Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelliler EKPSS'den tekniker veya mühendis olarak atanabilirler mi?

esmeradamm

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşın yerine soruyorum.
Zihinsel Engelli(Sınır Mental IQ 70-75 engel oranı %25) Genel engel oranı %42 olan biri
Ekpss'den Tekniker veya Mühendis olarak anlatmadıktan sonra engellerinden dolayı atamaları iptal olur mu?
657 de görevini yapmaya mani akıl hastalığı olmayanlar şeklinde şart var. Bundan dolayı kendisine net bir şey diyemedim. Nereden öğrenebilir?

Son düzenleme:
Amcaoğlumun Ataması İptal Olur Mu?

İyi günler dilerim. Amcaoğlum IQ su 74 sınır mental zeka geriliği ve başka engeliyle %50 engelli, lise mezunuyken pandemi döneminde açıköğretimden tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik bölümünü okudu. Sınavlar onlineyken, telegram grubundaki gruplarda paylaşılan pdflerle vs. bölümü bitirdi. 2022 ekpss ye girdi. 77 puan aldı. Sağlık Bakanlığı bayağı sağlıkçı alımı yaparsa ve atanırsa zihinsel engelli olduğu için sağlık teknikeri(tıbbi sekreter) ataması iptal olur mu?

Valla en doğrusunu doktor bilir lakin düz kadrolara basvurusun düz memur ve vhki olabilir.Tekniker olup olamayacagini doktor bilir doktoruna sorun ekpss den Tekniker ve muhendis olabilir miyim diye sorun.olur derse problem çıkmaz.olamaz derlerse üzülmesin düz memur veya vhki olur.

Ben sizofreni yim doktor masa başı ise müsade ederiz dedi.bedensel işlerde calisamazsin dedi.

Doktorun verdiği cevabı burada paylaşın baskalarida yararlansin.

Doktordan cevap alamadığımız için buraya yazdım hocam. Teşekkürler.

esmeradamm

Dediğiniz bölümde çalışmak, dikkat, beceri ister.Bu durumda, çalışabilir raporu isteyebilirler.

Üst Alt