Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zimer marka akülü sandalyemde elektrik kaçağı var. Sorunu çözecek birileri var mı?

fakir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam, ben BATMAN'DAN bu mesajı yazmaktayım.

benim zimer markalı bir akuli arabam var. ama bir yerinden eletirik akımı var. hangi eletirikçiye gösterdiysem kimse anlamadı. bu yüzden vücudum eltirikli olmaya başladı.
bu konuda biri bana yardımcı olursa çok memnun olurum

saygılar sunarım

Bu konuda en iyi çözümü Zimer markayı satan distrübütor sunacaktır. Bu tip araçların ehil olmayanların ellerinde berbat olması sizde sıkıntı yaratır. Size aracı getirenlerden bayileri ya da teknik servislerden öğrenmeye çalışın...Araştırın telefonlarını bulmaya çalışın...

Bu Zimer omurilik felçlileri derneğinin bağış olarak dağıttığı Çin markası mıydı?

aynen öle oturanboga tofd nın zımerı bunlar bendede çarpma olayı var

Nee :eek: demeyin ya ben çok korkarım elektirikten :eek:

korkmaa şekey çarpmaz o kadar gıdıklarr sadeceee

Arkadaşım,elektrik kaçağı diyorsunuz anlayamadım.
şarz ederkenmi, yoksa şarsız akü ile gezerkenmi.?
yazarsan yardımcı olurum. uğraş alanıma dahil.

kılıç pir sandalyeyı kullanırken oluyo bı gun gezerken arkadas yuzume dokundu statık elektrık sanırım bu olan çatırtı oluyoo arkadaş dokununca metal gövde şası dıcem ama sanmıyorummm şarsız gezerken dedınde şarssız gezerken motorlar donmuyo dedıgın dınamo rolu olmuyo yanı bılmem anlatabıldımmı sorun fakıre ama bende aydınlatmaya çalıştımm

arkadaşım .arabanın metalinden alt tabandan yere topraklama gerekiyor.
sizdede sitres azalacaktır.
tercübe ile sabit.
veya yolda gezerken kaldırım kenarlarındaki metal uyarı levhalarına
arada bir.
dokunmanız yeterli olacaktır.

Kalitesiz akülü arabaları dağıtıyorlar sonra ne olursanız olun.
Maksat akülü araba dağıttım demek sayısı fazla olsun ki projeye daha fazla bağış toplasınlar.
Kalitelisinden dağıtın da az olsun. Enazından kullananlar ilerde böyle sıkıntılarla daha az karşılaşsınlar...

Arkadaşlar o elektrik kaçağı deyil :) bende de olur o durum sanırım giderken yerle temas halinde olduğu için sürtünmeyle alakalı elektrik topluyor biride size dokunduğunda o kişiyi sanki elektrik çarpmış gibi oluyor veya şöyleki manuel tekerlekli sandalyenizi kullandığınzda mesala kapının kolununu açmak için elinizi uzattığınızda bile elektrik çarpmış gibi oluyor en azından bu bende böyle yoksa 24 voltun çarpmasından etkilenilmez :)

oturdugun minderi degiştir muhtemelen yün minder kullanıyorsunu vücudunuzda topraklama yapmadıgından yün mider üzerinde hareket ettikce statik elektrik yükleniyor üzerinize birine veye bir metalie dokundugunuzda ani bi deşarj oldugundan sizi çarpıyor hissi verir araçda kaçak olma gibbi bi ihtimal yok sorun kullandıgınz minder ..........
minderden kurtulun çarpılmayacaksınız artık :)
sonucuda buraya yazarsanız sevinirim .çünkü banada bu soruyu tel ile soranlarda oluyo onlarda bu küçük bilgiden faydalansınlar

kılıç abe ben fakir senin akülü genelikle harat halindeyken vucuda eletirik akımı veriyor bundan dolayıda eletirik akımını yere vere bilmek içinde ona yere tamas ede bilecek şekilde demirlere bağlamışım ama gene fazla etkilemedi kılıç abe sana bir şey soracam bu eletirik kaçırması yürüme kolundaki manyetiğinden olabilirmi acaba saygılar sunarım.

Dikkat

Arkadaşlar bu sorun statik elektrikten kaynaklanan bir sorun değildir. Tamamen elektiksel yalıtımla ilgili bi sorundur.
Motorlar dönerken üzerlerine uygulanan gerilimi ters emk olarak geri yollarlar. Geri dönen gerilim 24 voltun çok üzerindedir fakat akım çok düşük olduğu için insan vücuduna zararlı değildir. (çok uzun süre uygulanırsa işler değişlir o ayrı tabi)
Bu sorun genelde joystik içinde yada sürücü güç katı devresindeki güç mosfetlerinin soğutma amaçlı kutu gövdesine bağlantısı yüzünden olur.
Tam olarak izole edilmemiş olan bu tip devreler genelde az maliyetli ve daha az uğraşlı olması açısından tercih edilir.
Elektronik bölümlerin izole edilmeleri bütün sorunu çözer fakat bu işler sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktaktalar vardır. Herkesin rahatca müdahale edebileceği bi konu değildir.
Bilgi sahibi olmayan kişilere sakın müdahele ettirmeyin.

fakir;

selam kardeşim ankarada akülü engelli aracı tamiratlarını yapıyoruz,marka fark etmez,yedek parça temin ediyoruz sipariş üzerine yenisini istediginiz modeli iki yıl garantili üretiyoruz www.lotusmedikal.com 0312 3940240--05372035872 ancak bize aracı göndermelisiniz ki bakalım

Ah be efe elektronik ollarak cvp veren arkadasim mosfetler zaten yalıtim olmaz ise hata verir zaten yatitim yoksa hareket te yok joisticte bunlar yazılımlı cihazlar böyle yalıtım hatalarında otamatik olarak hata kodu vereri ve calışmaz ayrıca arac 24 volt ile calısır ve 24 volt kullanıcısını carpmaz insan vucudunun ohm derecesi yani bdirenci 24 voltu gecirmez......

abdrim;
ofd nin dağıttığı wolekstir zimer değil...zimer daha küçük farklı ancak daha sağlm bir araçtır...

Üst Alt