Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel ve ruhsal engel raporum var. EKPSS'ye hangi gruptan gireceğim?

Tarık91

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
54
Arkadaşlar 5 yıllık geçici zihinsel ve ruhsal duygusal engel raporum var, ben zihinselden mi gireceğim genelden mi bilen varsa aydınlatabilir mi ?

Raporun arka yüzünde zihinsel işaretliyse zihinselden girersin aile ve sosyal politikalar bakanlıgı raporda ne işaretliyse onu uyguluyor

işte benimkinde ikisi birden işaretlenmiş, o yüzden kafam karıştı bir bilen arıyorum, ikiside işaretli olunca hangisine göre sınav yapılıyor onu öğrenmek istiyorum
tb2nhf

Valla sizinki degişik aynı durumda olan arkadaş varsa yardımcı olursa iyi olur

Sınava Genel grubundan gireceksiniz.

Sınavda 4 engel grubu vardır.

1) Genel engelliler *
2) Görme engelliler
3) İşitme engelliler
4) Zihinsel engelliler**

*Ortopedik, Ruhsal ve Duygusal, Süreğen (kronik) Hastalıklara Sahip Engelliler, Yaygın Gelişimsel Bozukluğu Olanlar (Otizm Spektrum Bozuklukları (OSB), Asperger, RETT Sendromu, Dezintegratif Bozukluk vb.), Özgül/Özel Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği,
Hiperaktivite, disleksi vb. olanlar), Dil ve Konuşma Bozukluğu Olanlar, CP hastası olanlar.

** Engelli Sağlık Kurulu Raporunda ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR alanında, Özür Oranları Cetveline uygun olarak belirlenmiş Zekâ İşlev bozuklukları (Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80), Hafif (IQ: 50-69), Orta (IQ: 35-49), Ağır (IQ: 20-34), Çok ağır (IQ: 20'nin altında) vb. zekâ işlev bozukluğu) belirtilmiş adaylar için engel grubu alanında “Zihinsel engelliler yazılmalıdır. Engelli sağlık kurulu raporunda "ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR alanında yukarıda belirtilen zekâ işlev bozuklukları dışında ruhsal, duygusal bozukluklar belirtilmiş adaylar için engel grubu alanında “Genel engelliler yazılacak, engel durumu bilgisi alanında ise “Ruhsal ve Duygusal yazılacaktır.

3) Varsa; 2006 yılından sonra mezun olan veya mezun olabilecek durumda olan zihinsel engelli adayların Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) raporları, mezun olacakları/oldukları zihinsel engellilere ait okul diplomaları/öğrenim durumlarını gösterir resmî belge veya onaylı bir örneği (Bu belge görevliye teslim edilecektir. Kura ile yerleştirmeye katılacak adayların, varsa bile, bu belgelerini İl Müdürlüklerine getirmeleri gerekmemektedir.)

Engel bilgisinde yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar bulunan adayların yanlış, yanıltıcı bilgilerinin sorumluluğu kendilerine aittir. Bilgilerinde gerçeğe uymayan hususlar tespit edilen adaylar, sınav/yerleştirmeden doğan haklarını kaybedecekler ve bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

Sayın Life arkadaşım raporda hem ruhsal hem zihinsel işaretliymiş bence kurum en dogru kararı verir sonucta zihinselde işaretli yanlışsam düzeltin lütfen

Raporunuzda tanı olarak zihinsel/ruhsal ve duygusal hangi hastalık yazmaktadır. Zeka işlev bozukluklarından ise "zihinsel" grubundan girmeniz gerekiyor. Şizofreni, bipolar, okb vs. ise "genel" grubundan sınava katılabilirsiniz.

Raporunuz elinizde varmı. Ne yazıyor hastalık adı.

ben bipolarım ama rapora zihinseli de işaretlemişler, anlaşıldı en iyisi yetkili bir yer bulup oradan bilgi almak yoksa diyelim zihinselden girdim kazandım atandım sonra sende birşey yok normalsin deyip memurluktan olmaktansa baştan işi düzgün yapmak gerekir
ayDÜNYAvazo

Hastalığınız sadece "Bipolar" ise sınava katılım grubunuz "GENEL" grubu olacak kesin ve net.

Bu arada raporunuz "ÇALIŞABİLİR" ibareli mi?

Yüzde kaç?

Merhaba arkadaşlar engelli raporumda ortopedik ruhsal ve duygusal yazıyor hangi gruptan ekpss ye giriş yapacağım bilgisi olan varmı

"GENEL" grubudur ama ben yinede size sorayım. Ruhsal ve Duygusaldan hangi hastalık sizinkisi. Şizofreni, Bipolar, okb, vs.

ayDÜNYAvazo

Bipolar duygulanım bozukluğu tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen oran %44 sürekli raporum

Kesin ve net cevap:
"GENEL" grubundan sınava katılabilirsiniz.

zihinselden sadece mental retardasyon yazanlar girecek tanı kısmında tanı önemli teşşiz önemli yani

Onlısans ruhsal ve duygusal zıhınsel de mi girecek 2020 ekpss ye

Üst Alt