Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

30 gün süreli hava değişimi aldım. Askerlikten muaf olur muyum?

Demirhan11

Yeni Üye
Konular
0
Reaksiyonlar
0
Abi merhaba nasıl soru soracağımı bilmediğim için burdan yazmak zorunda kaldım,

Ben bu gün itibari ile askerlikten uyum sağlayamama F32 smk olarak hava değişimi aldım 30 gün,iş yerime tekrardan giriş yapamıyorum annem ile kardeşime ben bakıyorum nasıl muaf olabilirim ne yapmam lazım ilaç tedavisi verildi.

@Demirhan11

Özelden sormuşsunuz..Soruyu buraya taşıdığım için kusura bakmayın, sorularınız olursa bu başlıktan sorabilir, bilgisi olan bilgisini sizlerle paylaşır.

Cevap:
(smk)Sonradan muayene kaydıyla 30 gün hava değişimi verilmiş..hava değişimi bitimine 3-5 gün kala bulunduğun il/ilçe de muayene olman istenmiş.

Siz şuan askersiniz,iş yerine tekrar giriş yapamamanız gayet normal..işe girmeniz,işe başlamanız için askerlikle ilişkinizin kesilmesi gerekir.

Elverişli değildir raporu,tekrar hava değişimi..veya birliğine yollanman 30 gün sonra muayene olduğunuz da netleşir.

@OğuzHan112,
Yorumları okuduğumuz zaman sürecin çok uzadığını ve bir kaç defa hava değişimi aldıktan sonra muaf olunduğunu fark ettim,

Daha önceki arkadaşlarıma da bu vasıta ile sormuş olayım süreç ne kadar sürüyor.

Cevaplamanız için teşekkür ederim

Soru olursa buradan sorun demiştim ama neyse🙂
Özelden nasıl yazıyorsan buraya da aynı yazabilir sorabilirsiniz.

Yukarıda cevap yazmıştım size.

Tedavi aldığın halde halen şikayetlerinde rahatlama olmadıysa,zaten hava değişimin smk lı ..kontrol olduğunda bana yazdığın şikayetlerini de anlat mutlaka.

Belki tekrar hava değişimine gerek kalmadan Elverişli değildir raporu verebilirler.

@Demirhan11,

Abi kontrolüme daha var ben şimdiden başvura bilirmiyim uykusuzluğum çok artı sürekli ilerliyor gerçekten bir çıkmazdayım ramazan gelmek üzere aileme bakamıyorum hiç bir yer işe almıyor ne yapacağımı şaşırdım.

Durumu iyi olmayan, ailesi zor durumda olan Asker ailelerine devlet yardım ediyor..çok zor durumdaysanız ilgili makamlara başvuru yapabilirsiniz.

Hava değişimi 30 gün (smk)lı dedin,30 gün sabredemiyor kendini kötü hissediyorsan şubeden sevk alıp hastaneye gidebilirsin..sevk almadan direkt gidebilirsin.

İlla hemen pat diye elverişli değildir raporu verilemiyor maalesef.. prosedürler var uyulması gereken..

Bir yandan hastayım diyorsunuz anlattıklarınıza göre bayağı ciddi, peki nasıl çalışacaksınız?

@Demirhan11,

Beni bu duruma sokan zaten gitme psikolojisi sürekli aynı süreçleri görüyorum aileme destek vermemek ailemden uzak olmak ve tekrardan birliğime dönünce aynı şeyleri yaşamak beni bu hale sokuyor çarem kalmadığı için yalvar yakar destek almaya çalışıyorum.

Biliyorum abi bana yol gösterin çok fazla daralmaya başladım ne yapmam lazım

Abi Allah için yardım et gerçekten artık dayanacak gücüm kalmadı dünden beri uyuyamıyorum sabah askeri şubeye gittim hastane sevk istedim ama psikiyatriye birlik sevk edebilir sadece dendi aile hekimine gittim yarın için randevu oluşturdu başka bir psikiyatri doktoruna ama bi çözüm olmayacağını biliyorum ellim ayağım titriyor sürekli tahammülüm kalmadı gitmekten korkuyorum askeriye tüm sevdiklerinin sevabına bana bir yol göster kafayı yiyeceğim artık.

@OğuzHan112

Moderatör tarafında düzenlendi:
Abicim ısrarla özelden yazıp yardım et diyorsun.. hava değişimin smk lı, biraz sabredeceksin.. kontrol muayenesinde durumunu hekim değerlendirecek, belki direkt muafiyet de verebilirler, sakin ol biraz sabırlı ol.

Söylemiştim kendini kötü hissediyorsan hastaneye gidebilirsin.

@Demirhan11,

Abi gerçekten ne yapacağımı şaşırdım senden başka bilen ve yol gösterecek kimse yok sürekli oraya gitmenin tedirginliği var üzerimde bunalıyorum artık ilaçlarda etki etmiyor ne yapacağımı bilmediğim için sana geliyorum

Tamam anlıyorum seni kardeşim sıkıntı yok.

Ama senin de biraz gayret göstermen gerekiyor.. Her şey pat diye olsun istiyorsun ama olmuyor bazı prosedürler var.. 30 günlük hava değişimin bitsin, kontrol muayenesine bir git bakalım ne oluyor.

Şu anki yaşadığım durum tamamen anksiyete ile ilgili.. hava değişiminin bitmesini beklemene gerek yok, kendini kötü hissediyorsan doktora gidebilirsin.. şube sevk vermediyse garnizon komutanlığı'ndan alıp gidebilirsin, hiç sevk almadan direkt gidebilirsin.

@Demirhan11,

Sağol abi Allah razı olsun, ailem hekiminden yarın için randevu oluşturduk yarın bi gideceğim daha çok gayret göstermeye çalışıyorum inşallah baş edebilirim. Sağol abi desteğin için

Abi selam ben bu gün doktora gittim kendi imkanlarım ile ilaçlarımın mg artırıldı benim sormak istediğim,

Benim hava değişimim smk lı ancak askerlik şubesi beni sevk edemeyeceğini söyledi birliğinden gitmelisin dedi smk lı olarak gidince bulunduğumuz il ilçede kontroller olmuyor muydu benim ne yapmam lazım.

@OğuzHan112

Eder kardeşim olurmu öyle şey..30 gün hava değişimi almışsın smk kontrol şartı koyulmuş..hava değişimi bitimine 2-3 gün kala hava değişimi raporunla şubeye git,onlar seni ilgili hastaneye sevk eder.

Garnizon komutanlığından da sevk alıp gidebilirsin.

@Demirhan11,

Psikiyatri olduğu için yapamayacaklarını söylüyorlar, kıta anket formu istiyorlar ama raporumda zaten askerlik şubeme yazılmış, garnizon komutanlığı Van’da varmı araştırınca çıkmıyor.

@OğuzHan112

@OğuzHan112 abi ben hastaneye gittim doktor tekrardan hava değişimi verdi, komutanlar elverişlidir yazıyor bu ne zamana kadar böyle devam edecek ben ne yapacağım bilmiyorum lütfen yardım edin.

Komutanların askerlik yapamaz demesi gerekiyor..bu uygulama aslında çok yalnış.

Suistimaller çok olduğu için maalesef böyle bir uygulama hayata geçirildi.. kararı hekime bırakmak gerekir, neticede tıp okuyan hekimler.. neyse bu konuyu fazla değilmesem iyi olacak.

Komutanların askerlik yapamaz demesi gerekiyor, nihayetinde son kararı yine hekim veriyor fakat; sadece süreç böyle biraz uzamış oluyor.

Hava değişimleri sonrası elverişli değildir raporu verilecektir.

@Demirhan11,

@OğuzHan112 abi asker eksikleri var ve bu yüzden komutanlar elverişli yazıyor komutanlar elverişli yazsa bile 3.de muafiyet verilir mi

Çok yıpratıcı bir şüreç olmaya başladı artık bu

@OğuzHan112 abi hakkını helal et gerçekten seni yoruyorum ama başka bir öağrem yok çok daralıyorum, komutanlar elverişlidir yazsa bile 3.muaf mı olunur veya gel yap derlermi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Estağfurullah/helal olsun.

Asker eksikliği var diye hasta bir insana bilerek olumlu görüş bildirmek ne kadar doğru bilemiyorum?

3.de Genelde muaf tutuluyor,burada komutanların görüşü dikkate alınsada hekimin kanaati önemlidir.. isterse kimseyi dinlemez direkt muaf tutar.

İnş her şey yolunda gider istediğin sonucu alırsın.

@Demirhan11,

Üst Alt