Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zıplayarak adımlama ve diğer rahatsızlıklardan engelli oranı kaç çıkar?

furkz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, öncelikle böyle güzel bir forum bulduğum için çok mutluyum yanlış bir yazım yaparsam affola bu benim ilk forum mesajım.Yardımcı olursanız sevinirim.

70 Yaşında bir Dedem var ve tek bacağı sakat kendisi sedye harici hiçbir şekilde yürüyemiyor onun için bir araç almak istiyoruz ancak biliyorsunuz ki malum şu an Covid-19 denilen hastalık kol geziyor , hastanelerde malesef önlemler yeterince iyi değil ve İzmir'de ikamet
ediyoruz ve eğer gerçekten alamayacaksam dedemi yormak istemiyorum, kendisi adımlarını zıpalyarak atıyor.Oyüzden önce sizlerin görüşünü almak istedim.

2017'de aldığı raporda %48 Bacak'tan %20 Kulaktan %10 yaştan almış ortalamaya vurulduğunda tam rakamını bilmiyorum ancak 60-65 arası bir engel oranı çıkmış 2017'deki raporunda.

Sorum şu: Engelli ÖTV indirimi raporu alırken engelli oranı normale göre daha fazla veriliyor mu ? Veya aynı şekilde kendi veya bir yakını bu şekilde rahatsızlıklara sahip olupta Engelli ÖTV indiriminden faydalanabilen var mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
furkz

öncelikle geçmiş olsun, benim bildiğim ötv muafiyeti için ya %90 ve üzeri rapor olacak yada ortepedik bir engel nedeniyle yüzdeden bağımsız bir rapor yeterli oluyor. Ancak ortapedik nedenle rapor alınırsa araca özel bir donanım yaptırılıyor ve başkası kullanamıyor diye biliyorum. (kişinin kendisi H sınıfı ehliyet alıyor) %90 üzerinde rapor ile alınırsa ve araca özel bir tertibat yapılmadıysa kendiside akrabalarıda kullanbiliyor diye biliyorum

daha iyi bilen arkadaşlar daha detaylı cevap verecektir.

34şaşkın66

%90 nedenine bağlı olarak değişiyordur belki, normal şartlarda %90 kendi kullanabiliyor neden kullanamasın? belki psikiyatrik sebep vs gibi durumlarda kullanılamıyor olabilir.

ÖTV İndirimli Rapor Kaç Günde Çıkar?

Arkadaşlar Engelli ÖTV indirimi için hastaneye başvurduk ve hastane dedemin önceki raporuna baktı ve yürüyemediği için sadece bacağına bakcağını söyledi ve bacaktan %60 verdi ancak dedemin kulaktan kalpten cilt hastalıklarından göz den rahatsızlığı var bunların hiçbirine bakılmadı ve ötv indiriminden faydalanamadım. Neden bakmadınız dediğimde ise ilk raporda sadece bacak hastalığı olduğu için bu seferlik bakmıycağını söyledi. Ne yapmalıyım acil yardım

Şuanda hastanede bekliyorum lütfen acil dönüş yapsın birisi

Üst Alt