Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem felç geçirdi. Sol tarafını kullanamıyor. Durumu nasıl ilerler?

Mononoke

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
59
Annem diyabet hastası. 30 Ağustos'ta ilk olarak kısmi yüz felci geçirdi. Acilde tahliller, Mr, tomografi derken sadece prednol ilacı yazılıp gönderildi. 1 hafta sonra fenalaşınca yine acile getirdik. Beyninde pıhtı atmış ve beyin damarlarının çoğu tıkalıymış. Doktor ameliyat yapılamayacağını söyledi. Sol tarafından felç oldu. Ama sol tarafını hissedebiliyor. 8 günlük hastane tedavisinden sonra taburcu edildi. Doktor annem tam iyileşemeden fizik tedaviye göndermemizi istedi?! 2 gün evde kaldıktan sonra yine fenalaştı ve yine acile götürdük. Perşembe gününden beri yine hastanede. 12.günde sol bacağını az da olsa hareket ettirebildi. Konuşması ise anlaşılmıyor. Doktor hastaları pek yatırmak isteyen birisi değilmiş. Annemle aynı durumda olan kadını da taburcu etti. Bugün sabah kontrole geldi. Anneme sonta takılıyor, idrar yolu enfeksiyonu kapmış. Doktor tahlil sonucunu bekleyip taburcu edip etmeyeceğine karar verecek anlaşılan. Doğru düzgün bilgi vermiyor. Kendisinden hiç memnun değiliz. Param olsaydı annemi özel hastaneye getirirdim. Bizimkiler "hasta nakil aracını eve değil direkt kemik hastanesi fizik tedavi merkezine yönlendirelim" diyot. Bana da mantıklı geldi. Çünkü eve götürüp bekleyip sonraki gün fizik tedavi merkezine getirmek zor. 3.katta oturuyoruz bir de. Ne yapacağımı bilmiyorum arkadaşlar. Ruhsal engelliyim ve çok daralıyorum. Aynı durumu yaşayan ve çevresinde bu tarz durumlara şahit olan varsa yazabilir mi?

Ananem hastalandı geçen sene.Burada biri beni tehdit ettikten sonra oldu...Bizde felç geçirdi sandık.Yüzü koyun bulmuşlar evde.Neyse bizde de sol kol da felç var.Azcık yukarı atabiliyor.Ayaklarda tutmuyor.O zamandan beri yürüyemiyor.Sol el sakat olduğundan yürüteç kullanamıyor çünkü sol el sorunlu.Hastahane de çoğunlukla hasta bakıcılar erkek.Onu bu konu rahatsız edebilir.Alttını temizlemesinler diye direnmiş ilk günler.Elini bağlamışlar.Eli için 3-4 ayda beyin sıvı salgılıyor açılabilir dediler yıl oldu değişen bir şey yok.Ünlü bir futbol takımının fizik tedavicisini getirdiler sorun çözülmedi.Kas kütlesi var ama yürüyemiyor.Sizin hastanızın beyin damarları tıkalı somut sebebi var.Daha karmaşık durumunuz.Engelli raporu alabilirsiniz.Fizik tedavi devlet hattını arayıp belgeleri ayarlayıp fizik tedavi eve doktor getirebilirsiniz.Bakıcı maaşı alabilirsiniz.Yeni yeni olmuş elden geldiğince özen gösterin belki bir şey değişir yürümede.

Aynı hastane de birden fazla defa aynı sorunu yaşadıysanız en yakın üniversite hastanesine yatış yaptırmaya çalışmanızı öneririm.
Üniversite hastaneleri araştırma konusunda normal devlet hastanelerinden çok daha kapsamlı hareket ediyorlar.

@NewDay Allah annenizin de şifasını versin inşallah. Çalıştığım için bakıcı maaşı alamam büyük ihtimalle. Evden ziyade hastanede fizik tedavi düşünüyoruz. Tabi zaman ne gösterir bilemeyiz..
@strazyevsk şehrimdeki üniversite hastanesi yarı özel olmasaydı çoktan annemi yatırmıştık...

Üst Alt