Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2024 Aralık ayında emekli olmak 2025 Ocak ayında emekli olmaya göre %40 daha fazla maaş demek!?

@Aliemin,

Kıdem tazminatı 2024 yılı itibariyle 41 bin küsür, şu an emekli olsam 41x15 = 615 bin tl alacaksam 2025 yılında kıdem tazminatı tavan 50 bin oldu diyelim bu durumda 15x50 = 750 bin oluyor. 750-615 = 135 bin tl.

Aralık yerine 2 ay daha beklesem 135 bin tl kardayım bu durumdan bahsediyorum. Fakat şu an emekli olursam 50 bin almak yerine 2 ay sonra emekli olup 35 bin tl almak ve bu ömür boyu etki etmesi artılarıyla eksileriyle şu an emekli olmak daha ağır basıyor.

2025 YILINDA EMEKLİ MAAŞLARI %30 DÜŞECEK HABERLERİ ÜZERİNE EMEKLİ OLMAYIP BİZ ÇALIŞANLARIDA ETKİLEYECEKMİ,ZTN MAAŞLARIMIZ DÜŞÜK YAKINDA HİÇ VERMEYECEKLER BU DÜŞÜŞ BİZİDE ETKİLER Mİ

Böyle birsey olmayacak net bunun için çalışma yapılır yapılacak

@samedo99, bu düzenlemenin yapılması bir ihtimal, henüz yapılmadığı da bir gerçek ama.

@hozgul Evet biliyorum ama yapılmasında başka çare yok bunu devlette biliyor ve yapacak diyorum ben Not hiç bir siyasi partiyi savunmuyorum.

@samedo99,

şu an öyle bir çalışma yok dedi bakan bu bizim beklentimiz üstelik 2025 için bunu yaptın ni 26 ve 27 de de isticekler ben artık yapilmiyacagi kanaatindeyim

4 temmuzda konuyu açmıştım. sayısız yorum gelmişti saçmalama diye öyle şey olur mu diye , şimdi o muhalif olan , emekli aylığı 2024 aralık 2025 ocak arası hiç düşer mi diye dalga geçen arkadaşlar toz olmuş , bi ara hükümet yasa değiştirip çözecek bu mağduriyeti diyen medyada sustu , çünkü çalışma ve sosyal güvenlik bakanı böyle bir çalışma yapmayacağız dedi. yıllık enflasyon beklentisi yıl sonu yaklaştıkça arttı ve fark ^% 30 a geriledi. ömür boyu % 30 düşük emekli maaşı almamak için dilekçeyi 31 aralıktan önce verin ( bu iş 4a+4b+ 1 ekim 2008 sonrası 4c lileri ilgilendirir. ) sistem de şuan ve aralıkta görünen gerçek emekli aylığı ( kök aylık diye isim uydurulan ) 12500 tl altı olanları pek ilgilendiren bir durum değildir. yani adamın gerçek aylığı 9000 görünüyor ama şuan emekli olsa 12500 tl ye herkesten kesilen vergilerle sgk ya ek ödeme yapılıp çıkartılanları ilgilendiren bir durum yok. Bu farkın kapanması için türk-iş sendikasının yaptığı çalışmaya göre fazladan 6 yıl çalışmak gerekiyormuş.

aralığın son haftasına kadar bekleyin, yasa çıkartmazlarsa 2024 aralıkta dilekçe vererek ömür boyu % 30 düşük emekli aylığı almaktan kurtulun , yada 2024 aralık emekli aylığına ulaşabilmek için 2029 sonuna kadar çalışmaya devam edin.

@Aliemin, ben anlamadım konuyu 24 olan normal emekli maaşini alırken 25 te olan mi düşecek yani normal emekli maaşi üzerinden

Arkadaşlar bakmayın onun bunun söylediğine emekliliginiz geldiyse verin rahat bir nefes alınız.eger çalışmak isteyen de gitsin çalışsın hem emekli maaşı alsın hemde mevcut çalıştığı işyerinden.cunku ben öyle yaptım emeklilik geldi verdim sonra yine özel sektörde çalışmaya devam ettim.ne zamana kadar mı ? Gittiği yere kadar

7-8 yıl daha çalışarak fark anca kapanır diyende var doğrudur , bu sgk ya bildirilen pek'e göre değişiyor.

@Mustafa 1972,

kurumsal yerler calışmaya izim vermiyor, mesela bankalar

Örneğin, kazancı yüksek olan biri, 2025 yılında dilekçe vermesi halinde maaşında ciddi bir düşüş yaşasa da ilerleyen yıllarda maaşı artarak iki yıl içinde kaybını telafi edebilir. Bu durumda,
burada da böyle bir haber yapılmış yüksek maaş nedir 2 yıl nasıl hesap edilmiş belli değil

Arkadaşlar neden olumlu dusunmuyorsunuz . dünyada kimse baki değildir.yarinin ne olacağını bilmiyoruz.kim öle kim kala emekliliginiz geldiği gibi verin gitsin.yetmiyormu çalışırken üzüldüğünüz stres yaşadığınız çekilen cileniz bari güzel güzel evinizde ailenizle zamanınızı geçirmek gibisi varmı.

@Aliemin,

Tamamen uydurma bunlar. Zamanında sgk il müdür yardımcılığı da yapan Murat Özdamar bey bunu 2012 de dile getirmişti. Aradan 12 yıl geçti ve olay patladı. Prof.Dr. Aydın Başbuğ hoca , Murat beyin hesaplarını da kullanarak detaylı rapor yazdı ve haksızlığın giderilmesi için kamuoyuna sundu. Ama şimşek mcqueen istemedi. Tavandan 150.015 tl/ay PEK liler 2 yıl çalışıp durumu kurtarır haberleri uydurmadır.
Buyrun kamuoyunda bilinmeyen rapor.

Üst Alt