Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli olduğuna dair rapor nasıl alınır?

isg

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Abim 1994 den beri Akdeniz ateşi hastası ve askerlikden(Ankilozan spondilit romatizma dolayı) muaf.Bu abime %45 ve üzeri zihinsel engel raporu alabilmek için nasıl yol izlenmesi gerekiyor?Zihinsel engel testinde ne soruluo nasıl dikkat etsin?Allah rızası için bilgilendrirseniz sevinirim.İlginiz için teşekkür ederim...

Zihinsel engelli olup olmadığını IQ-test (zeka testi) ile öğrenebilirsiniz. Düşünce, düşük ve geri kalmış zeka seviyesinde olan insanlara iyi bir eğitim vermek amaçlı ortaya çıkmıştır. Türkiyede bunun en kısa yolu nasıl olur bilmiyorum. Belki bir rehabilitasyon merkezine başvurabilirsiniz?

yalnız bır konu şu akdenız ateşi hastalıgı başka Ankilozan spondilit romatizma hastalıgı başka bır hastalıktır ikisidemı var abınızde...

hayır benim anlamadığım şudur ağbime %45 ve üzeri engelli raporu alabilmek için nasıl bir yol izlenmeli ve neler sorusoruyorlar bilelimki dikkat etsin sizin ve ağbinizin niyeti olduğundan daha fazla kötümü göstermek yada daha fazla oranda bir enrelli raporumu almak onu anlamış değilim zaten zeka geriliği olan kişinin sorulara dikkat etmesi gibi bir kabileti olamaz kaldıki ağbinizde zeka gerliği var ise zaten doktora gidiyordur ve doktoru bunuda size söylemiştir

dünyalı

Ne saçma bir yorum. 'Amaannn böyle insanları yurdumuz için yetiştirmemize gerek yok' dercesi gibi.

ÖzgürKız

alakası yok madem zihinsel engelli görevliye bunu kanıtlaması için ekstra birşey yapmasına gerek yok dedim (-) veren elleriniz dert görmesin :)

Üst Alt