Merhaba,
Telefonla iletişim kurmayı tercih etmiyorum. Buradan sordugunuz takdirde herkes soruları ve cevapları görüp, bilgilerden faydalanabilir. Forum dışında iletişim kurmuyorum.
İlk klonum benim de %14 idi. Zamanla azalabiliyor veya artabiliyor. Şuan sürekli klon takibindeyim. Haftaya yeni sonucumu alacağım Allah'ın izni ile.
Benim teşhisim tahmini 3,5 yılda konulabildi. Hatta Mayıs, 2014'te başladım tahlillere. Geçen yıl Aralık ayında teşhisim kondu. Bu süre zarfında üç-dört ayda bir kan ve altı kez ilik biyopsisi verdim. İliği her iki bel kemiğimden aldılar. Bir tanesi hariç diğer hepsi narkozlu olarak alındı.
Dediğiniz tüm ilaçlar bana da önerildi. Revolade kullanan bir AA hastası tanıdıgım var. Çok şükür çok memnun kaldılar.
İğne hakkında bir bilgim yok.
Prednol ise bana bir önerildi, ertesi hafta ise "kullanma" dendi. Bunu aynı hekim birer hafta ara ile söyledi. Neden oldugunu hiç bilmiyorum.
PLT değerim benim de 20'lerde. Kırmızı kanımın değerini söylememde bir önem yok. Düşüyor ve iki ünite kan alıyorum.
ATG önerdiler, şimdilik askıya alındı.
Sandimmum bana da önerildi, şimdilik askıya alındı.
ABD değeri nedir ben onu anlamadım. Hastanelerin değer isimleri değişebiliyor. Muhtemelen NEU'dan (bağışıklık) bahsediyor olabilirsiniz. (?)
Emekli olmanız için size kolaylık sağlayan ve yol gösteren iyi niyetli bir hekiminizin olması çok büyük bir şans. Benim engelli raporu almamam için "Biz rapor başvurusu nasıl yapılıyor bilmiyoruz." diyen hekimlerim vardı.
Şimdiye dek hiç 'sürekli engelli raporu' duymadım. Belki bir sakatlık gibi durumda sürekli veriliyordur. Çünkü sizin (çok şükür ki) kan hastalığınız geçici. Daha iyi olabilirsiniz tedaviler ile. O yüzden bu raporlar sürekli verilmiyor. Birkaç yıllık oluyor ve sonra tekrar muayene oluyorsunuz ve yüzdeniz belirleniyor. Benim yüzdesi düşen (çok şükür ki) pek çok hasta tanıdığım var. Fıtık ve göz rahatsızlıgınızı bilemiyorum. Onlar zamanla iyiye giden hastalıklar mı bir tecrubem veya bilgim yok.
Ayrıca, nakil olup engelli raporu tamamen ortadan kalkan tanıdıgım var. Siz nakil olduktan sonra tam iyileşmiş sayılıyor olacaksınız sanırım. Ki o yüzden engelli raporu tekrar verilmiyor. (Bu dediğim kan hastalıgınız için geçerli.)
Sizin gibi (PNH) hiç kan ve trombosit almayan bir tanıdıgım engelli raporu yüzdesi %45. Tabiki bu sadece kan hastalıgı baz alınarak verilmiş. Diğer hastalıklarınız kaç ekler bilemiyorum.
Soru sormak ister iseniz, forum üzerinden, bilgim dahilinde yanıtlayabilirim.
Recep1984