Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli olarak EKPSS ile atanabilir miyim?

@Utku kilinci,
Meslek lisesi çıkışlı olmanın yine faydası olur ama yine de aldığın puan yeterli değil. 2026 EKPSS'ye şimdiden çalışmaya başlamanı tavsiye ederim. Eğer iyi bir puan alırsan belki seçim döneminde atanabilirsin.

Lise bazında puanın düşük yinede Allahtan ümit kesilmez sen yine pes etmeden tercihlerini doğu taraflarına yap derim özellikle doğu diyorum çünkü herkes batıya yazmaktadır dolayısıyla düşük puanlar geride kaldığından eleniyor şansını doğu pek tercih edilmediğinden şans olasılığı batıya göre daha iyidir hayırlısıyla atanırsan bir dilekçe ile istediğin yere gidebilirsin tabi oradada boş kontenjan varsa ;)

@16Caner16 Bence düşük puanlının doğuya yazması da artık mantıklı bir çözüm değil. Çünkü herkes senin gibi düşündüğü için doğuya da talep artıyor ve doğu da yüksek puanla kapatabiliyor. Bence herkeste olmayan bir nitelik kodu (mesleki yeterlilik belgesi, bilgisayar işletmenliği sertifikası, imam hatip ya da ilahiyat diploması vb.) edinmesi daha faydalı olur. Bunu da zihinsel engelli bireyin edinmesi ne kadar kolay, tartışılır (dalga geçmek ya da küçümsemek amaçlı söylemedim.).

@Utku kilinci, yani genel olarak tüm konuları iyi bilmen gerekiyor 90 ve üzeri bir puan alman için. Sıkı çalışmalısın, ama olmaz deme başarabilirsin, yeter ki çok ve verimli çalış.

@Alman Orası öyle. Ben onu niteliği olduğu için herkes başvuramadığından söylemiştim. Yoksa 67 puan ile meslek çıkışlı olsa bile atanması zor.

Üst Alt