Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli oğlumun 2022 maaşını nasıl çekeceğiz?

Feristah Tereli

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kalem.Abla oğlum 18 doldurdu 2022 maaşıda onaylandı anlayamadığım oğlum yürüyor ama zihinsel engelli maaşını nasıl ptt den çekicek bana yardımcı olurmusunuz şimdiden çok tşk.

kalem aba tşk

Kendi çekemez.

Mahkemeye başvurup oğlunun vasisi olman lazım. Vasi kararı ile ödeme alabilirsin...

PTT oglunuzun adına hesap açıp kart çıkartacaktır cikartmazsa siz isteyin böylece maaş hesabina yatar kartla ATM den cekersiniz ama kartınız olmazsa mecburen vasi kararı çıkarılması gerekir her 2 yılda bi bunu yenileyip maaşı siz çekebilirsiniz ama anlamadığım olay zihinsel engeli olanlara daha en başta vasi kararı isterler zaten başvuru esnasında

beyto1616 vasi kararları her iki yılda bir yenilenir diye bir kaide yok mahkeme vasi yanı sıra velayeti veriyor anne veya babaya benim 2014 yılında aldım ben istemedikçe bu böyle kalacak

Zihinsel engelli birisi için vasi kararı gerekir o karar olmadan maaşı çekemez ben yukarıda soran kişiye cevap verdim vasi kararları 2 yıllık olur en azından en son öyleydi 2 yılda bir yenilenme gerektirir siz istemedikce öyle kalabilir ama devlet nezdinde geçerliliği olmaz her iki yılda bir yenilemek gerekir kullanmak için ama gerek duyulmazsa yenilenmez

beyto1616 ben istemedikçe dediğim sürekli olduğu için yani istersem velayeti devlete isterşem mahkemeye gidip bi başkasına devrede bilirim burda yanlış bilgi var engellinin anne veya babaya vasi veya velayeti sürekli veriliyor 2014 yılında aldığım vasi kararı 01/03/2019 yani bugün hale geçerli yenilemeye gerek yok

Velayetle vasilik ayrı şeyler 18 yaşını doldurduğu için sormuş arkadaş sizin çocuğunuz kaç yaşında bilemem reşit mi değil mi benim annem dayıma vasi ve 2 yıllık vasilik belgesi veriyorlar 2 yılda bir yenileniyor bunu bilip yaşadığım için söyledim 18 yaşında olmayan çocuğa ne şekilde veriliyor bunu bilemem sormuşlar bende bildiğimi yazdım bunun için kimseyle tartışacak değilim neyse ne boş boş tartışmanın anlamı yok

Üst Alt