Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli olup olmadığımı nasıl anlayabilirim?

voltran21

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Zihinsel engelli olup olmadığımı nasıl anlayabilirim?
Kendimden şüphe ediyorum bir türlü anlayamadım zihinsel engelli olup olmadığımı en kolay nasıl anlarım?

Neden böyle bir şeyi merak ediyorsunuz ki?

valla bi ara annem %40 raporun var senin demişti ondan dolayı merak ettim zihinsel engelli olup olmadığımı bilmiyorum dahi

Raporun zihin engelinden olduğunu nereden biliyorsunuz ki?

Zihin engelli olsanız ne olacak, olmasanız ne olacak.. Halinizden memnunsanız boşverin gitsin.

haklısınız ama sadece öğrenmek istiyorum bunu hastaneden falan öğrenebilirmiyizz?

Merhaba,

Direk annenize neden böyle bir şey söylediğini eğer böyle bir şey varsa engelli avantajlarından da yararlanabileceğinizi söyleyin.
Anneniz de bunu söyleyip kestirip atmadı sanırım:confused:
Ayrıca anneniz % 40 raporun var demiş ama zihinsel engellisin dememiş ki.
Eğer kendinizden şüphe duyuyorsanız tabi ki hastaneye gittiğinizde öğrenebilirsiniz.
Hastaların tüm kayıtları mevcut ayrıca Zeka testi de yaptırabilirsiniz..

Zihinsel engellilikte 3 temel özellik vardır:

1- Genel zeka işlevinin belirgin derecede ortalamanın altında olması.

2- Yaşadığı toplumdaki kendi yaş grubu ile kıyaslandığında toplumsal beceriler, sorumluluk, iletişim kurma, günlük beceriler ve kendi kendine yeterlilik gibi alanlarda geriliğin olması.

3-16 yaşından önce başlaması.

Konuşma, dikkat, bellek, düşünme gibi zihinsel işlevlerde belirgin bozukluk görülmekte olup,
özellikte bellekte ve dikkatte görülen bozukluk belirgindir.
Zihin engelliğinde, zihinsel işlevlerdeki bozukluğa eşlik eden bir durum ise uyumsal davranışlardaki yetersizliktir.
Uyumsal davranışlardaki yetersizlik, bireyin kendi yaşından ve kültür grubundan beklenen kişisel bağımsızlık ve sosyal sorumluluklarını yerine getirememesi olarak ele alınmaktadır.
Uyumsal davranışlara örnek olarak insanlarla iletişim kurabilme (dili anlamak), günlük yaşam aktivitelerini yapabilme (yemek yiyebilme, banyo yapabilme vb),
akademik becerilerler de bulunma (okuma, yazma ve aritmetik işlemleri yapabilme) ve bir iş bulup çalışabilme örnek olarak verilebilir.

Zihinsel engelliliğin birçok belirtisi vardır. Örneğin zihinsel engelli bir çocuk:

· Oturma, kalkma, emekleme ve yürümeyi diğer çocuklardan daha geç olarak yapar.

· Daha geç konuşur veya konuşmasında sıkıntılar vardır.

· Öğrendiklerini çabuk unutur. Hatırlamada zorlukları vardır.

· Alışverişte, para hesabında zorlukları vardır.

· Sosyal kurallara uymada sıkıntısı vardır.

· Problem çözmede ve/veya mantıklı düşünmede sıkıntısı vardır.

Zihinsel engelliliğini tanımlamak üzere geliştirilmiş pek çok test vardır.

"Öğrendiklerini çabuk unutur. Hatırlamada zorlukları vardır."

acaba bende mi zihinsel engelliğim şüphelendim şimdi :rolleyes:

:) Ama hepsi birlikte ve baya bir gözlemlemek lazım

Benim de hafızam beterdir:(

bendede anlama zorlugu var bırseyı okuyunca 5 dk sonra unutuyom bı kısı bana ne konussa konussun anlamıyom

Plumeria;

merhaba çok güzel anlatmışsın lakin tam tersine benim zekam ve hafızam süper kuvvetlidir bişeyi asla unutmam ama bazı şeyleri geç kazandığımı biliyorum mesela banyo yapmak gibi ondan dolayı çözemedim hala zihinsel bir problemim varmı diye

Arkadaşlar bunlara bakarak kendinizin zeki ya da zeka problemi olduğunu düşünerek etiketlemeyin.Bu yazılan şeylerin bazıları psikiyatrik problemlerde de vardır.
Zeka problemi olup olmadığını anlamak için psikoloğun zeka testi yapması gerekiyor..Zeka testine ihtiyaç varsa psikiyatrist karar verir psikolog test uygular..Bir psikiyatristle görüşmeniz çok daha uygundur.

Ayrıca,Einstein der ki ; herkes zekidir,ancak siz balığı ağaca çıkarmaya çalışırsanı çıkamaz,der:)

yav arkadaşlar ben dede hesaplamada sıkıntı var kendiniz den şupheniz varsa doktora danışın gerci bazi şeyler tamtersi çikiyor şuphelenmek iyidir tedbirli olursunuz :)

Albert Einstein 14 Mart 1879’da Almanya’nın Ulm kasabasında dünyaya geldi.[1] 1880 yazında ailesi Münih’e taşındı.[1] Münih’te babası Hermann Einstein ve amcası Jakob bir elektrik şirketi kurdular. Annesi Pauline Einstein yetenekli bir piyanistti.[2] Albert iki buçuk yaşındayken kız kardeşi Maja dünyaya geldi. Okula başlamadan önce konuşma zorlukları yaşıyordu, annesi ve babası kaygılanarak onu doktora götürmüşlerdi.[3]

pekı zıhınsel proplemımız oldugu ıspatlanırsa ekpss de nasıl puan alıcaz o kadar zor soruyorlarkı

voltran21;

Çözmesen de olur. :)

Yazdıklarına bakılırsa zihinsel bir problemin yok gibi...
Belki bir zamanlar disleksi gibi sorunların olmuş olabilir.

Çok merak ediyorsan şuradan basit bir zeka testi deneyebilirsin. IQ Testi - Zeka Testi (2014)

Güvenilir sonuç vermez ama fikrin olur. Ancak bu sonuçlara bakıp kendine bir şey yakıştırmak doğru değildir.

metepe kardes dıyorsunda cozmesende olur kendılerımı yapıyorlar :D

IQ PuanınınızZeka SeviyenizTürkiye Dereceniz69Çok Düşük Zeka al isşte yapamadım ne olcak sımdı

testi 3 dakikada yaparsanız düşük çıkar tabii... :)

pekı zıhınsel engellı raporunu psıkıyatrımı verıyor yoksa baska bır bolummu

devran29;

Dostum,
a) EKPSS kılavuzunu her 5 dakikada bir okuyorsun herhalde, öteki türlü ne yapacağını hatırlamıyorsun demektir kendi yazdığına dayanarak söylüyorum.
b) hem sana birisi birşey söylediğinde anlamıyorsun, hem de ekpss ile iş mi arıyorsun? Amirin "şu evrakları teslim" et dediğinde "anlamıyom ben" deme hakkina sahipsin o halde.

Hoş, bu yazdıklarımı da 5 dakika sonra unutacaksın, ben de laf anlamayan insana laf anlatmaya çalışıyorum.
Rabbim iyi etsin.

Kimseyi korkutmak için yazmadım arkadaşlar,
Oradakileri okuyarak tek bir cümlesini alıp kendinize yontamazsınız!
Ayrıca Zeka testi de yaptırabilirsiniz.. dedim.
Doktora gitmeden tabi ki bilemezsiniz.

Zihinsel engelli olmanın getirdiği eksiklikleri yazdım.
Kendinizi gözlemleyebilirsiniz, değerlendirebilirsiniz ama ben zihinsel engelliyim kesin bir görüş sunamazsınız.
Bunun bir sürü testleri var.
Doktorunuza gidin muayene olun.
Hastaneye gittiğinde arkadaşa da eski kayıtları varsa verebileceklerini söyledim.
Gidip alsın.
Bilgileri yoksa muayene olsun.

oylede ama benım sorunum var yanı anlama zorlugu cekıyom cok hemde memur olamacagımza gore surunmektense olmek iyi olmazmı

gecmıs olsun kardes affına sıgınarak saden boyle bı konuda bu kadar suphe duyuyosan yanı buralara yazacak kadar falan muhtemelen zıhınsel engellısındır
tekrar gecmıs olsun

Zihinsel engellilik ile anlama zorluğunu karıştırmamak lazım birbiriyle.

Bunları kafasında düşünüp, sorgulayıp, devamında bilgisayar kullanacak ve sorularına internette cevap arayacak kadar muhakeme yeteneği olan birey, zeka geriliği olan birey değildir. Muhakeme yeteğeni vardır, düşünebiliyordur.

Kimse kusura bakmasın - ya gerizekalıdır ya da gerizekalı ayağına yatıyordur.

devran29; dostum, anlama zorluğun varsa, zanaat öğrenirsin, gider bir ustanın yanında çıraklık yaparsın. Fiziksel sağlığın da el vermiyorsa, onu bilemem, Rabbim yardımcınız olsun. Ama, "memur olamayacağım gidip öleyim" ben diyorsan - forumdaki yazılarınızın çoğunluğu bu yönde - öncelikle iş durumunuzdan evvel psikolojik durumunuza bir çözüm bulun.

pekı zıhınsel engellı kategorısınden sınava gıremıyormuyuz yanı bu zıhınsel engellı sınava gırenler nasıl gırebılıyor

kendinize bu soruyu sormanız bile bir başarı , zihinsel engelli değilsiniz bence

Üst Alt