Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel olmadığı halde zihinsel sınava girip atananlar hakkında ne yapmak lazım?

Psikoz06

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar kişi bipolar ve başka tanısı yok ama sınava ösym memurunun hatası yüzünden zihinselden girmiş ve bu kişi 5 yıla yakındır memurluk yapıyor.
bu kişiyi nereye şikayet edebiliriz ve sonuç ne olur.
kişi memuriyetten atılır mı? atılırsa ne gibi sonuçları olur?

beni bu forumda tanıyanlar tanır bu konu hakkında zamanında çok mücadele ettim ve çok haksızığa uğradık. şimdi tesadüfen birinin böyle atandığını öğrendik ve cimere mi yazmamız lazım ne yapmamız lazım bu konu hakkında hukukçu arkadaşlardan destek istiyorum lütfen.

Elide somut kanıt var mı? Eğer yoksa ve şikayet edip işinden edersen büyük vebal almış olursun. Ayrıca yalan beyan ve devlet kurumlarını fuzuli meşgul etmekten hakkında işlem de başlatılır.

Diyelim ki somut kanıtın var; gidersin cumhuriyet savcılığına, suç duyurusunda bulunursun. Savcı senden ilgili kişi ile ilgili mevcut bilgi ve belgeleri isteyecektir. Daha sonrasında da kendisi soruşturma yapar. Soruşturma sonucunda kişinin ataması hukuka aykırı ise ona göre işlem yapılır ve olayın böyle gerçekleşmesine bilerek veya bilmeyerek sebep olanlar bunun bedelini öder. Ama aykırı bulunmazsa (ki bu konuda uzman görüşü istenir diye tahmin ediyorum) hukuk olarak yapabileceğin bir şey kalmaz.

Yine diyelim ki somut delillere sahipsin; turkiye.gov.tr'den yani e-devletten, cimer üzerinden şikayetini gerçekleştirirsin. Onlar ilgili kurum ve kuruluşlarla incelemeleri yapar sana da sonucu bildirirler. Süreç yukarıdaki savcılığa suç duyurusu ile paralel işler.

Somut delil var kişi bipolar raporun arka yüzünde zihinsel işaretli diye ösym memurunun hatası yüzünden zihinselden girmiş
Ama kanun açıkça yazıyor arka yüzdeki yer değil tanı kısmında zihinsel zeka geriliği ibaresi olmayan genelden girer diye belirtmişti.

Kendisi itiraf etti ağzından kaçırdı sonra gittik araştırdık raporunu gördük ama şu anda ne yapsak bilemedim açıkçası.
Ben çok mücadele ettim sınav zamanında bu tarz insanlarla
Baksana gerçek zihinsel bir hastanın yerini almış
Allah sorar bunun hesabını ama şimdi bu geçmişe dönük aldığı maaşları devlet geri isterse
Bu sefer de bu perişan olacak
İki arada bir derede kaldık

Acımayın 3 kagıtcılık yaptıysa cezasını ceksin

Arkadaşlar kişinin kendisinin bilinçli olarak bu şekilde atama yapılmasına sebep olup olmadığını bilemezsiniz bu nokta ince noktadır. ÖSYM memurunun hatası ise deseniz de hatayı yapan işe giren değil, ösym memuru en büyük mağdur olan işe giren olur. Kaldı ki ösym memurlarına bile kayıt klavuzu kayıtların başladığı aynı gün geliyor; dışarıda bekleyen kayıt için bir sürü insan içeri de ise kayıt klavuzunu okuyup anlamak ile meşgul kayda henüz başlamamış ösym memurları...
Hiç kurcalamayın bence...

Bu konuda derinlemesine bir teftiş yapılmalı. Tüm raporlar incelenmeli ve engeli o olmadığı halde çalışanlar tespit edilmeli.

Hastane raporlarını kuruldan çıktıktan sonra resmi belgeye geçiren toplam puanlamayı yapan doktorlar genelde stajer veya intörn doktorlar oluyor.Tamamen orda o doktorun bu hastanın şu hastalığı var zihinsel ver gibi bilinçsizliğine geliyor ve raporlarda zihinsel geçiriliyor benim 3 tane tanıdığım var tamamen bilinci yerinde olup ve herhangi bir mental retardasyon(zeka geriliği olmayan)öyle bipolar ve asperger sendromu olupta ruhsal ve duygusal hastalık yazması yerine zihinsel kutucuğu işaretlenip ösymden zihinsel katagorisinden sınava girip 90 95 alıp çalışan tanıdıklarım var malesef bu konuda yapacak bişey olmuyor tabi bunu kurumun takip etmesi gerekiyor.

Şikayet etseniz bile hata ösymden kaynaklı olduğu için bir şey çıkacağını düşünmüyorum. Çünkü kişi bunu ben yapmadım ösym yaptı ben bilmiyorum deyip işin içinden rahatlıkla çıkabilir.

kara duman
Pardon ösym yazmışım. ASP il müdürlüğünde sınava hangi engelli durumundan gireceğini yazan ilgili memur var.
2022 Ekpss yönetmeniğindeki ibare
DİKKAT: Engelli adaylardan, Engelli Sağlık Kurulu Raporunda, Zihinsel, Ruhsal, Davranışsal
Bozukluklar başlığı altında yer alan şizofreni, şizoaffektif bozukluk (manik, depresif ve karışık
tip), sanrısal bozukluklar (paranoya, paranoid psikoz, parafreni), tipik veya başka türlü
adlandırılamayan psikozlar, Cetvelin Geçici Fonksiyon Kaybına Neden Olan Ruhsal Hastalıklar
(organik hallusinozis, organik duygu durum bozukluğu-manik, depresif karışık bipolar), manik
nöbet, bipolar duygu durum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon, distimik
bozukluk yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, konversiyon bozukluğu, somatizasyon
bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk, paranoid kişilik bozukluğu, şizoid kişilik bozukluğu,
antisosyal kişilik bozukluğu, narsistik kişilik bozukluğu, obsesif kompulsif kişilik bozukluğu vb.
tanılardan bir veya birden fazlası yazılı olanlar, sağlık kurulu raporunda ayrıca zihinsel engelle
ilgili bir tanısı bulunmaması durumunda, Genel Engelli Grubunda değerlendirilecektir.

Memlekette o kadar namusuz varken böyle şeylerle ugraşmayin

Üst Alt