Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zorunlu hizmet esnasında sağlık özrümden dolayı tayin isteme hakkım var mı?

meticilous

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öğretmenlikte 2. senem. Hakkari'de zorunlu hizmetimi ifa ediyorum. Bu sene ms rahatsızlığım olduğunu öğrendim. Burada nöroloji doktoru var, fakat ms polikliniği yok.
1- Acaba bu Temmuz'da sağlık özrümden dolayı tayin isteme hakkım var mı?
2- İstersem hangi gerekçeyi beyan etmeliyim veya nasıl bir belge, rapor vs. ibraz etmeliyim? Usül nedir?
Bunun benzeri durum yaşamış veya tanık olmuş arkadaşlarımın fikirlerine çok ihtiyacım var. :confused:

Öncelikle geçmiş olsun.Hastalığınızda iklim,çalışma koşulları,stres çok önemli.Hakkari sizin hastalığınızı götürecek bir il değil.Tam teşekküllü bir hastaneden nöroloji doktorunun tek imzalı durum bildirir raporu sağlık mazereti ataması için yeter.Atama istediğiniz ilde eğitim araşt.yada üniversite hastanesi olursa atanmanız daha kolay olur.Eğer memleketinize tayin isterseniz rapora aile desteğide gereklidir ibaresi ekletirseniz daha iyi olur.

bende adanadan artvine atandım.tam teşekkülü devlet hastanesi var da kalp pili ölçümü,ameliyatı yapılmıyor.tayin isteyecem ancak süreç nedir bilen varsa daha önce dilekçe,rapor gibi işlemlerini nasıl yaptığını yazar mı?

önce hastalığınızı sağlık kurulu raporuyla belgelendirebileceksiniz sonra bulunduğunuz ilin devlet hastahanesine gidip tedavi olacağınız bölümün orada olmadığı hakkında yazı ve onay alacaksınız sonra o belglere dilekçenizi ekleyip tayin isteyeceksiniz ben yaptım olumlu yaklaştılar...

çalıştığım ilde ki hastaneden rapor almam gerektiği değil ameliyat,tedavi gördüğüm hastaneden rapor almamın gerektiğini söylediler.ayrıca süreç ne kadar sürüyor şu an artvindeyim 2/3 ay sürüyorsa eve yerleşmem gereki çünkü otele para yetişmiyor.

anestezi18;

Cevabınız için teşekkürler. Bu raporun içeriğine neler yazılmalı? Bir örneği falan var mı? Bir de heyet raporu falan daha etkili olmaz mı ki?

Hayati tehlike durumu söz konusu ise evet alabilirsiniz fakat şöyle bir durum daha var zorunlu hizmete tabii memur zorunlu hizmet bölgesine gidebilir sadece aynı hizmet bölgesine isteyebilirsin işe girişte verilen raporunda türkiyenin heryerinde çalışabilir ibaresi varsa sıkıntı çıkarabilirler farklı rapor isterler sağlık sebebinden ötürü geçmiş olsun

ama şöyle bişide var ms hastası olduğunu bu yıl öğrenmiş demkki atandığında böyle bi rahatsızlığı yoktu sonradan oldu

bende meb personeliyim aday memurken dahi - kendim değil eşim için ewing s.a. vardı - tayin istemiştim şehir merkezine 70 km idi ki şehir merkezine değil iller arası almıştım zorlarsan alırsın hayırlısı ne diyeyim ama 657 açık bulunduğu yerde kendi veya bakmakla yükümlü olduğu kişinin sağlığı tehlikeye girecekse tayin hakkı doğar

[FONT=Verdana]MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI [/FONT]
ÖĞRETMENLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ

[FONT=Verdana]Özür durumuna bağlı yer değiştirmeler[/FONT][FONT=Verdana]MADDE 23- (1) Öğretmenlerin sağlık, eş ve öğrenim durumu özürleri nedeniyle aşağıda belirtilen şartlarda yer değiştirme suretiyle atamaları yapılabilir. Bu özürler nedeniyle yer değişikliği istekleri, hizmet ve özür gereklerinin birlikte karşılanması temelinde değerlendirilir.[/FONT][FONT=Verdana]a)Sağlık durumu özrü: Öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüğünün bulunup bulunmadığı veya bulundukları görev yerinde, yerleşim yerinde ya da ilde çalışmaları gereken süreyi tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın bu özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için; kendisinin, eşinin, ana, baba ve çocuklarından biri ile yargı kararıyla vasi tayin edilmesi kaydıyla kardeşinin uzun süreli tedaviyi gerektiren bir hastalığa yakalandığını son altı ay içinde hastanelerden alınmış sağlık kurulu raporuyla belgelendirmesi gerekmektedir.[/FONT][FONT=Verdana]Sağlık kurulu raporlarında belirtilen hastalığın tedavisi ve takipleri için hangi şartların gerektiğini hastalığın tedavisi süresince hastanın ve ailesinin bakım ve desteğine ihtiyaç olup olmadığının hastanelerce belirtilmesi şarttır.[/FONT][FONT=Verdana]Ayrıca, sağlık kurulu raporunda belirtilen hastalığın öğretmenin görevli olduğu veya atandığı ildeki sağlık kurumlarınca tedavisinin yapılıp yapılamayacağı hususunda il sağlık müdürlüklerinden alınacak görüşe dayanılarak öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmesi veya yerinde kalabilmesi belirlenir.[/FONT][FONT=Verdana]İbraz edilen sağlık kurulu raporlarının uygunluğu hususunda tereddüte düşülmesi hâlinde, 10/9/1982 tarihli ve 8/5318 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliğinin 29 uncu maddesi hükümlerine göre incelettirilir.[/FONT][FONT=Verdana]Sağlık durumu özrü kapsamında yapılacak yer değiştirmelerde bu Yönetmeliğin yer değiştirme dönemine ilişkin hükümleri uygulanmaz.[/FONT][FONT=Verdana]Bu kapsamda yer değiştirme isteğinde bulunacaklardan aşağıdaki belgeler istenir;[/FONT][FONT=Verdana]1) Yer Değiştirme Formu ,[/FONT][FONT=Verdana]2) Başvuru tarihi itibarıyla son altı ay içinde tam teşekküllü hastanelerden alınmış sağlık kurulu raporu,[/FONT][FONT=Verdana]3) Raporun eşine, anne, baba ve çocuklarından birine veya kardeşine ait olması hâlinde vukuatlı nüfus kayıt örneği,[/FONT][FONT=Verdana]4) Kardeşine vasi tayin edilenlerden mahkeme kararı.

ben hizmetli kadrosunda ve aday memur iken bu madde gereği tayinimi almıştım inş'Allah hayırlısıyla sende alırsın geçmiş olsun[/FONT]

botanik süreç ne kadar di çok bekledin mi tayin için?rapor kaç günde sonuçlandı il belirttin mi?cevap verebilir misin?

15 gün kadar süğrer elden takibini yaparsan hemen ben elden takip ettim sakaryadan gaziantep 2 hafta kadar aldı fakat makam makm ilerle okula ver orası olur olmaz versin sonra ilçeye sonra ile sonra vali yardımcısına çık olmadı bakanlık makam atlarsanda kıl birine çatarsan kınama alanlar var silsileyi takip ettim diyebilmen için gerekirse ben başvurumu yaptım olumlu olmadı dersin raporu hacettepede takip ediliyodu eşim her gitmeye alıyodum zaten teşekküllü hastaneyse takibini yaapan birim hemen verir canını sıkma hakkıını da ara yol harcınıda unutma il belirttim evet kadrom hizmetli olduğu için okul bile belirtebiliyorum mesela gaziantep bilmem ne okulu kadro durumu öncelikle bakılmak üzere diye yazınca öncelikle orası bakılır yok sadece nokta atış yazarsan şu birime diye orada yer yoksa atama uygun kadro yok diye reddedilir direk il yazarsan o piti piti olur tombala hayırlı olsun acil şifalar

eyvallah adanadan alırım raoru gıda tarım il de çalışıyorum il seçeneklerinin hepsini doldururum.20 haziran evlilik günüm yol harcırahı almam için ikametgahı almam gerekiyor mu artvine yoksa ikamet adresim adana da kalsınmı?5-6 il yazarım su ürünleri tekniker kadrosu diye onlar da tedavi olabileceğim yer olur doğrusu bu sanırım.

botanik_3727;

Cevap için teşekkürler. Fakat bu kayıt nereden çıktı? Üniversite hastanesi olan diyelim konya gibi bir ile tayin istesem olmaz mı? İlla oranın zorunlu hizmet sayılan yerine mi istemeliyim?

bnde aynı şeyi düşünüyorum.adana mersin konya izmir antalya hatay gibi üniversite hastanesi olan yerlere gitmemiz gerekiyor.

sağlık özründe zorunlu hizmet şartı aranmaz fakat özür durumu geçince eski hizmet bölgene kalanını tamamalamak için gönderilebilirsin

Zorunlu çalışma yükümlülüğüMADDE 24- (1) Bakanlık kadrolarına 11/6/2000 tarihinden sonra öğretmen olarak atananlar;a) Üçüncü Hizmet Bölgesi içindeki illerde en az üç yıl,b) İkinci Hizmet Bölgesi içindeki illerde en az dört yıl,c) Birinci Hizmet Bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) sınıfı ilçelerinde en az beş yılveya her üç bölgede toplam dört yıl çalışmakla yükümlüdürler.(2) Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler bu yükümlülüklerini, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet bölgelerine dâhil illerden birinde yerine getirebilecekleri gibi, birden fazla ilde veya ilçede de yerine getirebilirler. Ancak, bu bölünme sonucu her hizmet bölgesinde veya içindeki illerde ya da ilçelerde geçirilmesi gereken çalışma süresi iki yıldan az olamaz .(3) Zorunlu çalışma yükümlülüğü altı aydan az olan öğretmenler, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış sayılır.(4) (Ek fıkra : 27.3.2007/26475/RG) Birinci Hizmet Bölgesine dâhil illerin (A), (B) ve (C) sınıfı ilçeleri iken, (D) ve (E) sınıfları kapsamına alınan ilçelerde daha önce geçen hizmet süreleri zorunlu çalışma süresinden sayılır.
Zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerMADDE 25- (1) Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden;a) Bakanlık öğretmen kadrolarına ilk defa Birinci Hizmet Bölgesine dâhil illerde başlayanlardan, bulunduğu ilde veya bu bölgeye dâhil illerde toplam üç yılını dolduranlar, zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen il veya ilçelere,b ) Birinci Hizmet Bölgesi içindeki illerde görevli bulunanlar, adaylıklarının kaldırılmasını izleyen atama döneminden başlayarak, istemeleri halinde zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere İkinci veya Üçüncü Hizmet Bölgesine dâhil illere veya bulundukları ilin (D) ve (E) sınıfı ilçelerine,c) Zorunlu çalışma yükümlülüğü nedeniyle ikinci veya Üçüncü Hizmet Bölgesi içindeki illerde görevli bulunanlar, bulundukları ilde en az iki yıl süre ile çalışmaları şartıyla isteğe bağlı olarak zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen illere veya Birinci Hizmet Bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) sınıfı ilçelerine,yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.(2) (b) bendinde yer alanların hizmet puanlarının yetersizliği veya alanlarında ihtiyaç bulunmaması gibi nedenlerden dolayı tercihlerine atamaları yapılamayanlar, üç yıllık süreyi tamamlayıncaya kadar bulundukları yerde görevlerine devam ederler.(3) Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden Birinci Hizmet Bölgesi illerinde görevli olanlar, zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen il veya ilçelerdeki eğitim kurumlarına atanmak üzere yer değişikliği istememeleri hâlinde atamaları zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamındaki illere/ilçelere Bakanlıkça yapılır.(4) İkinci ve Üçüncü Hizmet Bölgesinde görevli iken özür durumundan veya olağanüstü hallere bağlı olarak Birinci Hizmet Bölgesindeki illere atanan öğretmenlerden zorunlu çalışma yükümlüsü olanlar, özürlerinin ortadan kalkması halinde ilk yer değiştirme döneminde zorunlu çalışma yükümlülüklerini tamamlamak üzere zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamındaki illere/ilçelere Bakanlıkça atanırlar.Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden yer değiştirme isteğinde bulunamayacaklarMADDE 26- (1) Bu Yönetmelikte belirtilen özür durumları hariç olmak üzere zorunlu çalışma yükümlülüğüne tâbi olanlar bu hizmetlerini tamamlamadıkça;a) Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen bölgeler dışındaki illere,b) ( D) ve (E) ilçeleri hariç olmak üzere Birinci Hizmet Bölgesindeki iller arasında,yer değiştirme isteğinde bulunamazlar.Zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulacaklarMADDE 27- (1) Bakanlık kadrolarına 11/6/2000 tarihinden sonra öğretmen olarak atananlardan;a)Bedensel Engeli Değerlendirme Komisyonunca değerlendirmeye alınan öğretmenlerden özel yaşamında desteğe ihtiyacı olduğu belirtilenler,b) Eşi şehit olanlarzorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulurlar.

fakat hekim seçme hakkıından doğan bir seçeneğin var takip edilmek istediğin hastaneyi seçebiliyosun hasta haklarınca o bakımdan tedavinin devam ettiği hastanenin tayin bölgesi olarak seçmen mümkün ben eşimin tedavisini antepte göstererek sakaryadan gitmiştim kimse bana neden istanbul izmit ankaraya gitmiyosun demedi diyemedi

hasta hakları

3) Sağlık kuruluşunu ve personelini, seçme ve değiştirme:Sağlık kuruluşunu seçmeye, değiştirmeye ve seçtiği sağlık tesisinde verilen sağlık hizmetlerinden faydalanmaya, sağlık hizmeti verecek vermekte olan tabiplerin ve diğer sağlık çalışanlarının kimliklerini, görev ve unvanlarını öğrenmeye seçme ve değiştirmeye hakkı vardır.

ben antepten eşimi ambulansla ankaraya tedaviye naklettiriyodum kimse bana buradada hastane var demiyodu kullanmadıktan sonra hak neye yarar ?

?

06/05/2010 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Atama ve Yer DeğiştirmeYönetmeliğine göre;MADDE 36
Sağlık durumu özür durumundan yer değiştirecek öğretmenlerden, zorunlu çalışma yükümlüsü olanların atamaları, istemeleri durumunda atanacakları ildeki zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yapılabilir. Sağlık durumu özür durumuna bağlı olarak yapılacak yer değiştirmeler, zamana bağlı olmaksızın yapılır.Öğretmenin kendisinin hastalığı nedeniyle yer değiştirme isteğinde bulunması durumunda; ibraz ettiği sağlık kurulu raporunda hastalığının öğretmenlik yapmasına engel teşkil etmeyeceğinin belirtilmesi gerekir.
Yani bu maddeden illa istediğimiz yerin zorunlu hizmet bölgesi olması gerektiği anlamı çıkmıyor mu? Örnek: Konya'ya değil de Cihanbeyli İlçesi'ne mi tayin isteyebilirim??

mühim olan bölge değil sağlık durumunun ihtiyacı giderebilmesi eğer öncelikle zorunlu hizmet bölgende bu karşılanabilecekse ona bakılır yoksa hangi bölge olduğu bakılmaz fakat her yıl durumunun devam ettiğini gösteren belge istenir

Zorunlu çalışma yükümlülüğünün ertelenmesi
MADDE 33 – (1) Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden hizmet bölgelerinin 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarında görevli olanlar ile zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarında görevli iken sağlık ve eş durumu özründen dolayı hizmet bölgelerinin 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına atananlardan sağlık ve eş özür durumunun devam ettiğini belgelendirenlerin zorunlu çalışma yükümlülükleri ertelenir.
(2) Bu maddenin birinci fıkrası kapsamındaki öğretmenler, her yıl yer değiştirme döneminde özür durumlarının devam ettiğini belgelendiremedikleri takdirde, ilk yer değiştirme döneminde zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek ya da eksik olan sürelerini tamamlamak üzere zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına atanırlar.
(3) Hizmet bölgelerinin 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarında görevli zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden lisansüstü öğrenim görmekte olanların zorunlu çalışma yükümlülükleri ertelenmez.
(4) Her ikisi de öğretmen olan eşlerden birinin aday öğretmen olması durumunda eşinin adaylığı kaldırılıncaya kadar zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenir.
(5) Başvuruların son günü itibarıyla kendisi ya da eşi askerlik dâhil aylıksız izinli sayılanların zorunlu çalışma yükümlülükleri bir sonraki atama dönemine kadar ertelenir.
(6) Alanları bakımından zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında istihdam imkânı bulunmayanların zorunlu çalışma yükümlülükleri ertelenir.
(7) Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden hizmet bölgelerinin 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapanlardan eşinin, çocuklarının, anne, baba ya da kardeşlerinden birinin başvuruların son günü itibarıyla son altı ay içerisinde öldüğünü belgelendirenlerin istemeleri hâlinde ölümün gerçekleştiği tarihten sonraki ilk yer değiştirme döneminde zorunlu çalışma yükümlülükleri bir sonraki yer değiştirme dönemine kadar ertelenir. Bunlardan ataması yapılmış olanların atamaları bir sonraki yer değiştirme dönemine kadar iptal edilir.
(8) Her ikisi de öğretmen olan eşlerden birinin zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış ya da bu yükümlülüğe tabi olmaması hâlinde öğretmen olan eşinin zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenir.

az önce şube müdürü ile görüştüm.niye geldin o zman diyo.asalet tasdik olmadan atama dilekçesi kabul edilmezmiş.sağlık durumunda asalet aranıyor mu?

hayır aday memurda tayin isteyebilir o şube müdürü kafasına göre iş yapıyor gerekli genelgeyi netten bul önüne koy... kabul etmemezlik edemez...

Ben sağlık durumundan 7 aylık memurken almıştım sen dilekçeni yaz devletin dili yazıdır elinde evrak olsun

rapor alacağım hastane adana orda ameliyat oldum tedavilerim adana da devam ediyor.artvin devlet hastanesinden tedavisi burda aypılamaz diye bir rapor almam gerekiyor mu?

Ben sağlık durumundan 7 aylık memurken almıştım sen dilekçeni yaz devletin dili yazıdır elinde evrak olsun.benim daha 1 ay olmadı memuriyete başlayalı.kaç günde sonuçlandı peki ataman?

botanik bu konularda bilgin hatta yaşamışlığın var.ben tereddüttü kalıyorum uzun sürecek olursa burada ögretmenevinde kalıyorum sadece 1050 yatak parası.... öğle yemeği+akşam yemeği cepten maaş almadan maaş fazlası harcadım.hayırlısı bakalım.

ilk maaşın zaten çift verilir ek dersin felan iyiyse işin kolay neyse maddi kısmına birşey diyemem hastalığın sıkıntılıysa git özelden felan bir rapor yapıştır raporluyken evraklarını takip et uğraşırsan alırsın benim tayin 15 güne bitmişti zaten yaz tatili giriyo takibin kolaylaşır.

14ü adanaya gidiyorum 17 istrahat rapor alacam+çukurova üni.den sağlık durumu bulunduğu il için elverişli değildir raporu alacam.20 de nikahım var ardından evlilik izni alıp ankara işini koşturacam.bakanlık ta naıl davranırlar bilmem.:rolleyes:

evlilik varsa evlilik durumunu da bildir eş durumu tayini olur

ama hizmetiçi eğitim başlarsa olmaz söyliyim eğitim ortasında tayin vermezler

eşdurumu olmaz sanırım eşim çalışmıyor.dilekçe örneği var mı sizde?kuruma vereceğim bulamadım hali hazır.

eyvallah eline sağlık.sendika,raporu adanadan al artvine gelip dilekçeni verirsin ardından ankaraya gidip elden takip edersin dedi.daha kısa sürermiş.elden takip ederken memurun başında bekleyip işlem yapması için taciz mi edeceğiz?:p

demokrasi çaresi tükenmez de biztükeniyoruz o sıkıntı:p

memurlar nete de editöre yazdım ne yapılmalıdır diye sağlam gidelim bari!:eek:

Üst Alt