Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı anda hem şizofreni hem de otizm hastalığı taşıyan var mı Türkiye'de?

@CORTU,

ARTIK HİÇBİRŞEY UMDUĞUM GİBİ OLMAZ.
Tam anlamıyla içe kapanık olduğum için kıpırdayamıyorum o kazadan kaynaklandı.

Hocam çok fazla şikayet ediyorsun. Zafer akıncı şikayetlerinizi psikoloğa bile anlatmayın diyor. Sürekli şikayet etmek seni de çevrene de zarar verir. Değiştirebileceğin şeyleri bile denemeni engeller. Şikayet edersen sürekli anksiyete ve depresif olursun.

@osmangazi,

şikayet ❌ YAKINMA.

İçe Kapanıklık,
İnsanlardan Kaçma,
İnsanların Yanında Duramama,
İnsanlarla konuşmama,
İletişime Kapalılık,
Diyaloğ Kuramama,
A sosyallik,
Sürekli Yanlız Kalma İsteği,
Üstün Zeka Varlığı,
Sürekli üzgünlük hali,
Hiçbirşeyden Mutlu Olamama,
İnsanları yanımda istememe,
Duygularımı Dışa Belli Etmeme,
Bebek gibi Hissetme,
Duyguların yokluğu,
İnsanların Bana Baktığı Hissiyatı,
İnsanlara Karşı Kendini Savunamama,
Suçsuzluk ve Günahsızlık

BUNLAR VAR BENDE
SENDEDE VARDIR BELKİ

Son düzenleme:
@aydünyavaz,

Sen yazana kadar ben de bunların farkında değildim. Şikayet etmeyince insan unutuyor.

İçe Kapanıklık,
İnsanlardan Kaçma,
İnsanların Yanında Duramama,
İnsanlarla konuşmama,
İletişime Kapalılık,
Diyaloğ Kuramama,
A sosyallik,
Sürekli Yanlız Kalma İsteği,
İnsanları yanımda istememe
Duygularımı Dışa Belli Etmeme
İnsanların Bana Baktığı Hissiyatı
İnsanlara Karşı Kendini Savunamama

Bende sendekilerden bunlar aynı. Şimdi ben bunlardan şikayet edersem bana bunlar yapışacak.

@aydünyavaz, Aydın Bey, siz yine benden daha çok şanslısınız. Tabi yine de çok büyük geçmiş olsun. Umarım en beteriyle karşı karşıya gelmemeniz dileklerimle. Lakin burada da bir arkadaşın dediği gibi buradaki kullanıcı adı tam olarak aklımda değil. Ağır Şizofreni hastalarında ensest cinsel dürtüler görünüyormuş. Ben de merak ettim bahsettiğim niteliği taşıdığım için sırf bana da ağır şizofreni teşhisi konulur mu konulmaz mı şeklinde. Malum raporumun oranını 90 üzerine çıkartmam lazım 88 üzerinden. Ya ağır şizofreni teşhisi konulması lazım ya da hafif mental retardasyon.

Şizofreni hastalığında ensest dürtüler pek görülen bir durum değil.. görülme sıklığı neredeyse yok denecek kadar az.

Sırf rapor yüzdesini yükseltmek için böyle bir yalana başvuracaksan bu anlaşılır zaten..bahsettiğin nitelik bende var diyorsan bu ayrıca değerlendirilmeli..şizofreni ile ilgisi yok bunun.

Şizofreni tipleri var..ağır şizofreni diye bir tanı yok.

şizofreni tipleri neler.

Şizofreni klinik tablodaki belirti ağırlıklarına göre bazı türlere ayrılır..buna göre 5 tür şizofreni bulunur..
Paranoid, dezorganize, katatonik, farklılaşmamış ve rezidüel.

Hadi ağır şizofreni varsayalım sizi..hastalığın çok ağır olmuş olsaydı yukarıdaki yazdığın mesajı o şekilde akıcı ve düzgün yazamazdınız.

Bence sizin raporu %65 indirgemek gerekir..hekimler böyle bir karar alırlarsa buna çok sevinceğim.

ÖTV muafiyeti için bu tarz saçmalıklara kalkışan insanlara ayrıca çok uyuz oluyorum..hakkınsa al.. değilse kendini boşuna kandırma ve bu şekilde bir yalan la doktorun karşısına çıkma.

Şizofreni de 90 puan yok zaten..şizofreni puanı şu şekilde45.65.80.

@MadResister,

@OğuzHan112, Dediğiniz şekilde haklısınız zaten hocam. ÖTV muafiyetini zaten ben kendim de istemiyorum. Daha çok annem istiyor benim adıma. Ben ve Annem de ilk defa başvururken Bipolar Bozukluktan ve Otizm'den başvurduk. Benim anlamadığım ise ÖSYM Bürosu raporumda en basitinden hafif mental retardasyon ibaresi bulunmamasına rağmen neden zihinsel gruptan EKPSS'ye sözde girdim onu da hiç anlamış değilim. Üstelik sınavı da kaçırdım. Erdoğan'ın korumaları yani hükümetin polisleri bırakın herhangi bir sınav salonuna girmeyi binanın içerisine dahi girmeme izin vermediler. Ben de boyun eğmek durumunda kaldım. Durumlar bu şekilde açıkçası.

TEK SEBEBİ RTE! İYİ AKŞAMLAR!

Hocam 2000 yılındaki psikotik depresyonu hatırlıyorum. Bilgisayarda vakit geçirmeyi çok sevmeme rağmen mesela müzik klasör ünü bulamıyor boş boş pc ye bakıyordum. Yazdığınız cümleleri yazamazdım hayatta. Tabi bipolar depresyon majör depresyona göre çok daha zor geçtigini okudum. Beynim çalışmıyordu. Bazı doktorlar İQ su yüksek insanların gün içinde daha fazla düşünce ürettiklerini söylüyor ama bu hastalık ıcin geçerli değil sanırım.

2012 Temmuz dan bu yana birgün dahi olsun ilaçları hiç bırakmadım. Bıraksam herhalde kafayı yerim evet açık açık diyorum burada.

OTİZMLİ OLDUĞUMU APAÇIK KABUL EDİYORUM.

Şizo olsa bile bu genede AZ BENDE ŞİZOCUK.

Sadece çocuklarda olmuyor bu oTİZM denen hastalık. Takıntılarla birlikte çoğu zaman böyle oluyor. DOĞRUSUNU SÖYLEMEK GEREKİRSE İNSAN ÇOCUK KALIYOR VE YETİŞKİN OLAMIYOR İNSAN BU OTİZM HASTALIĞI İLE.

BUNA BENZER ÖRNEKLER VAR. KİLİT GİBİ BİRŞEY BU DÜŞÜNMEDE ve HAREKET ETMEDE OLUYOR ÇOĞU ZAMAN.

Bu 12 yıllık zaman zarfında sadece birkaçkez ilaç içmeyi kaçırmışımdır.

Son düzenleme:
6 veya 7 yaşlarında iken bize arkadaşım gelecek diye korkardım şimdiki gibi gene ÇOK DÜŞÜNÜRDÜM DÜŞÜNCEYE BATARDIM O ZAMAN İŞTE.

O zamanlar güçlüydüm ama şimdi vücudum aşırı büyüdü.

BENİ DAHADA DİBE VURAN LİSE 1 YILLARINDA BAŞIMA GELEN KAZAYDI. TAM DİP YAPMIŞTIM VE DENGEM SARSILMIŞTI.
İçe kapanma tamamıyla
Suskunluk
İçime korku girmesi
İnsanlarla konuşmama
İletişime kapanma
İnsanlardan sıkılma
Özellikle tanıdığım insanlardan kaçma
Ağır stres tepkisi
İnsanların yanında duramama

Son düzenleme:
geçmiş olsun üstad nefes almak çok güzel hepimizin var bir hikayesi hepimizin ortak paydası işte geldik işte gidiyoruz önemli olan aradaki zamanda olabildiğince mutlu olabilmek

Birden fazla psikiyatrik hastalık nedeniyle tedavi gören hastalar ne yapması gerekir?

Organik olmayan psikoz
Otizm spektrum bozukluk

2012 TEMMUZ dan beri devam eden düzenli tedavimi hiç aksatmadan kendi kendimin doktoru olmuş durumundayım.

Yaşım 39 bu arada.

Köyümden ve tanıdığım 2 erkek kişi yaşdaş/akranım farklı zamanlarda intihar etmiş durumdadır. Neden böyle yaptılar bunu anlamış hiç değilim bu arada. Onlar adına üzüldüm-üzgünüm doğrusu arkadaşlar.

Allah ım böyle yollardan bizleri uzak tutsun.

@berke26,

Bildiğim kadarıyla psikiyatrik öyle durumları yoktu ama evlenip boşanma ve tekrar evlenme ve ortada çocuk durumları vardı.

ONLAR BELKİDE İLAÇ KULLANSALARDI İNTİHAR ETMEZLERDİ. Tabi bu benim kendi görüşüm.

@aydünyavaz,

Yoksulluk ve umutsuzlukla birlike hayat herkes için çok zor artık. Engelli olmak şüphesiz her şeyi çok daha zor hale dönüştürebiliyor ama yine de doğru şeyler yapmak ve ayakta kalmak lazım. İlaçlarını aksatma, kargaşadan ve kötü haberlerden uzak dur, verimli bir şekilde çalışmaya devam et… zaten bunları uzun yıllardır en iyi şekilde başarıyorsun. Devam…

@aydünyavaz,
• GÜNDEM TAKİP ETMEYİ BIRAK. Çünkü faydadan çok zararı var ve çoğunlukla yapay konulardan oluşuyor.

• KENDİNİ BİR İŞLE MEŞGUL ET. GEREKİRSE YENİ BİR HOBİ EDİN. Kendini meşgul ettiğinde negatif düşünecek zamanın kalmıyor.

• ANDA KALMA EGZERSİZLERİ YAP. Bunun içinde internette bolca kaynak var.

Üst Alt