Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel Ruhsal Bozuklukların Komşulara Bildirilmesi

Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kıymetli Engelli Kardeşlerim,

Paranoid Şizofreni tanısı konulan hastanın,ASBP ya da SYDV memuru tarafından komşuları ve çevresi bilgilendirilir mi?

Böyle bir uygulama var mı?

10 senedir oturduğum ikametime gelen memur komşularımdan birine ya da birkaçına rahatsızlığımdan bahsedilmiş.Beni

görenler hızla kapılarını suratıma çarpıyor,kaçıyor.İnsanlar böyle şeyleri konuşmaya bayılıyor tabii.1 kilometre kare

çapında manşet olmuşum.

Nerede Özel hayatın gizliliği ve korunması,nerede hasta raporunun gizliliği?

Böyle bir olay başına gelen var mı?Bu nasıl bir iştir?

Tabi kurum,vakif heryerden bilgi toplar butun engelliler hakkinda dogrumu essahmi,yasami nasil diye.

Erdal

Yani komşulara bir soralım bu çocuk paranoid şizofreni hastası mı nedir?Böyle bir şey olur mu?Nerden bilsinler?Böyle bir şey söylediğin zaman direk insanları korkutursun.

Benden çok kendilerine zarar.Devamlı korkuyla yaşamak iyi bir şey değildir.Düşünsene ''Komşum acaba manyak mı?Bizi gelir gece keser mi?Çoluk çocuğumuza zarar verir mi?''Böyle yaşam mı olur?

Benim değil kendilerinin yaşamı bozuldu.Suratlarında korkuyu görebiliyorum.Beni görünce nefesleri tutluyor.Beni gören çocuklar altına kaçırıyor.

Şimdi söyle bana Erdal değer mi yani engelli maaşı vereceğiz muhtaçlığını sorgulayacağız diye bütün bir mahalleyi tedirginliğe sevketmek.İş mi yaptılar şimdi bunlar.

Erdal

Yani komşulara bir soralım bu çocuk paranoid şizofreni hastası mı nedir?Böyle bir şey olur mu?Nerden bilsinler?Böyle bir şey söylediğin zaman direk insanları korkutursun.

Benden çok kendilerine zarar.Devamlı korkuyla yaşamak iyi bir şey değildir.Düşünsene ''Komşum acaba manyak mı?Bizi gelir gece keser mi?Çoluk çocuğumuza zarar verir mi?''Böyle yaşam mı olur?

Benim değil kendilerinin yaşamı bozuldu.Suratlarında korkuyu görebiliyorum.Beni görünce nefesleri tutluyor.Beni gören çocuklar altına kaçırıyor.

Şimdi söyle bana Erdal değer mi yani engelli maaşı vereceğiz muhtaçlığını sorgulayacağız diye bütün bir mahalleyi tedirginliğe sevketmek.İş mi yaptılar şimdi bunlar.

Erdal

Bosver korkmalari daha iyi.
Ezilmezsin hic olmazsa.
Devlet maas vererek bakiyor iste.
Onlar degil.

Yok kardeş ne ezilmesi,ben bir çok memleket gördüm.2 metrelik zencinin elinden yaşlı adamı kurtarmışlığım var.Korku nedir bilmem.

Devletime ve aileme karşı bir tek boynumu eğerim.

Ama bu tür memurların olmaması gerekir.Devlet memuru seçerken dikkat etmek lazım.Ben memur olayım da gör ASBP de o engellileri

sırtımda taşırım.Değil Van Devlet Hastanesi Cerablus devlet hastanesine tayinim çıksa gitmem demem.

Ama gelgelelim böyle işgüzar memurlarla aynı ortamda çalışabilme olasılığı da var. Hem Başkent te böyle saygıdeğer bir pozisyonda görev alacaksın,altında araba,işin konuşmak (ama yeteri kadar)sırtında taş taşımıyorsun.Ama karşında konuştuğun insana dedikodu mahiyetinde şeyler anlatacaksın.

Kendi açımdan değerlendirmiyorum sadece.Diğer engelli kardeşlerim için de konuşuyorum.

Yurt dışında en fakirinden en zenginine bir çok memleket gördüm.En zengininde ve en fakirinde bile evine bir memur gelir bi bakar durumunu anlar.

Evinde ne vardır ne yoktur.İnsan olan anlar.Bu gezegende insan olan halden anlar.Hele hele Türk daha iyi anlar en iyi anlar.

Verdikleri paraya gelince diyelim bütün herkes için konuşuyorum,3 aylık 1500 diyelim.Ailenle oturuyorsan alamazsın,niye kişi başına düşen gelir hesabından büyük ihtimal alamazsın.

Kirada oturuyorsan zaten bittin.250 tl kira,3 aylık 750.Su, elektrik,gaz çıktıktan sonra gerisine pipetle hazır çorba içersen belki yeter.

ASBP reklamındaki Labirent gibi ama sonu yok.Son çıkışa da duvar örmüşler.

Allah emanet ol güzel kardeşim.Ben öyleyim.

Üst Alt