Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zor şartlarda çalıştırılıyorum. İdari izin ve emeklilik..?

levent1961

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Engellerin aşıldığı günler dileğiyle.

ben iş yerimdeki haklarımı bilmiyorum ve işime göre en ağır sayılan işlerde çalışıyorum. anlamadığım şey şu nereye başvurduysam sonuç alamıyorum. kurum müdürüne soruyorum yine de masa başı veya hafif bir iş vermiyor.
arkadaşlarım bana istifa etmeni yada emekli olmanı istiyor dediler. zorla emekli edilmek var mı. bu yüzden ses çıkaramıyorum.
hava şartları yada sağlık nedeni ile okulların tatil edilmesi durumunda idari izin kullanamıyorum ve hiç kullanamadım okullar tatil ediliyorsa ben nasıl idari izinli sayılırım. kimse tebligatta yapmıyor yazıda kuruma gelmiyor.?
1- zorla baskıyla emekli edilebilir miyim
2- valilik veya sağlık bakanlığınca tatil edilmesi durumunda idari izinli nasıl sayılırım?

Kimse kimseyi zorla emekli edemez. Bu tamamen sizin insiyatifinizdedir.

Çalışma şartlarınız konusunda belirleyici olan şey sağlık raporunuzdur. Sağlığınızı zora sokan işlerde ya da yoğunlukta çalıştırılmamanız gerek: İlgili Yönetmelik
İşyeri ve çalışma koşullarının özürlülere göre hazırlanması
MADDE 18 – (1) İşverenler, işyerlerini özürlülerin çalışmalarını kolaylaştıracak ve işin özürlü çalışana uygunluğunu sağlayacak şekilde hazırlamak, sağlıkları için gerekli tedbirleri almak, mesleklerinde veya mesleklerine yakın işlerde çalıştırmak, işleriyle ilgili bilgi ve yeteneklerini geliştirmek, çalışmaları için gerekli araç ve gereçleri sağlamak zorundadırlar.
(2) Uygun koşulların varlığı halinde çalışma sürelerinin başlangıç ve bitiş saatleri iş kanunlarında belirtilen sürelerden az olmamak koşuluyla, özürlünün durumuna göre belirlenebilir.

Özürlülerin çalıştırılamayacakları işler
MADDE 19 – (1) Yer altı ve su altı işlerinde özürlü işçi çalıştırılamaz.
(2) Özürlüler, sağlık kurulu raporunda çalıştırılamayacakları belirtilen işlerde çalıştırılamaz.
Aksi bir durum söz konusuysa İş-Kur'a şikayet edebilirsiniz.

Bulunduğunuz ilde valilik sakat statüsünde çalışanlar için idari izin öngörmüşse, işveren buna uymak zorunda. Buınu da Valilik ve İşkur'a şikayet edebilirsiniz.

Merhaba Arkadaşlar
bende Kamuda özürlü işçi olarak çalişiyorum..
Ankara dayım geçen haftalarda yağan kar nedeniyle valiliğin verdiği idari izinleri idare müdürün insiyatifinde olduğunu ve uygun görmedini söyleyerek bize izin verilmedi...

konunun aslı nedir varsa konuyla ilgili yas, yönetmelik ne diyor
paylaşabilirmisiniz arkadaşlar..

Sevgili levent1961,
Kimse sizi engelinizin elvermediği işlerde çalıştıramaz.
(Görme sorunu yaşayan biri,yazışmaya verilemez,Tekerlekli sandalyedeki biri temizlik görevine verilemez,gibi)

Amiriniz size engelinizden ötürü zorlanacağınız bir vazife veriyorsa,bir üst merciye resmi dilekçe ile başvurun,muhakkak dilekçenizini bir örneğini ve evrak sayı numarasını alın.Size verilen yanıt olumlu olmak zorunda olmazsa,Verdiğiniz dilekçenin örneğini,size verilen yanıtı alın ve Valiliğe başvurun.

1- zorla baskıyla emekli edilebilir miyim
---Kimse siz istemedikçe sizi emekli edemez,emekliliğe zorlayamaz.

2- valilik veya sağlık bakanlığınca tatil edilmesi durumunda idari izinli nasıl sayılırım?
---Amirinizin size izin vermeme gibi bir hakkı yoktur.Valilik idari izinli demişse idari izinlisinizdir.O gün işe gitmeseniz,amiriniz sizden savunma isteyebilir,sizde Valiliğin idari izin duyurusunu savunma olarak verirsiniz,hiçbirşey olmaz.

Sevgili ayna_vatan,
Bir İlde en yüksek karar merci Valiliktir.
Valilik engelli memur ve işçi idari izinli diyorsa,Valiliğin altındaki bir daire amiri ben bu kararı tanımıyorum diyemez.
Size idari izin kullandırtmıyorum hiç diyemez.
Siz Valiliğin kararını uygulayın,Amiriniz ne yapabilecek görelim.
Hiç bir şey yapamaz.

Diğer arkadaşa söylediğim gibi,yapabileceği tek şey savunmanızı ister (aklı varsa bunu yapmaz) sizde Valiliğin idari izin kararını verirsiniz.

Valilik açıklama yaptığında kamu kurumları için yapıyor...Peki özel şirketlerde çalışan özürlülerin durumu nedir?Özelde çalısanlar bu haktan yararlanabiliyorlarmı?

Valiliğin verdiği idari izin sadece kamu çalışanları içindir.

yani okullar tatil olunca izinlimiyiz.?diğer hususlar tarafımdan anlaşılmış olup karakaya ve bülent beye teşekkür ederim.açıklayıcı oldu:)

Üst Alt