Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli kişiye trafik cezası kesilmesi yasal mı? [Hukuk]

mertcan74

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
8 Şubat 2011 Güncel:

arkadaşlar mahkeme bugun sonuçlandı ve hakim dava düştü demiş gidebilirsiniz demiş anlayacağınız cezayı ödemiyoruz

arkadaşlar bugün birileri zihinsel özürlü bi arkadaşımıza şaka yapmışlar. bitane motorsiklet bulup bunu sana baban aldı diye kandırmışlar ve sonra jabdarmaya haber vermişler ceza kesilir mi kesilmez mi diye
nitekim jandarma trafik bunu durduruyo zaten 15 metre gitmiş veya gitmemiş cezayı kesiyo ve bu olanlarda merkezde oluyo
tabi şakayı yapanlar cezayı görünce geri çekiliyo kimse de birşeye karışmıyo

benim sormak istediğim bu arkadaş ceza alır mı ve almaması için ne yapmak gerekiyor. ailesi bana sordu ben de sizlere soruyorum

600 tl ceza kesilmiş ehliyetsiz motorsiklet kullanmaktan. zaten 3 ayda bi maaş alıyo bunu ödeyemez. bizim bu konuda ne yapmamız gerekiyro bize yardımcı olursanız ailesi adına çok seviniriz

cevabınız için şimdiden tşkr ederim

15 gün içerisin de sulh ceza mahkemesine itiraz etme hakkı vardır.TPC için
ehliyetsiz araç kullananları savcılığa sevkedilir ve 600 tl İdari para cezası uygulanır ve ayrıca savcılığa sevk eden birim trfik para cezasıda kesecektir.
ayıp bişey böyle şaka olmaz.
şimdi siz zihinsel özürlü diye kanıtlasanız bu sefer kim buna verdi olayı olabilir en iyisi avukata danışmak .

Bence davadan önce Valiliğe çıkıp durum izah edilebilir ve cezanın iptal edilmesi talep edilebilir. Zira vali isterse cezayı işlemden kaldırabilir...

Bence de valiliğe durumu izah edin,hatta bu boktan şakayı ve failleri de açıkça beyan edin ki vali onlara ders olacak bir uygulamaya gitsin,yoksa hukuken pek haklı bir noktanız yok gibi.

tşkr yardımlarınız için arkadaşlar .
bi sorumdaha olucak daha ceza gelmemiş gelmedenmi gidilse valiliğe daha iyi yoksa posta yoluyla ceza geldikten sonramı gidilsin valiliğe birde ailesi raporların fotokobilerini çekipde gönderse nasıl olur siz daha iyibilirsiniz ama bi sorayım dedim şahsen.

Cezayı kimin kestiğine dair iz sürebilecekseniz, hemen gitmekte yarar var. Ama önce ceza bilgilerine ulaşabilmek lazım bir şekilde. Nerede kim kesti cezayı vs.vs. Bunları söyleyebilmelisinz ki valilikte bir işlem yapılabilsin.
Ya da ceza kağıdının gelmesini bekleyin...

Kesinlikle kendileri gitsin. Çünkü burada önemli olan şey oradaki yetkilileri ikna etmektir... Raporları da alıp ailecek gitsinler...

trafik cezası

çok saolun bület bey hemen cevabını verdiğiniz için saygılarımla ozaman en iyisi ceza gelince ailecek cezayla birlikde gitsinler dediğiniz gibi saolun tekrar

trafik cezası

slm bülent bey size bahsettiğim trafik cezası arkadaşımıza gelmiş bu ceza trafikten gelmiş ve cezada 15gün içinde suhl cezaya itiraz hakkı bulunmaktadır diyodu
bizde suhl cezaya bu 15 gün madfurun eşi kocasının raporlarıyla vede dilekceyle beraber itirazda bulundu
2 gün öncede suhl ceza mahkemesinden cevabı geldi cevabında 10.22.2010 tarihinde mahkemeye istiyolar ikisiyle beraber

şimdi bizim soracağımız bu tarihe kadar herhanki biryerlere uğrayıpta valiliğe veya herhanki biryere bi kolaylığı olurmu

yardımın içinde şimdiden teşekür ederim kolay gelsin..

Mahkeme süreci başladığına göre, başkaca bir yere gidilmesine gerek yok... Gelişmeleri ve sonucu yazın lütfen...

Ceza kagıdı gelmeden gıtmek lazım ben emnıyette calısıyorum ayrıca babam polis ceza kağıdı geldikten sonra iptal edilmesi mümkün değildir çünkü ankaradan işlem görmüştür

cenk 214 ceza kağıdı geldi itirazdada zaten buyüzden bulunuldu ve 10.22.2010dada mahkemesi var suhl cezasında oradan nasıl bi sonuç çıkar sonuçta zihinsel özürlü hastalığının adıda oligrafrenik artı pisikoz böyle birinin siz ce cezai ehliyeti olabilirmi:? bir de şöyle bişey duyduk bazı trafik suçlarını ödeyemeyecek durumda olursa şahıs bunun yerine mahkeme çöp toplatma veya paspas yaptırmak buna benzer iş yaptırıyomuşlar mahkemede böyle bi iş rica edilse hakimden bi bilen arkadaşımız varsa ne dersiniz:?

Ehliyetsiz motor kullananlara cezanın yanısıra motoruda bağlarlar.Trafik polisi anlamamışmı zihinsel engelli olduğunu ?

buraya jandarma bakıyo belde olduğu için o sıradada başkasına da kasktan ceza kesiyomuşlar bu yüzden kesmişler ona kesipde buna kesmemek olmaz demişler hee birde motorun ruhsat sahibinede 240tl onada yazmışlar. nediyelim durum böyle işde

slm arkadaşlar bi kaçgün önce mahkeme görüldü eşinin anlattığını anlatıyorum sizlere
mahkeme bikaç soru soruyo bu arkadaşa bakıyo cevap veremeyecek kadar müşgül durum da maddeleri falan ekliyo hastaneye sevkine diyo. kararında tabi:? hastaneye gidiyo doktora durumu iza ediyolar doktora diyolar sonuc ne olucak diye doktor yok ödemeyeceksiniz diyo ama sonucunu 2011. 1ci ayına attılar duruşmayı. ozaman mahkemede belli olur dedi.

şimdi bende size birşey sormak istiyorum şimdi mahkeme tekrar bu arkadaşımızı bakır köy gibi biryere müşade altına alıpta burada yatıra bilir mi:?

Yok yok, yatırmaz. Davayı değerlendirir ve sonuca bağlar o kadar.

arkadaşlar mahkeme bugun sonuçlandı ve hakim dava düştü demiş gidebilirsiniz demiş anlayacağınız cezayı ödemiyoruz
zaten maHKEME İLK DURUŞMADA BARTIN DEVLET HASTANESİ NE SEVK ETMİŞDİ oradaki doktoru bir nevi söylemişdi zaten ödemiyecek diyede biz yinede mahkeme sonucunu beklemek zorundaidik..

alakanız ve yardımlarınız için herkese teşekür edrim.. özellikle bülent bey sizede teşekür ederim

Üst Alt