Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zorla hastaneye yatırılma anınızı anlatır mısınız?

@NewDay, Başakşehir Çam Sakura hastanesini bilmiyorum ama orada yatan bazı arkadaşlarımdan ortamının iyi olduğu yönünde yorumlar aldım. Bakırköy K2'de yattim. Sende olmadıysa bunu kayıp gibi görme.
Oraya girince Allah'ım beni bir daha buraya düşürme diye yalvarırsın

Son düzenleme:
@Descartes, evet ama depresyon dönemlerinde hasta zaten sağlıklı düşünemiyor, hep karamsar modda. Hastane ortamı daha da kötü etkileyebilir doktora güvenmek lazım. Ben böyle durumlarda aile yada yakın dostlarla olmanın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ortam değiştirmek, bir işle meşgul olmak vb. Yoksa yalnız kalıp düşünmek daha da karamsarlığa itiyor insanı.

@idosente, evet Sen de haklısın. Depresyon dönemlerinde aile ve yakın dostlarının manevi desteği çok önemlidir. Ama major depresyon gibi şiddetli bir durum yaşıyorsa , akut alevlenme yaşıyorsa stabil hale gelmesi için bir süre hastanede kalması uygun olabilir. Aynen yazdığın gibi ortam değiştirmek ve meşgale edinmek de lazım. Bütün gününü odasında geçiren birisi zihninde geçmişi, takıntıları kurcalayıp durur. Bu konuda da ha.klısınız

@sucre_, bence böyle bir genelleme doğru olmayabilir. ben uzun süre (>5 yıl) yalnız yaşadım. ve kendimi en iyi hissettiğim zaman dilimi idi hayatımda.
Evlilik için olmaz demiyorum ama kendimden çok annem istediği için...(biraz garip gelebilir)
üzülüyor çünkü kadın bense en çok onu seviyorıum dünya gözüyle gördüklerim arasında.
yoksa kendime bakan pek bir yönü yok bence evliliğin.
ne bilim iş ağırlıklı düşünmek, zaman zaman yurtdışı seyahatleri planları yapmak vs evlilik ne kadar uygun böyle biri için birde...
kaldı ki evlenirsem sorumluluk artacak sanki. ondan dolayı çok dikkatli davranmam gerekecek, ve karşıma çıkan insan eğer benle uyumsuz biri olursa bu daha da sıkıntılı bir süreci aralayacaktır. tabii sosyal anlamda da bir sürü değişiklik demek evlilik, yaa işte böyle.

@kar&yağmur, sorması ayıp senin yaş kaç? 30'u devirmediysen eğer, 30'undan sonra her yıl yalnızlığın ağırlığını daha fazla hissedeceksin hem bedenen hem de ruhen. Anlıyorum seni; gezmek, eğlenmek ve hayatın tadını çıkarmak hoşuna gidiyor ama bir de hayatın acı gerçekleri var!!! Neyse moralini bozmayım. Kısaca demem o ki azizim, yalnızlığa bu kadar çok sığınma. Gün gelir yüz üstü bırakır seni.

@kar&yağmur, senin aynını arama eksik yanlarını tamamlayacak birini bul bence... Annen büyük ihtimalle ALLAH c.c gecinden versin "ben ölürsem çocuğum ne yapar tek basına diye endişe ediyor olabilşr

[/USER],

yok be! ben 35 i de devirdim :) :)
hiç öle şeyler düşünmedim düşünmüyorum da hatta aklımın ucundan bile geçmiyor. hayat böyle çok güzel valla elhamdulillah, elhamdulillah , elhamdulillah.
hayata dair felsefe düşünce akıl fikir denince birçok insandan ayrılıyorum sanırım ama inanın çok güzel böyle. neticede biz ölürken yanımızda kim olucak ki (tam ölüm anında mesela) sadece Allah'ın yardımı dokunabilir diye düşünüyorum çoğu zaman. eee o zaman ? bence Allah'â iyi bir abd olmak lazım.
işte dediğim gibi evlenecek olsam en istediğim canım annem için olur sanıyorum.

Son düzenleme:
Zorla değil de kendi isteğimle yattım.
1 hafta yattım çıktım. Sonraları ben tekrardan yatmak istedim. İzin verilmedi.
Şimdi ki aklım çok değişti. Bir daha hastanede yatmak istemem.
Cevabı biraz farklı söyledim. Kusura bakma.. :)

ben bu parayı verebilirim sanıyorum ama vermem. Bir kere prof. dediğin kişinin benim kadar çalışkan olmadığına nerdeyse adım kadar eminim.
ikincisi sadece çok çalışmak tek başına işe yaramıyor. Alan - Konu seçimi ve bunun gibi tercihler bence çok çok önemli.
dahası diğer bildiklerim var kısaca her bildiğimi buraya yazmam mümkün olmuyor haliyle çok geniş çünkü sonuçta.
gerçi medical science dendiği zaman ülkemizde ve birçok yerde hemen hemen akan sular duruyor çünkü kişi sağlığı kendince önemsiyor, yinede bildiğim sınırlar var var ki mesela bu prof.dr dediğin kişiler de o sınırları atlayıp geçemiyor. mesela hepsi ama hepsi 150 yaşını görmeden ölüyorlar. Bu bir sınırdır benim için mesela benim görebildiğim.
bir prof olmak (medical scientist olanlar dahil tamamı, tüm akademisyenler yani) bu sınırı geçemiyorlar.
amerikalılardan abidik kubidik adım dahi atlatamayan önemsiz önermeler vs var ama bunlar da zaten asıl kaynağı belitrtmediklerinden ve inançsız olduklarından (geneli) bir arşın boy alamıyorlar. heh. yani gerçekler. özet olarak ben 15 bin tl yi bir psikiyatri muayenesine vermek istemem.

İsterseniz İstanbul’da araştırabilirsiniz fiyatlar gerçekten bu şekilde evet fiyat fazla olabilir ama en ince ayrıntısına kadar bilgi alıyor biz farklı şehirdeyiz kardeşimle doktor bzmle bile görüntülü konştu çok ilğilendi devlet hastanelerinde malesef dinlenilmedi bide asker şuan sevkle gönderiyorlar bakmak istemiyor doktorlar..biz biraz mecburuz tanımızda kısmen net alıyor zaten Allah hepimize şifa versin hiç gitmesek keşke🙏🏻 @minik1kedi

Yani bunu neye dayanarak söylüyorsunuz profösörler çalışmadan mı oralara geliyorlar buna gerçekten güldüm doktorları küçümsemenize yani…siz daha iyisini başardınız sanırım?????yazdıklarınız aşırı saçma geldi evet çalışmaylada olmuyormuş yazdıklarınıza göre bu konuda size hak verdim malesef bir doçentlik bir prof. ünvanını elde etmek sizin dediğiniz gibi değil eşimden biliyorum çünkü neyse hayırlı günler acil şifa diliyorum🤲🏻🤲🏻🤲🏻 @kar&yağmur

@sevgi07, çalışmadan oluyor diye bir iddiam yok. kimseyi küçümsediğim felan da yok. Ancak sanırım kendiniz benim az çalıştığımı iddia etmiş oldunuz veya küçümsediniz (Bu tür bir durumda size hakkımı helal etmem). herşeyi ve bizi bizden daha iyi bilen Allah'tır. neyse. benim atıf yaptıklarım şunlar

1) sistemin içerdiği hatalar mevcut. ne kadar az kusur / hata yaparsanız yapın belli sınırlar mevcut (normal durumdakiler için üstelik bunlar normal prosedürleri izliyorlar)
2) konu -alan seçimi çok önemli. 1. atıftan dolayı bu absorbe oluyor neredeyse. tabi işini sevmeyen insanlarında oranı hatrı sayılır veya azımsanmayacak düzeyde.
3) her halükarda mevcut bilimsel prosedürler takip edildiğinde zaten mevcut teknik ve metotlarla aşılamayacak sınırlar da mevcut. Doğal sınırlar denebilir belki bilmiyorum tam.

elbetteki herkes yani her birey kendi yaptıklarından sorumludur. şunlar da dipnotlar olsun.

***1 ) eski yaklaşımlar yapılan güncellemelerle bugün için geçerli ve doğru tercihler olmayabiliyor: mesela eskiden insanlar 4 yıllık fakülte okuyayım da ne olursa olsun bölüm alan önemli değil diyebiliyordu. Bugün bu böyle değil kanaatimce.
***2) çok çalışmak yapılan işin doğru olduğunu veya doğru teknikle çalışıldığını tek başına gösteren bir veri DEĞİLDİR.
***3) Çalışmak bence bir gereklilik. yani vazgeçilebilir DEĞİL. ancak tek başına çalışmak veya çok çalışmak yeterli olmayabiliyor.

Son düzenleme:
Ben kimim ki sizi küçümseyeyim peki birbirimizi yanlış anladık ozaman bende kariyer konusunda çok mücadele ettiğim için biraz hassasım sanırım inanın bazı şeyler hiç kolay değil kolay elde edilmiyor hayırlı günler diliyorum size🙏🏻🙏🏻 @kar&yağmur

bilmiyorum ki : yani şu sözleri siz söylemişsiniz (aynen alıntılıyorum)

sevgi07' Alıntı:
profösörler çalışmadan mı oralara geliyorlar buna gerçekten güldüm doktorları küçümsemenize yani…siz daha iyisini başardınız sanırım?????yazdıklarınız aşırı saçma geldi evet çalışmaylada olmuyormuş yazdıklarınıza göre bu konuda size hak verdim malesef bir doçentlik bir prof. ünvanını elde etmek sizin dediğiniz gibi değil eşimden biliyorum çünkü

yanlış anlalayın teolojik bağlamlarla bildiğim kadarıyla teorik olarak kendini küçümsemek /veya ayıplamak / veya kınamak da doğru olmuyor. Ama bakın şurdan sanki kendini küçümsemek anlamı çıkıyor.

Ben kimim ki sizi küçümseyeyim

fakat şurası kuvvetle muhtemel doğru bir tespit.

birbirimizi yanlış anladık ozaman

yalnız, şunu da ben ekleyeyim : insanlar burası online bir platform, kimse kimseyi pek tanımıyor. dolayısıyla kişisel düşüncem en zayıf ihtimalin dahi böyle bir ortamda doğrulanabileceğini hesaba katmak gerekir hatta birçok durumda hiç düşünmediğimiz ihtimaller bile karşımıza çıkıp fil gibi oturuverebiliyor (tabiri caizse)

mesela ben akademisyen değilim fakat bazı akademik görevleri yerine getirdim. (örneğin uluslararası bilimsel bir dergide hakemlik yaptım. ) araştırmalarıma göre bu aslında çok zayıf bir ihtimal ama oluyor işte.

daha çok fikri mülkiyet çalışmalarım ile dil bilgisi becerilerimle tanınmak bilinmek isterim örneğin. (kişisel tercih) Ayrıca

kariyer konusunda çok mücadele ettiğim için biraz hassasım
bu duruma saygı duyuyorum. ve nitekim

inanın bazı şeyler hiç kolay değil kolay elde edilmiyor
malesef benim de tecrübelerim de bu şekilde aşağı yukarı belki ben çok zor şeylerde yaşadım. Ancak en sonunda isteklerimi Allah'a yönlendirmeyi ve O'ndan istemenin çok çok daha mantıklı, kolay elde edilebilir ve güzel olduğunu öğrendim

hayırlı günler diliyorum size

teşekkür ederim ben herkese hayırlı günler diler ve işbu vesileyle her müslümanın bayrama hayırlarla girmesini ve hayırlı geçirmesini dilerim.
bayramımız mübarek olsun.

Bildiğiniz üzere bipolarım. İlaç olarak 1500mg Depakin ve 5 mg abilify kullanıyorum. Özellikle bu akşam canım çok fazla alkol çekiyor. İlaçlarımıda içtim ama nefsimi köreltme amacıyla 2 kadeh içsem ters teper mi? Daha önce deneyimleyen oldu mu?

Yanına acılı şalgam ile patates kızartması tava ve birazda ezine peyniri yeterde artar bana.

@sucre_, Doktora keşke sorsaydın.Risperdalda ağır uyku yapıyordu.Normal olarak alkol beyne zarar verdiğinden ne olacağını kestirmek zor.

@sucre_, usta alkolde durum farklı kafan çakır olunca dünyayı umursamazsın onun verdiği özgüvenle de daha fazla içersin bence

alkol ile ilaçların arasında pek fazla fark yok. Hepsi mutluluğu arttırıp ödül merkezini okeyletiyor. yani alkol ilacın etkisini arttırıyor daha çok ilaç almışsın gibi oluyor ve etki süresi birkaç saat yani tüm gün değil. benim de canım çekti neyse bak keyfine çok da düşünmeye gelmez

Üst Alt