Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zordayım! Sağlam kolum da tükeniyor...

Konular
11
Reaksiyonlar
0
Çocuk felcinin ( polio sekeli ) bıraktığı arızayı sol kolumu kullanamamak, sağ bacakta güçsüzlük olarak kabullenerek yaşıyordum. Sağlam olan sağ kolumla zorlanarak da olsa günlük işlerimi yapabiliyordum. Tek kolla yaşamını sürdürmeye çalışan arkadaşlar çekilen zorlukları bilir... Zordur, hem de çok zor... Ama yaşanmalıdır bu hayat... Hayata karşı tek kolunuzu yumruk yaparsınız... Amaaa yıllardır her türlü işin ağırlığını yüklemek zorunda kaldığım sağlam kol alarm vermeye başladı son yıllarda . Ağrılar, güçsüzlük, seğirmeler iyice artmaya başladı. Çok zorlanıyorum , evim , eşim ,sürdürmek zorunda olduğum bir hayatım var. Koluma tatil yaptırmam mümkün değil ! Akülü tekerlekli sandalye yapımcıları , akülü kol neden yapmazlar ki. Belki beni de rahatlatırdı !!.
Sıkıntılarıma çare arayışındayım. Aynı sorunları yaşayan arkadaşlarım varsa lütfen kendilerini yormamaya çalışsınlar.
Hiç bir şey sağlığınızdan önemli olmasın. Çocuk felcinin kalıcı hasarları maalesef yıllar sonra da ortaya çıkıyor. Tam da yorgun yıllarınızda...

Zor bir durum Selma Kardeşim.
Vücudumuz ağrıyarak, sızlayarak bize "beni az kullanın "ya da "kullanmayın "mesajı veriyor.
Derdine ortak o kadar çok arkadaş var ki bu sitede , az çalışan bir uzvumuzun yerine ,diğerine çok yükleniyoruz yıllar geçtikçe sağlam olan da yoruluyor normale göre daha çok yıpranıyor.
Hiç moralini hiç bozma, içindeki ümidi ve gücünü kaybetme.
Çok zor ama , şartlarını zorla o kolunu bir süre az kullan
Dilerim herşey daha iyiye gider..

Sağol Cerenciğim.

Zorunluydum bu kolla yaşamak konusunda .Ama bilseydim yıllar sonra beni bu halde bırakma olasılığının olduğunu, ne ağır kaldırır , ne de kolumu yoracak işlere girişirdim !! . Çok sağol paylaştığın için. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Dostluğun için teşekkür ederim.

İnşallah Allah hepimizin yardımcısı olur.Burada hepimiz hayata tutunmak gibi zor bir işi başarıyoruz.
Sen de sağolasın.

Sevgili Selma ben poliolu değilim ama bir kas hastası olduğum için o kolların benim için önemini,çektiğin yorgunlukları o kadar iyi anlayabiliyorum ki çünkü oturup-kalkma,merdiveni zorda olsa inip-çıkmaya çalışma hemen her işi kollarımızla yapıyorus ve zamanla tükenip,gücünün azaldığını hissediyorsun ama o kolunu devre dışı bırakma lüksünde yok hatta yorgunsa biraz dinlendirip yine hareket kazandırman lazım,full dinlendirip yapılandırmakda mümkün değil(en azından benim için öyle ne çok yorulacaksın,ne de hareketsiz kalacaksın diyor doktorlar başkada bir şey demiyor) Ben kolum çok yorgun ve güçsüz düştüğü zamanlarda mecburi bir dinlenme,ağrı kesici kremlerle hafif masajlar yaptırarak o süreci biraz atlattıktan sonra hep aldığım dersle bir daha şunu da yapmamalıymışım daha dikkatli olayım diyorum,bunu mecburen dedirtiyor hastalık çünkü kolların kaldığı an hayatının gerçekten çok çok zora girdiğini hissediyorsun.Hafif egzersizler,rahatlatıcı,esnekliğini muhafaza edceek türden,mümkün mertebe yormadan,beslenme ve kilona dikkat ederek kendimizin doktoru olmaya çalışıyorus,Allah herkese şifalıklar versin...

Ben olmasam bunca işi kim yapacak diye görevler yükleriz kendimize. Bazen de bize yüklenen görevlerin üstesinden gelmeye çalışırız canhıraş, kendimizi paralarcasına…Oysa biz olmasak da dünya dönmeye devam ediyor, yüklendiğimiz işler yapılmadan kalmıyor biz yapmayınca. Hemen olmasa bile, bir süre sonra başının çaresine bakmayı öğreniyor herkes.
Bizim artık yapmadığımız ya da yapamadığımız işleri yüklenen birileri çıkıyor. Kolunuza tatil yaptırmanız mümkün Selma Hanım.
Kolunuz tatildeyken ortalık biraz hareketlenir, karışır, tıkır tıkır işleyen düzen bozulur ama hiiç umursamayıp tatili uzatmaya kararlı olursanız, her türlü işin ağırlığından biraz olsun kurtulabilirsiniz gibi geliyor.
Birilerine yük olmadan yaşayabilmek için, üzerimizdeki fazla yüklerden de kurtulmak gerektiğini öğreniyoruz büyüdükçe.;)
Sağlam kolunuzun mesai saatlerini azaltıp, hafta sonu tatilleri vererek biraz olsun dinlendirebilirsiniz belki. Geçmiş olsun.

Selma hanım geçmiş olsun.
Sağlam kolunuzun yorulması, yıpranması doğal..
Daaa anlattığınız kadar olmaması gerekir.. Bu arazlar başka bi şey kaynaklı olmasın..
Bence Akdeniz Tıp'ta tam kontrolden geçseniz diyorum..
Acil şifalar dilerim..

Selma hanım , öncelikle stresinizi azaltma yollarına gidin . Stres ağrı eşiğini düşürüyor çünkü. Daha yorgun , daha yetersiz , daha mutsuz hissettiriyor bizi ve bununla beraber bedenimizden gelen sinyaller artıyor. PPS belirtilerine benziyor anlattıklarınız. Mutlaka doktora başvurun. Doktora danışarak magnezyum tabletlerinden kullanabilirsiniz , bu krampları azaltıyor ve kasları rahatlatıyor. Günlük aktivitenizi azaltıp , protein ve sebze ağırlıklı beslenip , uyku düzeninize dikkat ederek rahatlayacağınızı düşünüyorum. Uyurken kolunuzun üzerine yatmamaya gayret edin ;)
Acil şifalar...

Selma abla 1-2hafta dinlenin hiç bişi yapmadan en doğal tedavi yöntemi bu dinlendikten sonra kolunuza ağir geliçek işlerden sürekli kaçinin geçmiş olsun.

Merhaba Selma Güneş.Kolunun ağrısı için mutlaka Romotoloji+ortapedi+fizik üçgeninde
kontrol ettirmelisin.
Güç kaybı olduğunu yazmışşın boyun fıtığı olasılığını da göz ardı etmemelisin

Ben tekerlekli sandalyedeyim.yaş ilerledikçe kaslardaki elastikiyet azalıyor.
Seneler önce boyun ,kollar ve omuz ağrısından yatakta bile yatamadım. bende boyun fıtığı da oluşmuştu zaten ağır eşya ittirmekten.
orada bir sorun var ve kas spazmına sebep olmuş.
10 dakika sıcak su torbası ile ısıtıp gevşettikten sonra verilen jelleri sürdüm.
ve kuvvetlendirme hareketleri.

İkinci geçirdiğim gene aşrı yüklenmeden dolayı el -baş parmak tendonlarım iltihaplanmış.Tam üç polikinik bir sene dolaştım.
sonuç romatizma ,eklem iltihaplanması,ve tendon iltihaplanması.Baş parmağı kullanmama yasaklandı.

Bu yazdıklarımdan anlaşılacağı gibi doktora gitmen şart.İstirahat şart.Bir de 10 dakikalık
sıcak kompres geçici rahatlatabilir.
geçmiş olsun

selma hanım herkes size kolunuzu fazla zorlamayın diyor ama ben size başka bişi diyeceğim,adanada çok ünlü bi hoca varmış üflüyerek filan insanlara şifa dağıtıyormuş bence ona bi uğrayın para filanda almıyormuş,kaybedeceğiniz bişi yok denemeye değer,keşke hocanın adını hatırlasaydım
ama böyle bilgili birilerine sorarsanız hocanın ismini öğrenirsiniz,efliya filan kadar bilgiliymiş bu hoca,kapsında uzun kuyruklar oluşuyormuş,acele şifa diliyorum size....

Sevgili Selma sizin şikayetinize yakın bir problemi bende yaşıyorum 15 gündür,o kadar yoğun bir tempo ile çalışıyorumki otomatik makine olmuşumda azıcık uzaklaşınca fark ediyorum bazı şeyleri, şimdi evimde dinlenirken daha iyi anladım etrafıma bakıyorum insanlar bu kadar yormuyor kendisini olduğu kadar deniliyor bana ne oluyorsa sanki dünyayı ben kurtaracağım..:)
3 gün önce sol kolumdaki ağrı artınca doktora gittim bana fizyoterapist,masor arkadaşlar yardımcı oldu ilk etapta,düzenli spor yapmamı rutin hareketlerin bana faydalı olmayacağını söylediler,sürekli ayaktayımya kendimi hareket ediyorum sanıyormuşum bunuda anladım..

Size tavsiyem kendi düzenimizin dışına çıkamayacak gibi görünsekte bir parça galesizlikle sorumluluklarınızdan kaçın demiyorum yanlış anlaşılmasın:)bişeyleri değiştirebiliriz yakınlarınızında desteği ile diye düşünüyorum..Çok geçmiş olsun..

Çok teşekkür ederim.

Post polio dedikleri bir konuyu andırıyor sıkıntılarım.Bunun olmasından korkuyordum. Haklısınız ne iş biter, ne de sorumluluklar . Felç, fıtık, kifoz...
Sıradaki gelsin !!! diyorum artıkk.

yaaa bozmayın morelinizi,allah en çok sevdiği kuluna dert verirmiş,her karanlık yolun mutlaka vardır aydınlık bir çıkışı,sabredin lütfen sabredin

[FONT=Verdana]Çok iyi anlıyorum seni, ama kol daha da zor olmalı. Bence de post polio ya çok benziyor anlattıkların. Senin için biraz araştırma yapayım dedim elimdeki birkaç spesifik kitapla bildiğim yabancı sitelerde ama kola özgü pek bir şeye rastlamadım yazılanlar hep bacaklara yönelik. Ama stresi azaltman ve kolunu idareli kullanman çok önemli. Yardım istemeyi de öğrenmeliyiz ne yazık ki. Bu konuda bilgili bir FTR uzmanı bulmanı öneririm. Kontrollü olarak, yormadan özellikle suda yapılan egzersizler olan kuvvetini korumanda faydalı olabilir. Bir de iyi uyuyor musun mesela sabahları yorgun kalkıyor musun? Uyku kalitesinin bozukluğu yorgunluğu çok arttırıyor. Özellikle kollarında istemsiz atmalar varsa bunlar seni derin uykudan uyandırıp REM uykusu uyumanı engelliyor olabilir. REM uykusu uyumayınca de dinlenmiyoruz. Sana kolaylıklar, sabır ve bol şans diliyorum.[/FONT]

selma hanım
kol,herkesin bildigi üzere, kemik+kas+sinir+tendonlardan oluşuyor.Tendon hasarı değildir. Olsa komple giderdi. Ya d açok acı olurdu diye düşünüyorum.Kemik de değildir.Yaş-Kemik Erimesi -menapoz varsa, buna dair ilaçlar almak lazım.KAs için balık ve soda içebilirsiniz.Sinirler için (sinirler kasları ,aslarda yorgunluğu belirler) B vitamini (özellikle B6-12) (Bemikcs C mesela ben kullanıyorum) alın.bunlar vitamin v.s.Etkisi mutlaka olacaktır. ve biraz dinlenin.saygılar

çok geçmiş olsun adaşım mevlam şifalar versin..

Merhaba arkadaşlar

Kolumla ilgili çok sıkıntılı durumdayım. Bir süre yazı yazmayı erteleyeceğim. Sayfama uğrayan dostlarıma çok teşekkür ederim. Sağlıkla ve dostlukla kalın.

Selma Güneş;

Bir süre okursunuz o zaman ablacığım inşallah daha iyi haberlerini alırız dikkat et kendine,sevgi ve saygılarımla.

kalpsizsevgilim;

AMİİİİİN Geçmiş olsun inşallah geçici bir durumdur sağlık haberlerinizi alırız.

Ablacım çok geçmiş olsun sıkma canını. Derdi veren Allah dermanıda verir inşallah.

geçmiş olsun arkadaşım. bende tek kolunu kullanan biriyim ve ciddi bi durum olmazsa da bende kolumu incilttim.o yüzden sizin tedirginliğinizi çok iyi anlıyabiliyorum.

sıkıntınız için eğer bir uzmana gitmediyseniz aman hemen gidin.sağlık ihmale gelmez arkadaşım.Acil şifalar

Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin. Kendinize dikkat edin. Umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

Geçmiş olsun Selma hanım dikkat edin kendinize allah şifalar versin.

Selma hanım öncelikle geçmiş olsun sizinle siteye ilk üye olduğum günlerde tanıştım bende polio yüzünden ameliyat olmutum fakat tek problem polio değil gözde,kulakta,kollarımda,bacağımda,ayağımda çeşitli problemler var ama yüce rabbimin bu gününe şükürler olsun kimseye muhtaç değiliz zorda olsa kendi işmizi yapabiliyoruz.Türkiye şartları her geçen gün zorlaşıyor ALLAH hepimizin yardımcısı olsun tekrar geçmiş olsun ALLAHA emanet olun.

Üst Alt