kardeşimin eğitimi için neler yapabiliriz?

Ceren28

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Benim 27 yaşında azda olsa zihinsel engeli olan bir erkek kardeşim var.
Kardeşimin rahatsızlığı havale ile gelen bir hastalık sanki 15 yaşında bir çocuk davranışları sergiliyor.
Orta okul mezunu lisede bırakmak zorunda kaldı,kardeşim tek başına fazla yere gitmedi annemle gidiyor sürekli annem ile beraberler dışarı çıkmıyor çevresinde arkadaşı yok tam olarak hayatın farkında değil nasıl yaşam sürdürülür bilmiyor
Yani biz nasıl bir eğitim aldırabiliriz ki kardeşim hayatı tanısın neyin ne olduğunu bilsin?
Bu konuda destek ve bilgilerinizi bekliyoruz çünkü nereden başlamamız gerekiyor tam bilmiyoruz.

Ceren28

Kocaeli belediyesi engelsiz yaşam merkezi hizmetlerini inceleyebilirsiniz: https://www.kocaeli.bel.tr/tr/main/...meric-engelsiz-yasam-merkezi-ilk-mezunl/34087

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi 17-35 yaş arası hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireylere eğitim veriyor. Engelli bireylerin toplumsal uyumunu kolaylaştıracak bilgi ve becerileri kazandırmak, bağımsız yaşam sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla kurulan merkezmiş.

Burayla gorustum fakat gebze tarafina servisleri yokmus kendi imkanlarinizla gelin diyorlar

Merhaba,
Ceren28

Lise eğitimini tamamlaması uygun olur bence.

(Bulunduğunuz ilçedeki Özel eğitim Uygulama Merkezlerinden, eğitimini tamamlayabilmesi ve çalışabileceği korumalı işyerleri hakkında bilgi
alabilirsiniz.)

Bir işle meşgul olmak iletişim becerilerini artırır, değerli hissetirir. (Ve daha bir çok olumlu gelişmeye katakı sağlar.)

Üst Alt