Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engellinin askerlik için GATA macerası nasıl olur?

tck35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, benim kardeşimin %60 zihinsel engelli raporu var 20 yıldır özel eğitimle bir seviyeye getirmeye çalıştık, ayrıca asperger sendromuna da sahip, ancak tüm raporlarımızı götürmemize rağmen askeri hastane hekimi 5 dk'lık muayene sonucu askerliğe elverişli raporu veriyordu, güç bela gata istanbul'a sevk etti, elimizde 2001 de devlet, 2009 da ege üniversitesinden alınmış sürekli engelli raporları olmasına rağmen böyle oldu, kardeşimin 1 gün kışlada kalması dahi bizim yıllarca onaramayacağımız yaralar açar ona, gata'da ne yaşarız bir şey diyin lütfen.

allah o gataya kimseyi düşürmesin aylarca gitim geldim 100 lira yolluk verdiler ama git gel doktor bulama yok izinde fln derken 1000 lira masraf yaptım yol otel yemek masrafları..işin sonunda askerlik yapmam sanıyordum o eziyete katlandım sonuç askerliğe elverişlidir :D yaptım...gata askerliği engelli raporu olduğu halde kabul etmiyor...yani gatada çürük alan biri devlet hastanesinde sağlam olabilirken devlet hastanesinde engelli biri gatadan sağlam çıkabiliryor.. allah yardımcınız olsun...

Sevk edildiği askeri hastaneye gidip durmun tespiti için koşturmaktan başka yol yok maalesef. Zor bir süreç olacaktır.

İşlemlerimiz sonuçlandı, belki ileride birisinin işine yarar diye yazıyorum, ilk mesajda zaten askeri hastanenin kepazeliğinden söz ettim, ertesi hafta gata'ya gittik. Orada bambaşka bir durumla karşılaştık, öncelikle dinlediler, uzun uzun birden fazla doçent ve profesör ciddi ciddi ilgilendiler, oysa izmir asker hastanesindeki sıradan uzman psikiyatrist yüzümüze bakmaya tenezzül etmemiş, engelli kardeşimi askerden kaçırma çabasındaymışız gibi bir muamele yapmıştı bize.

Neyse, gata'ya salı günü girdik ve cuma günü tüm işlemlerimizi tamamlamıştık(Askerliğe elverişli değil raporunu almıştık.). Allah oradaki hocalardan razı olsun. Durumumuzu zaten ilk gün anladılar ve güler yüzle, insan onuruna yakışan bir muamele ile davrandılar (yoğunluksa onlarda yoğundular). Oysa izmir'de insanın devletine küsmesi için herşey yapılmıştı bize.

İşte öğrendim ki, işini cahille yapmayacaksın. Allah kimseyi kamu gücü kullananın kötüsü ile karşılaştırmasın. Engelli ailelerine söylüyorum, gata da bize, hassas durumumuza özen göstererek davrandılar. Umarım herkes için öyledir.

Her şeyin bu kadar yolunda gitmesine ve iyi sonuçlanmasına çok sevindim. Bilgilendirme için de çok çok teşekkürler.

Üst Alt