Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zorunlu lise stajım sebebiyle 2022 aylığına müracaatım sorun olur mu?

burak_koza

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, forumda yeniyim o yüzden direkt olarak konuya girmek istiyorum, ben "albinizm" hastasıyım yani bir albinoyum ve görmekte aşırı derecede zorlanıyorum, bu sene 2022 maaşı çıkartmak için başvuruda bulunacaktım fakat lise stajım da bu dönemde başlayacağından gelecek yaza kadar da devam edeceğinden sigorta ile çakışınca problem yaratıp yaratamayacağını bir çok yerden araştırmama rağmen öğrenemedim, bu konuda bilgisi olanlar cevap verirse çok minnettar olurum, iyi forumlar.

burak_koza kısa vadeli sigorta kolunda olman 2022 aylığına engel olmaz. stajdan dolayı olacağın sigorta da kısa vadeli sigorta kolu.
lakin stajdan kaynaklı sigortalı olundugunda maaş kesilenleri duydum. uygulamada bir hata var. nasıl oldugunu da anlamış değilim. vakfa ya da sosyal yardımlar genel müdürlüğünü arayarak bilgi almaya çalış.
ama şu konuda emin ol. stajdan kaynaklı sigortalı olman asla 2022 aylığına engel değil (stajdan dolayı sigortalı olmak, aylık kesme gerekçesi olamaz mevzuata göre). hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa 2022 aylığı baglanır, aksi durumda baglanmaz.

NOT. lisedeyim demişsin ama 18 yaşını tam olarak doldurdugunu hesaplayarak yazdım. 18 yaşını tam olarak doldurmuş olman ve 19 yaşından gün alman lazım 2022 aylığına başvurman için.

Kalem Evet staj yapmaktayım ancak 18 yaşını doldurdum tabii ki de ve 19'dan gün aldım ancak ailede ki kişi başına düşen gelir konusunda endişeliyim, bu yüzden sanırım şu anda bu maaşa başvuruda bulunmayacağım.

Üst Alt