Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli kategorisine kimler giriyor?

Norman

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar bu konuyu açmamdaki sebeb gerçek zihinsel engelli kimdir Kimlere zihinsel raporu verilir kimler zihinsel sınavına girebilir

Görüyorum ki bir fuydadır gidiyor Memurluga kısa yoldan gitmenin yolu zihinsel raporu alarak geçmekte peki ya gerçekten zihinsel olan arkadaşlarımızın durumu ne olacak ?

Size göre bilgisayar kullanan güzel yazılar yazan yorumlar yapan akıllı olanlar Zihinselmidir?
Şizofren olan Panik atak olan Zihinselmidir?
Sara Hastasi Zihinselmidir?
Depresyonda olan Zihinselmidir?
Bunlarin beyin foksiyonlarında zarar varmıdır
Benim bildigim büyük deha olan Şizofren Hastaları Yokmudur?
Doktorlar neye göre bunlara zihinsel engelli katagorisine sokuyor?
Görüş Ve önerilerinizi bekliyorum bekliyorum ki bu çakma zihinselliler gerçek zihinsellerin hakkını yemesin ..

SAYGILAR

bos ver yaa:) is ole kolatyinaysa sende git bi zihinsel rapor uyduruver madem oluyomus
kimsenin kismetini kimseye vermezler korkmayin o saydiklarinizda hasta ki engel teskil ediyoki rapor alabiliyolar

Ben %80ağır özürlü şizofreni hastası bir tc vatandaşiyim.benim açtığım konulara baktığında bazen bizim neler yaşadığımızı anlarsın.kısa bir örnek sen kendi anneni bir an için yere yatırıp kestiğini an ve an gözlerinin önünde bütün gerçekliğiyle istemsiz bir şekilde görsen altına yapardın sanırım.şizofreni hastalığınin tedavisi yoktur sadece ilaçlar düzenli kullanıldıgi zaman yatıştirilabilir bazı kişilerde ise en fazla ayda bir kaç kez hastalık nükseder (tabi hasta hastalığını kabul ederse)doğru söylüyorsun şizofreni hastalarından dahi kişiler çoktur bunun açıklamasıda aşırı düşündüğümüz ince eleyip sık dokudugumuz içindir bu düşüncelerle sende gitsen zihinsel engelli raporu alırsın sanırım ama sürekli ibaresi konulmaz dahi olacağınıda sanmıyorum. SAYGİLAR

Murat Konularini okudum Arkadaşim Benim Sorumu yalniş anladin Ben şizofren yada başka hastalıklar hastalık özür kusur mudur demiyorum ?
yalnişta anlamasın bunu kimse
Zihinsel engelli ne demek bunu herkes biliyor lütfen konunun özünü okuyup yorum yapar iseniz?
Senin anlama kabiliyetinde yada algılamanda sorun var mı bence yok zekimisin zekisindir
benim sorum zihinsel katagorisine girmeniz ? başka katagori olabilir davranış bozuklugu vs ..
şimdi sen gerçekten zekasinda sorun olan biriyle kendini ayni kefeye koyabilirmisin ?
gene yeniliyorum ben demiorum bu hastalık hastalık degildir elbette zor bir durum yazdıklarinida okuyan biriyim asla yanlış anlama olurmu?

oky anlamam ama arkadaşım sen yazmadan bi araştırsana şizofreninin anlamı ne şizofrenin anlamı zihin bölünmesi ve doğal olarak şizofreni açılımi gereği zihinsel engelli katagorisine giriyor.
ayrıca zihinsel engellilerde diğer hastalık kollarında olduğu gibi raporlarinda %de ibaresi konur ben senin dediğin kapasitede olsam%99olurdu raporum

kardeş yani sizin demek istediğiniz epilepsi yani sara hastasıdamı zihinsel engelli olarak kabul edilmekte kamu sınavlarında bu şekildemi ele alınıyor

sen o psikiyatri ilaçlarını 3 5 sene degl, 1 sene içte ben seni görürüm.

kardeş soruma cevap alabilirmiyim üstte belirttiğim gibi epilepsi hastalarıda zihinsel engelli katagorisindenmi sınava girecek öyleyse yandık bizden zekiler ya

evet aynen o şekilde giriyor arkadaşim ...

abicim onlar zihinsel engelli değilki ama tıp okuyan arkadaşlarım var nasıl zihinsel oluyor bu epilepsi hastaları peki

benim hastalıgım kronik bipolar bozukluk.zihinsel engel yazıyor raporumda ve oranı %70.Seraquel 200mg iki adet,depacin 500 lük 2 adet,xanax 10 luk bir adet,abilifily 30 luk 2 adet.hadi delikanlıyım diyen adam yutsunda sonrasında ayakta kalsında görüyüm.ben 8 yıldır 80 çeşit ilaç alıyorum.çokta güzel pc kullanır acayip yorum yaparım.Sanada harbi yakıştıramadım Norman gardaş
öyle kimse haybeye rapor alamaz.o senin girişte yazdıkların varya,inan o durumda olmak istemezssin.ben hem üniversite okuyorum,hemde 98 puanla memur olarak atandım.Şimdi senin tarafından bakılınca söylemesi kolay,deha olmak baska sey hasta olmak başka.senin bildiklerini ben unuttum.bırak bu işleri sen,kendi işine bak.

vücudunun her yerini yakta bi göreyim,ataklar gelince insan babasını tanımıyo.

Tıpta okuyan arkadaşlarına bi sorda beyin sapı gliomu nasıl bir hastalıkmış akıbeti neymiş öyle boşbeleş konuşmayla olmuyo bu işler

Tolga: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ozuklugu-sinavlarda-zihinsel-engel-midir.html

ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR
(Özürlülük oranları belirtilere göre değil, işlevsellik düzeylerine göre verilir.)
zihinsel_ruhsal_davranissal_bozukluklar_cetveli_1.png

zihinsel_ruhsal_davranissal_bozukluklar_cetveli_2.png

zihinsel_ruhsal_davranissal_bozukluklar_cetveli_3.png

zihinsel_ruhsal_davranissal_bozukluklar_cetveli_4.png

oturan boğa demek istediğin anldığım kadarıyla ruhsal geçici fonksiyon kaybına neden olan ruhsal rahatszılıklar zihinsele girmiyor. yalnis anlamadim değilmi....

ben psikiyatr sordum epilepsi hastası zihinsel değil dedi

oturan boğa yani bu epilepsi hastalığıda zihinsel engelli katagorisindemi ele alınıyor

avcı komando kardeşim senin dediğin gibi düşünürsek epilepside zihinselmi oluyor yani

yani şizofreni hastaları memur olabiliyorlarmı

oturan boğa sana sormak istediğim bir başka soruda şu acaba apitik psikoz raporu olanlarda zihinsel engelli katagorisindenmi sınava girecek

atipik psikoz acaba zihinsel engelli olarakmı memurluk sınavına giriyor

oturup ders çalışacagını insanlar , nasıl beleşten devlete girerirm hesabı yapıyor!!! oturun ders çalışın bileginizin hakkıyla kazanın. bende de grip var bende zihinselden girecem :)))))

benim derdim de bu zaten bunlarin bi ayirimi olmali zihinsel sinavi sorularina bakarsaniz o kadar komik ki
bir kaç örnek alfabenin 3cü harfi urfa ilinin lakabi nedir mustafa kemale verilen lakap neydi vs vs aşşadakilerden hangisi dairedir

arkadaşım ii hoş diosun fakat bu kardeşlerimiz arasında ismini söyleyemeyen insanlar var bende zihinsel engelliyim ha boşamı aldım hayır bende beyin tümörü var unutmaki hiç bir rapor amaç dışı değil

benim derdimde o zaten ismini söyleyemeyenle sen şuan birmisin ? ayni şartlarla yarişmak iyimi? onlarin hakkını yemiyormusun o sorular o insanlar için hazirlaniyor benim tam anlatmak istediğim bu

tedas, bu konun önceki sayfasında aktardığım sakatlık oranı cetveli'ndeki ilgili bölüm ne diyorsa onun geçerli olduğunu düşünüyorum.... Zira konuyu değerlendirme yetkili kurumlarda değil, o cetvelde ve yönetmelikte...

bu arada şizofreni hastalarıda zihinsel engelli katagorisnde değil kesinlikle değil

benim kzıdığımda şuki bu zihinsel engelli katagorisine sağlıklı birinin rapor alarak müracaatıdır tabii beyinle ilgili ciddi rahatsızlıkları olan ayrı değerlendiriyorumda neyse umarım hakedenler yerleşir allah yar v yardımcınız olsu.

pardon değerlendirmiyorum dedim kelime sürtçtü allah ciddi rahatsızlıkları olanlara yardımcı olsun

tabiiiki beyinle alakalı sorunları olanlara ayrı sorular hazırlanmalı bunun doğruluğuda bu bunun ayrımıda ayrıca yapılmalı

tedaş senin bu çekememezlik sebebini anlamıyorum, bu ne kıskançlık bu ne hazımsızlık, allah sanada zihinselden sınava girmeyi nasip etsin.:mad:

oturan boğa acaba demans hastalarıda zihinsel engellimidir

kardeş tskler

ben yakınımdaki arkadaşlar soruyorlar onlara yardım etmek için bilgi almaya çalışıyorum yoksaki ben zaten kamuda memur olarak görev yapıyorum.

bence bahsettiginiz hastalık tipleri genel kategorisine giriyor zihinsel farklı bir kategori

GENEL ÖZÜRLÜ GRUBU
a) Ortopedik, Ruhsal ve Duygusal,
Süreğen (kronik) Hastalıklara Sahip Özürlüler,

Norman

şizofreni ağır bir zihinsel hastalıktır..depresyon,panik atak,okb v.s bunlar psikolojik hastalıklardır..ama şizofreni zihinsel bir engeldir..çok ağır bir hastalıktır..düşünme,kavrama,algılama bütün bunları yer ile yeksan eder..nereden mi biliyorum..çünkü ben paranoid şizofrenim...o nedenle şizofreni hastalarına rapor verilirken zihinsel işaretlenir..diğer psikolojik rahatsızlıklarda ruhsal duygusal işaretlenir.

Üst Alt