Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel geriliği olan kardeşimin 2022 maaşını çekebilmek için nasıl vasi olabilirim?

egyo

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar benim kardeşim zihinsel özürlü ptt den kardeşim olmadan parayı alamıyorum,bunun için vasi olmam gerekiyormuş neler yapmam gerekiyo bi bilgisi olan varmı?şimdiden teşekkürler.

Sulh mahkemesine başvurman gerek. Mahkeme çnlerinde dilekçe yazanlar iki dakkada gerekli dilekçeyi yazar ve yönledirir seni...

SULH HUKUK MAHKEMESİNE
OSMANİYE

DAVACI : ……………….
DAVALI : ………………
KONU : Vasi Atanması İstemi

AÇIKLAMALAR :

1 -) Kardeşim adı-soyadı (tc kimlik numarası) zihinsel özürlüdür ve kendi başına hiç bir karar alamaz, hatta yaşayamaz. Durumunu gösterir sağlık kurulu raporu ekte bulunmaktadır.
2 -) Kardeşime sakatlık ve muhtaçlıktan dolayı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 2022 sayılı yasa çerçevesinde sakatlık maaşı bağlanmıştır.
3 -) Bağlanan bu 2022 maaşını PTT'den ve Ziraat Bankası'ndan kardeşim adına alabilmem için vasi olarak atanmam gerekmektedir.

HUKUKİ DELİLLER : Nüfus kaydı, Doktor raporu

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıkladığım nedenlerle, kardeşim ………………..’nun hacir altına alınmasına ve benim de kardeşime vasi olarak atanmama karar verilmesini Yüce Mahkemenizden saygıyla talep ederim.

tarih​

Ad soyad
tc kimlik numarası
imza
adres

bence hıc vası olma ......vası olan kısı harcamalarına cok dıkkat etmesı gerelıyo ...kendı adına harcama yapamazsın kardesın adınada harcama yaptıgında belgelerıyle sulh hukuk mahkemelerı senden talep eder ....eger uygun gormez ıse vasılıgın ıptal olur .....bılgınıze

Üst Alt