Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete için kullandığım olanzapin’in uyku etkisi nasıl azaltılır?

berke26

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
98
Anksiyete için günde 6 tane (sabah 2, öğle 2, akşam 2) 5 mg Buspon, 20 mg Citoles ve 2,5 mg olanzapin (Raxpera ya da Olfrex) kullanıyorum. Olanzapin'e başkayalı 3 gün oldu. Geceleri rahat uyumam sağlıyor ama gündüzleri uyku sersemliğine yol açıyor. Uyku sersemliğini azaltmanın bir yolu var mı?

Olanzapin dozunuz çok düşük. Ben 10 mg kullanıyorum, yanında antidepresan kullanmamama rağmen böyle bir etkisi yok.

Uyku sersemliği 3 gündür mü var? Biraz bekleyin, vücudun ilaca alışması lazım. @berke26

Son düzenleme:
@Pickle Bu ilaç normalde antipsikotik olarak geçiyor. Ama doktor bana sadece anksiyete için yazdı. Bende psikoz yok. Dozu bu yüzden düşük galiba. Arkadaşımın ninesinde tip 3 demans ve şizofreni rahatsızlığı vardı. Aynı ilaçtan 50 mg kullanıyordu ama buna rağmen yine de zar zor uyutuyordu.

Galiba dediğiniz gibi belli bir alışma süreci olacak.

@berke26, 3 gün çok kısa bir süre vücudun alışacaktır bir süre sonra 2.5 mg çok düşük bir doz çünkü.

Anksiyete bozukluk için bu kadar ilaç kullanmak?
İyi bir doktor sadece anksiyete bozukluk için bu kadar çok ilaç reçete etmez..bence doktoru değiştir sen.

@berke26,

Tanı sadece anksiyete bozukluk ise 6 çeşit ilaç çok fazla..gerek duyulursa 2 çeşit antidepresan yazılabilir

Geriye doğru tam okumadım..gözüme 6 çeşit ilaç olarak çarptı,tanı anksiyete bozukluk ise ilaçları çok fazla.

@samedo99,

Konuyu açan güzel kardeşim Rabbim sana en acilinden şifalar ihsan eylesin.

Toktor emicler, teyzeler ne yapsın. Bizleri inek gibi görüyorlar sanırım.
21. Yüzyıla girdik hala kimyasal ağırlılı gidiyorlar. Gün geçtikçede insanlar dahada hasta oluyor. Anksiyete tedavi edilir derler, basarlar ilaçları. Sonuç deneme yanılma derken seneler seneler geçer. Ömür biter. Hasta hastalık hastası olur. Hayatını sürdürecek mecali kalmaz. Sedneya hastanesinin başka tür versiyonları gibi gibi düşünün. Yakında amaliyatta ederler hastaları. Zaten elektirik işkenceleri yapıyor hafıza denilen birşey bırakmıyorlar.
Bunu artık kalbul etmeli.

Artık bu ülkenin hakiki evlatları ( toktorları) sesini yükseltmeli. İlaç firmalarına da Böyle olmaz durun demeli.

İşte makam mevki şöhret şehvet.21. yy zavallı insancıkları....

Resimde de görüldüğü gibi atipik otizmden engelli raporum var. Şuanda Erenköy'de tedavi görüyorum. Sizce doktorlar gerçekten rapora göre fazla ilaç mı yazmışlar?

@OğuzHan112 Hocam özellikle size soruyorum.

@samedo99 Yani rapora göre kullandığım ilaç düzeyi normal sayılır, değil mi?

İlaç tedavisine 2 ay önce başladım. Buspon şu ana kadar hiç değişmedi. Ama Selectra ile başladım. Bende akatiziye sebep olunca 1 ay sonra onun yerine 10 mg Citoles yazıldı. 2 hafta önce etki göstermediğini söyleyince 15 mg'ye çıkardılar. En son gittiğimde ise 20 mg'ye çıkarıldı ve uyuyamadığımı söyleyince 2,5 mg Olanzapin yazıldı. Ama gündüzleri de bende sersemlik etkisi yapmaya başladı.

@berke26, psikiyatri doktorunuza danışın "Modiwake" diye bir ilaç var . "Narkolepsi" denilen durumlarda çok etkilidir. Bu terimin anlamı da """gün içinde önlenemez uyku ataklarının olduğu, uyku dışında da kişinin kendisini sürekli yorgun hissettiği """ bir sorundur. Ben de clonex 600 mg , seroquel 25 mg kullanıyorum. Benzer sıkıntılarım oluyordu..Doktorunuz modiwake uygun görüp yazarsa burada bahsettiğiniz şikayetleriniz büyük ölçüde azalır. Allah şifa versin ; geçmiş olsun.

@Descartes Bir sonraki kontrolüme kadar bünyemin ilaca alışmasını bekleyeceğim. Eğer uyku sorunum devam ederse önerdiğiniz ilacı doktoruma danışacağım. Teşekkür ederim.

Anksiyete için "olanzapin" kullanılmaz "olanzapin" antipsikotik bi ilaç türü.

@Anonim_1,

Psikiyatri İlaçları iştah açar doğrudur ancak tek başına ilaç kilo yapmaz.. iştahın açıldığı için fazla yersin kilo alırsın..iradene sahip çıkıp fazla yemek yemez sen kilo almazsın.

İştah açmayan kısmen de olsa bazı antidepresanlar var..ilaç ismi veremem,bunu doktorunuzla konuşun.

@AS3,
kaygı ve endişe için doktorlar düşük dozda olanzapin veriyorlar. evet bu ilaç antipsikotik. ben 30 mg kullanıyorum.
soruyu soran arkadaşa diyeceğim tek şey "zaman" vücudun alışmasını bekliceksin. ilacı içerken gece 11 12 gibi içme akşam 8 9 gibi iç. bir süre sonra alışacaksın 1 aydan sonra aynı şikayetin devam ediyorsa doktoruna söyleyebilirsin

Hocam peki aynı şekilde anksiyete bozukluğunda etkili ve iştah açmayan antipsikotik ilaçlar varmı?

Kaygı bozukluğu(anksiyete)için antipsikotik pek tercih edilmesede kısmen tercih edilen 2-3 çeşit antipsikotik var.

En çok tercih edilen,etken maddelerini yazayım,ketiapin ve olanzapin.. ketiapin maalesef iştah açmada önde gider.. olanzapin biraz daha masumdur..sorunun cevabı malesef.

İştah acmayan antipsikotik ler var, ama bunlar anksiyete için kullanılmaz.

@Anonim_1,

Antipsikotik bir tene yazayım.
ziprasidon..bunlar atipik antipsikotik olarak ta isimlendirilir.

Her hastanın tedavisi farklıdır,o yüzden bunları doktorunuzla konuşun.

@Anonim_1,

@Anonim_1, """xanax""" anksiyete için en etkili ilaçlardan birisidir

Ama psikiyatrler, bağımlık yapma riskinden dolayı xanax'ı 3-4 kutudan fazla yazmazlar.

Üst Alt