Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zorunlu Askerlik ile ilgili Sanat Projemiz icin deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

co.thefilm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar,

Ben Londra’da yasayan, engelli bir sanatciyim, ismim Caglar Kimyoncu.

Zorunlu askerlik olgusu nedeniyle yasanan sıkıntıları anlamak ve anlatmak icin bir sanat projesi uzerine calisiyorum. Bu nedenle, bu surecte ekstra medikal muayenelere, testlere tabi tutulmus, hastanede gozetim altinda alinmis kisilerle gorusmeler yapmak istiyorum. Otoriteler tarafindan “vatani gorev”inizi yerine getirmeye “elverisli” olup olmadiginiza dair kararin verilmesi icin saglik muayenelerine, medikal testlere tabi tutuldunuz, hastanede gozetim altina alindiniz mi? Ya da siz bu hizmeti yerine getirmeye "elverisli" olmadiginizi kanitlamak zorunda birakildiniz mi?

Dort ekranli bir sergi olarak tasarlanan bu projenin bir bolumunu 20 dakikalik, tamamen kurgusal bir film olusturacak. Film tamamen kurgusal olacagi icin hicbir sekilde kisisel bilgiye yer verilmeyecek.

Siz de eger bu surecte yasanan sikintalari genis kitlelerin duymasini istiyorsaniz, ben sizin deneyimlerinizi dinlemek istiyorum. Bu deneyimlerden yola cikarak kurgulayacagim film ile de toplumda farkindalik uyandirmayi amacliyorum.

Gorusmek Icin:
Tel: +44 20 7613 5856
co.thefilm@gmail.com

sizin çalışmanıza yardımı olurmu bilmem askerliğimi yapmaya elverişli olmadığımı değil tam tersi olduğumu anlatmak için askeri doktor olan bir binbaşıya heyet odasında yarım saat dil döktüm ama yapamayacağımı elverişli olmadığımı bağırarak söyledikten sonra beni odadan çıkartılar. halbuki bana hiç engeli olayan bir sorunum var sol el 2,3,4 parmaklarım 2.boğumlarından yok ben eksikliğini hissetmiyorum normal yaşantımda ama adama anlatamadım bunu ve yaptırmadı bu hep içimde ukte olmuştur .

Merhaba Boodi,

Oncelikle mesajin icin cok tesekkur ederim. Eger senin icin de uygunsa, seninle gorusmek isterim. Skype ya da msn kullaniyor musun?

Arkadaşlar, askerlik işlemleri ile ilgili deneyimlerini paylaşırsanız çok sevinirim.

Üst Alt